Pizzové slimáky
Autor receptu: maminka1
tak tento recept je z internetu a poviem Vám že ja sama som také kysnuté cesto ešte nespravila, je vynikajúce a ešte na druhý deň mäkkučké...
35 ks porcií |
30 minút príprava |
20-30 minút na 175 °C |
Postup
- Pripravíme si cesto: do múky pridáme soľ, cukor, rozdrvené droždie, vajce, olej a mlieko. Všetko dobre premiesime...cesto by sa nemalo lepiť
V recepte z netu tam vajce nebolo :-) tak kto chce nech nedáva...a to druhé je na potretie
- Nenechávame ho kysnúť ale hneď s ním pracujeme. Rozdelila som ho na 3 diely(mam malú dosku na vaľkanie tak preto) vyvaľkáme si obdĺžník, potrieme ho kečupom zmiešaným s cesnakom, posypeme korením, poukladáme šunku, salámu, kukuricu a nakoniec posypeme syrom.Potom to už len zrolujeme do rolády, narežeme a poukladáme na plech vystlaný papierom a nechala som podkysnúť ešte 10 minút pokiaľ sa mi vyhriala rúra na 175C. V originálnom recepte píšu že sa nemusí ale ja som dala...pred vložením do rúry som ich ešte potrela rozšľahaným vajíčkom
- Z rúry som ich vybrala cca po 20-30 minútach keď boli pekné do zlata. Z tejto dávky mi vyšlo 35 ks...
...riadne sa za nimi zaprášilo :-D