Pizzové slimáky

Pizzové slimáky
Foto: maminka1
maminka1Maminka1, recept pridal: 9. októbra 2012 16:18Ďalšie jeho recepty

tak tento recept je z internetu a poviem Vám že ja sama som také kysnuté cesto ešte nespravila, je vynikajúce a ešte na druhý deň mäkkučké...

Suroviny

35 ks
porcií
30
minút
príprava
20-30
minút
na 175 °C

Postup prípravy receptu

1

Pripravíme si cesto: do múky pridáme soľ, cukor, rozdrvené droždie, vajce, olej a mlieko. Všetko dobre premiesime...cesto by sa nemalo lepiť V recepte z netu tam vajce nebolo :-) tak kto chce nech nedáva...a to druhé je na potretie

2

Nenechávame ho kysnúť ale hneď s ním pracujeme. Rozdelila som ho na 3 diely(mam malú dosku na vaľkanie tak preto) vyvaľkáme si obdĺžník, potrieme ho kečupom zmiešaným s cesnakom, posypeme korením, poukladáme šunku, salámu, kukuricu a nakoniec posypeme syrom.Potom to už len zrolujeme do rolády, narežeme a poukladáme na plech vystlaný papierom a nechala som podkysnúť ešte 10 minút pokiaľ sa mi vyhriala rúra na 175C. V originálnom recepte píšu že sa nemusí ale ja som dala...pred vložením do rúry som ich ešte potrela rozšľahaným vajíčkom

3

Z rúry som ich vybrala cca po 20-30 minútach keď boli pekné do zlata. Z tejto dávky mi vyšlo 35 ks... ...riadne sa za nimi zaprášilo :-D



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 4 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • spagetka1812, 10. októbra 2012 o 13:40
    vyzeraju super...niekedy vyskusam...


  • salinka, 10. októbra 2012 o 16:30
    Skoro som tvoj recept preskocila, myslela som, ze je to listkove cesto. Ale kysnute ukladam:-)


  • orchidea, 10. októbra 2012 o 19:37
    krásne sú...


  • maminka1, 10. októbra 2012 o 22:29
    Na zivo boli krajsie


  • baskag, 18. októbra 2012 o 21:32
    skvelé skvelé skvelé-robila som presne podľa tvojho receptu, urobila som tri "študličky" -dve pizzové a jednu škoricovú ako osie hniezda :) sú super a ďakujem za receptík


  • maminka1, 21. októbra 2012 o 13:58
    @baskag ,ze? ked som ich prvy raz robila pizzove..uz som vedela ze skusim aj sladku variantu :-D, a skusila som z tohto cesta urobit jablcny zavin ktory som pokrajala na kolieska, potom som skusila buchticky a aj tasticky..boli skvele :-)...a teraz ma napadlo ze aj s cesnakovou plnkou by boli fajnucke ;-)...


  • ola1308, 6. októbra 2013 o 18:46
    ja som ich len dnes robila - ale sú vinikajúce - ďakujem za SUPER recept


  • tatiana13, 9. júna 2014 o 00:22
    Práve som si dokončila bezlepkovú variantu a boli výbornééé moc ďakujem. Pre bezlepkavcov trošku gvaranovej gumy a vody ako typ :)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Recept je v kategóriach:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 43/2014: Slovensko na tanieri (3) Slovensko na tanieri (3)
Časopis Varecha v piatok 24. októbra v denníku Pravda.


TOPlist