Pizzové slimáky

Pizzové slimáky
Foto: maminka1
maminka1Maminka1, recept pridal: 9. októbra 2012 16:18Ďalšie jeho recepty

tak tento recept je z internetu a poviem Vám že ja sama som také kysnuté cesto ešte nespravila, je vynikajúce a ešte na druhý deň mäkkučké...

Suroviny

35 ks
porcií
30
minút
príprava
20-30
minút
na 175 °C

Postup prípravy receptu

1

Pripravíme si cesto: do múky pridáme soľ, cukor, rozdrvené droždie, vajce, olej a mlieko. Všetko dobre premiesime...cesto by sa nemalo lepiť V recepte z netu tam vajce nebolo :-) tak kto chce nech nedáva...a to druhé je na potretie

2

Nenechávame ho kysnúť ale hneď s ním pracujeme. Rozdelila som ho na 3 diely(mam malú dosku na vaľkanie tak preto) vyvaľkáme si obdĺžník, potrieme ho kečupom zmiešaným s cesnakom, posypeme korením, poukladáme šunku, salámu, kukuricu a nakoniec posypeme syrom.Potom to už len zrolujeme do rolády, narežeme a poukladáme na plech vystlaný papierom a nechala som podkysnúť ešte 10 minút pokiaľ sa mi vyhriala rúra na 175C. V originálnom recepte píšu že sa nemusí ale ja som dala...pred vložením do rúry som ich ešte potrela rozšľahaným vajíčkom

3

Z rúry som ich vybrala cca po 20-30 minútach keď boli pekné do zlata. Z tejto dávky mi vyšlo 35 ks... ...riadne sa za nimi zaprášilo :-D



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 5 ľudí (4,2 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • spagetka1812, 10. októbra 2012 o 13:40
    vyzeraju super...niekedy vyskusam...


  • salinka, 10. októbra 2012 o 16:30
    Skoro som tvoj recept preskocila, myslela som, ze je to listkove cesto. Ale kysnute ukladam:-)


  • orchidea, 10. októbra 2012 o 19:37
    krásne sú...


  • maminka1, 10. októbra 2012 o 22:29
    Na zivo boli krajsie


  • baskag, 18. októbra 2012 o 21:32
    skvelé skvelé skvelé-robila som presne podľa tvojho receptu, urobila som tri "študličky" -dve pizzové a jednu škoricovú ako osie hniezda :) sú super a ďakujem za receptík


  • maminka1, 21. októbra 2012 o 13:58
    @baskag ,ze? ked som ich prvy raz robila pizzove..uz som vedela ze skusim aj sladku variantu :-D, a skusila som z tohto cesta urobit jablcny zavin ktory som pokrajala na kolieska, potom som skusila buchticky a aj tasticky..boli skvele :-)...a teraz ma napadlo ze aj s cesnakovou plnkou by boli fajnucke ;-)...


  • ola1308, 6. októbra 2013 o 18:46
    ja som ich len dnes robila - ale sú vinikajúce - ďakujem za SUPER recept


  • tatiana13, 9. júna 2014 o 00:22
    Práve som si dokončila bezlepkovú variantu a boli výbornééé moc ďakujem. Pre bezlepkavcov trošku gvaranovej gumy a vody ako typ :)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Recept je v kategóriach:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 5/2015: Fašiangy 2 Fašiangy 2
Časopis Varecha v piatok 30. januára v denníku Pravda.


TOPlist