Pizza zo špaldovej múky (fotorecept)

Autor receptu: dorisa

Pizza pre návštevu, ale aj na všedný deň.

2
porcie
40 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Postup

  1. Suroviny na cesto dáme do domácej pekárničky. Začíname vodou, olejom, pridáme celozrnnú špaldovú múku, (môžme pridať trocha bielej hladkej múky), soľ, cukor a droždie. Necháme cesto spracovať a vykysnúť.
  2. Cesto prenesieme na múkou posypanú dosku.
  3. Pripravíme si medzitým ďaľšie suroviny na pizzu.
  4. Vyvaľkáme ho na veľkosť plechu, prenesieme na papierom pokrytý plech, na cesto dáme paradajky z konzervy...
  5. Pridáme nakrájané mäsové zložky....slaninku, salámu, šunku
  6. ...ďalej zeleninové( čo kto doma má) ja som dala mrazenú zmes , papriku, cibuľu, feferónku...
  7. ...dobre posypeme sušeným korením na pizzu, oregánom, bazalkou...
  8. pokvapkáme kvalitným olivovým olejom ...
  9. Posypeme strúhaným syrom , a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 st. a pečieme , kým nie je chrumkavá.
  10. Nakrájame na porcie a ponúkneme seba, alebo hostí.