Cuketová pizza
Cuketová pizza

Pizza z cuketovo-tekvicového cesta s mexickou nátierkou

lunter - fotkalunter, 24. apríla 2019. Komerčný recept.
Pizza z cuketovo-tekvicového cesta s mexickou nátierkou
Foto: lunter
2
porcie
30 minút
príprava
25 minút
na 190 °C

Suroviny

1 ks stredne veľká
3 PL
2
1 strúčik
100 g
70 g
1 ks menšia
3 PL
3 ks stredne veľké
hrsť




Postup

  1. 1

    Cuketu ošúpeme, zľahka opláchneme vodou a na jemno nastrúhame. Nastrúhanú cuketu dáme do sita a šťavu necháme odtiecť do misy.

  2. 2

    Do šťavy z cukety pridáme vajcia, tekvicovú múku, štipku soli a pretlačený strúčik cesnaku. Všetko spolu so strúhanou cuketou zmiešame na cesto, ktoré vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Cesto vytvarujeme do okrúhleho tvaru podobnému originálnej pizzi.

  3. 3

    Cesto pečieme v rúre predhriatej na 190 stupňov asi 10 minút - treba ho sledovať, aby sa nepripieklo. Potom ho vyberieme z rúry, natrieme paradajkovým pretlakom, posypeme oreganom a natrieme mexickou nátierkou. Na to dáme na plátky nakrájanú paradajku, nakrájané šampiňóny a kukuricu.

  4. 4

    Plech opäť vložíme do rúry a pečieme ďalších 10 - 15 minút podľa toho, či máme radšej cesto chrumkavejšie. Upečenú, ešte horúcu pizzu posypeme čerstvým baby špenátom a servírujeme.

Diskusia k receptu

marienka44
Kde dostať kúpiť tekvicovú múku? Ešte som sa s ňou nestretla.
Čo je to mexická nátierka? Nie je v rozpise surovín. Kde ju kúpim? Alebo vyrobím ?
Ďakujem za odpoveď.
redakcia
@Marienka44 (25.4.2019 13:43)

Mexická nátierka je v rozpise surovín uvedená v 6. riadku. Je to rastlinná nátierka, ktorú vyrába spoločnosť Lunter, ktorá je aj zadávateľom tohto receptu.
Čo sa týka tekvicovej múky, dostať ju v bioobchodoch alebo rôznych e-shopoch so zdravou výživou.
evanaaa
Tuším som tekvicovú múku videla aj v Kauflande, majú aj iné nezvyklé druhy......a aj mexickú nátierku, to sú hotové výrobky.
zolik
@Evanaaa
Kde v Kauflande? Ja som hladala a nenasla. Myslim, kde? Aspon mesto a v ktorom oddeleni. Nakoniec som v DM kupila slnecnicovu, mandlovu a pohankovu muku. Za odpoved dakujem.
mata3636
@Zolik (25.4.2019 18:27)

U nás v kaufe, v Košiciach, je pri múkach. Na jednej strane uličky sú klasické múky a oproti tie "iné". Určite hľadaj pri múkach, kauf je všade rovnaký
zolik
@Mata3636
si zlato, ze si mi odpovedala. Dakujem. Pozerala som v Kaufe v BA a v SE. Nenasla som. Iba viac pomlete ovsene vlocky na muku inak nic. Ked pojdem nabudce viac "vyvalim oci" alebo sa na informaciach aj opytam.
zolik
@Chrobaktruhlik
MS v hokeji sa blizia, stacilo by tam zopar talentov pre SK najst. A Ty vies, kde najdem tu tekvicovu muku?
Inak, na MS sa uz tesim, aj ked no, no, neviem ci bude na co sa pozerat. Ale dres a vlajku uz mam pripravenu ;-)
evanaaa
@Zolik , prepáč, len teraz som sem prišla, u nás v MA Kauflande a ako píše aj @Mata3636 pri múkach, ale dnes som pozerala a nebola. Ináč, mali aj makovú minule a ešte nejakú, asi priebežne dopĺňajú.....
@Chrobaktruhlik , mýliš sa, ja nie som vôbec fanúšik nejakého športu, ani hokeja a neviem, prečo by som mala všetko vedieť, to skôr ty, vieš, čo by kde pasovalo podľa teba.... a tými veľkými písmenami dokazuješ, aký veľký chlap a mudrlant si......
1x haji
zolik
@Evanaaa
Dakujem za odpoved. Malacky mam po ceste na Senicu. Pozriem, mozno do vtedy kym pojdem (ca 6 tyzdnov) doplnia. Si mila, ze si sa dnes pozrela ci maju. Si velmi vazim, ze si na mna myslela.Dakujem
1x haji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia