Plnené pečené zemiaky

Pizza v zemiakoch

Autor receptu: podravka

Vyskúšajte, či sa zemiaky hodia k talianskej špecialite, avšak uvidíte, že si túto pochúťku nevaríte poslednýkrát.

6
porcií
45 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky dobre umyjeme a osušíme. Každý zemiak v polovici nakrojíme a vnútro vysypeme vegetou. Zemiaky dáme do pekáča alebo na plech a pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C približne 30 minút.
  2. Zemiaky vyberieme a necháme chvíľku vychladnúť. Na každú nakrojenú stranu zemiaka dáme šunku, zalejeme pasírovanými paradajkami zmiešanými s olivovým olejom a oreganom a posypeme nastrúhanou mozzarellou. Pečieme cca 7 minút, dokým sa neroztopí syr.
  3. Podávame s pohárom piva alebo vína a obľúbeným šalátom.