Plnené pečené zemiaky
Pizza v zemiakoch
Autor receptu: podravka
Vyskúšajte, či sa zemiaky hodia k talianskej špecialite, avšak uvidíte, že si túto pochúťku nevaríte poslednýkrát.
Postup
- Zemiaky dobre umyjeme a osušíme. Každý zemiak v polovici nakrojíme a vnútro vysypeme vegetou. Zemiaky dáme do pekáča alebo na plech a pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C približne 30 minút.
- Zemiaky vyberieme a necháme chvíľku vychladnúť. Na každú nakrojenú stranu zemiaka dáme šunku, zalejeme pasírovanými paradajkami zmiešanými s olivovým olejom a oreganom a posypeme nastrúhanou mozzarellou. Pečieme cca 7 minút, dokým sa neroztopí syr.
- Podávame s pohárom piva alebo vína a obľúbeným šalátom.