Plnené pečené zemiaky
Plnené pečené zemiaky

Pizza v zemiakoch

podravka - fotkapodravka, 6. decembra 2018. Komerčný recept.
Pizza v zemiakoch
Foto: podravka

Vyskúšajte, či sa zemiaky hodia k talianskej špecialite, avšak uvidíte, že si túto pochúťku nevaríte poslednýkrát.

6
porcií
45 minút
príprava

Suroviny

8 ks veľké
3 KL
300 g
500 g
4 PL
2 KL
300 g




Postup

  1. 1

    Zemiaky dobre umyjeme a osušíme. Každý zemiak v polovici nakrojíme a vnútro vysypeme vegetou. Zemiaky dáme do pekáča alebo na plech a pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C približne 30 minút.

  2. 2

    Zemiaky vyberieme a necháme chvíľku vychladnúť. Na každú nakrojenú stranu zemiaka dáme šunku, zalejeme pasírovanými paradajkami zmiešanými s olivovým olejom a oreganom a posypeme nastrúhanou mozzarellou. Pečieme cca 7 minút, dokým sa neroztopí syr.

  3. 3

    Podávame s pohárom piva alebo vína a obľúbeným šalátom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia