Pizza v kruhu (fotorecept)
Autor receptu: suejka
Večný problém "čo uvariť". Navyše je podvečer do obchodu sa vám nechce, otvoríte
chladničku a ... vznikne recept na "pizzu v kruhu". :) Nápad s úpravou cesta mám z
internetu, ingrediencie z chladničky a recept z hlavy. Dobrú chuť.
4 porcie |
30 minút príprava |
30 minút na 150 °C |
Postup
- Bravčovú panenku si nakrájame, v miske osolíme, okoreníme, ocesnakujeme a s trochou oleja premiešame. Necháme 10 minút postáť a potom na panvici prudko opečieme po 3 - 4 minúty z každej strany.
- Cesto na pizzu vyvaľkáme a potrieme kečupom (alebo pizza omáčkou, či paradajkami, kto čo má rád).
- Cca 2 cm od okraja dáme dookola medvedí cesnak. Ja mám zmrazený, ale samozrejme aj čerstvý môže byť. Na cesnak poukladáme panenku. Množstvo podľa chuti.
- Uprostred cesta urobíme tri zárezy.
- Každý cíp potom z prostriedku preložíme na okraj.
- Cesto potrieme vajíčkom a posypeme syrom.
- Ozdobíme kolieskami salámy. (Chcela som dať slaninku, ale nebolo, nuž som dala čo bolo. :) )
- Pečieme pri teplote 150 stupňov 20 - 25 minút, podľa toho aké máte cesto, kým nie je upečené. Podávame ako pizzu s kečupom či tatárskou omáčkou.
- Alebo si k tomu upečte zemiačky, z výpeku si urobte pikantnú šťavu-omáčku a máte výbornú teplú večeru. :)