Slaná torta
Slaná torta

Pizza torta fotorecept

sdb - fotkasdb, 18. septembra 2017
Pizza torta (fotorecept)
Foto: sdb

Občas je zmena dobrá. Najmä keď sa chystáte niekam, kde viete, že už jedna ultra sladká torta bude, prípadne, že oslávenec sladkú tortu nechce Zobraziť celý popisObčas je zmena dobrá. Najmä keď sa chystáte niekam, kde viete, že už jedna ultra sladká torta bude, prípadne, že oslávenec sladkú tortu nechce / nemôže. Tento prípad sme mali my a napadlo mi, že aj takto by to šlo. A šlo to rýchlo :)

15
porcií
60 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
100 ml
500 ml vlažná
42 g čerstvé
1 ČL
1/2 ČL
1 kg
5 strúčikov
1 ČL
100 g
300 g
300 g




Postup

  1. 1

    Pripravíme si cesto. Ak máte vymoženosť menom pekáreň na chlieb, postupujte podľa návodu v nej. Ak pracujete ručne stručne, vezmite trochu vlažnej vody a cukor a rozmiešajte v ňom droždie, nechajte pôsobiť, aby začalo pracovať. Múku vysypte na pracovnú dosku, vyhrňte si rukávy, spravte do stredu dierku a do nej pridajte najprv kvások, prstom vmieste trochu múky a postupne pridávajte vodu. V polovici vsypte trošku soli a pokračujte vo vmiešavaní cez miesenie až po vytvorenie pevnej jednoliatej gule. Cesto vložte do misy a prikryte, postavte na teplé miesto, prípadne do rúry nastavenej na 30 °C na hodinu. Po hodine premieste, nasekajte na gulôčky podľa veľkosti formy. Ak by Vám cesto ostalo, vložte do vrecka do mrazničky, dá sa kedykoľvek použiť neskôr. Nechajte dokysnúť ešte aspoň 10 minút, ideálne i viac. Začnite vyhrievať rúru. Pizza to potrebuje.

    Pizza torta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravte si vlastné pomodoro, alebo použite jednoducho kúpené. Na kečup zabudnite, neurazíte len talianskeho kuchára, ale i chuťové bunky väčšiny oslávencov. Na olivovom oleji kratúčko opražte roztlačený cesnak a pridajte nakrájané olúpané rajčiny (narežte ich do kríža na konci oproti stonke a prelejte vriacou vodou, zlezú z kože skoro samy). Povarte, kým sa vyparí prebytočná voda, na koniec pridajte soľ, cukor a oregano.

    Pizza torta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ja mám vymoženosť, ktorá mi umožnila spraviť všetky korpusy rovnaké, takto som si ich pripravila na predpečenie. Neprepečená šunka či paprika je rozhodne menej iritujúca ako cesto :)

    Pizza torta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zvoľte si velkosť a výšku torty podľa formy. Upozorňujem, že je veľmi sýta, takže ak máte klasickú 20 cm formu, budú stačiť aj dve placky. Ja som volila malú formu a vyššiu tortu. A šupnite do rúry vyhriatej na 220 stupňov a sledujte. Základom je poriadne vyhriata rúra. Pizza sa pečie v rozpálených peciach, ideálne na dreve a práve rýchla pár minútová príprava určuje jej kvalitu.

    Pizza torta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Každé poschodie ozdobte podľa chute a vôle najmä oslávenca, no skutočne nič Vás nelimituje. Stále však platí že menej je viac a keďže v torte bude vždy z každého poschodia kúsok, voľte chute, ktoré sa dopĺňajú. Hotový kúsok dajte piecť na 180 °C na 30 minút, ak ste tortu skladali ešte teplú / horúcu, postačí možno i menej. Finále môžete a nemusíte dozdobovať, podľa toho ako korpus vyzerá. Ja som ešte pred vkladaním kruhov do formy vyložila formu pásom cesta aby bola zvonku jednoliata a neroozpadávala sa pri krájaní. Nie je to nutné, torta tak bude zaujímavejšia hneď na pohľad. Tortu ako som robila ja, môžete dozdobiť slanou šľahačkou, syrmi, alebo obložiť zeleninou.

    Pizza torta (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

sonulienka
Aj mne chýba rez a fotopostup lebo ma to zaujalo.
Inak dobrý nápad a je pekná určite oslávencovi chutila.
58317_1409052824 - profilový obrázok
sdb
sdb
Bohuzial ani jednu fotografiu neviem najst... akonahle sa mi to podari, urcite pridam. Vdaka za pochopenie :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia