Pizza štangle
Autor receptu: bonpari
Sú síce trošku iné ako z pizzerie, ale domáce sú predsa len domáce. A s takým cesnakovým
dressingom a zeleninovým šalátikom patria k môjmu najobľúbenejšiemu jedlu.
20 porcií |
15 minút na 195 °C |
Postup
- Urobíme si kvások, vymiešame vajce s mliekom a osolíme múku.
- Do múky pridáme kvások, mlieko a nakoniec olej. Vymiešame na hustejšie cesto a necháme kysnúť. Ja používam misku kysku, kde to trvá približne pol hodinu.
- Z cesta šúľame štangle, ktoré potierame na plechu cesnakovým olejom (do oleja roztlačíme cesnak a vsypeme soľ aj drvenú rascu) a môžeme dať piecť. Po vytiahnutí z trúby ešte horúce potrieme znova tým istým cesnakovým olejom.
- Ja mám trúbu spojenú s mikrovlnkou, preto mi tam vojde iba malý plech, čo znamená, že aj štangle sú kratšie. Tak mi vyšlo 20 kusov. Na normálnom plechu ich bude možno 15.
- Cesnakový dressing robím tak, že zmiešam 1 tatársku omáčku s 1 kyslou smotanou a 2 pretlačenými strúčikmi cesnaku. Osolím a pridám asi 1 polievkovú lyžicu sladkého kečupu.