Pizza štangle

Autor receptu: bonpari

Sú síce trošku iné ako z pizzerie, ale domáce sú predsa len domáce. A s takým cesnakovým dressingom a zeleninovým šalátikom patria k môjmu najobľúbenejšiemu jedlu.

20
porcií
15 minút
na 195 °C

Suroviny

Postup

  1. Urobíme si kvások, vymiešame vajce s mliekom a osolíme múku.
  2. Do múky pridáme kvások, mlieko a nakoniec olej. Vymiešame na hustejšie cesto a necháme kysnúť. Ja používam misku kysku, kde to trvá približne pol hodinu.
  3. Z cesta šúľame štangle, ktoré potierame na plechu cesnakovým olejom (do oleja roztlačíme cesnak a vsypeme soľ aj drvenú rascu) a môžeme dať piecť. Po vytiahnutí z trúby ešte horúce potrieme znova tým istým cesnakovým olejom.
  4. Ja mám trúbu spojenú s mikrovlnkou, preto mi tam vojde iba malý plech, čo znamená, že aj štangle sú kratšie. Tak mi vyšlo 20 kusov. Na normálnom plechu ich bude možno 15.
  5. Cesnakový dressing robím tak, že zmiešam 1 tatársku omáčku s 1 kyslou smotanou a 2 pretlačenými strúčikmi cesnaku. Osolím a pridám asi 1 polievkovú lyžicu sladkého kečupu.