Pizza s grilovanou zeleninou (zo špaldovej múky)

pupava - fotkapupava, 1. júla 2014
Pizza s grilovanou zeleninou (zo špaldovej múky)
Foto: pupava

Milujem pizzu a milujem grilovanú zeleninu. Tak som sa rozhodla tieto dve veci spojiť a keďže bielu múku nevyužívam, použila som špaldovú. Výsledok je Zobraziť celý popisMilujem pizzu a milujem grilovanú zeleninu. Tak som sa rozhodla tieto dve veci spojiť a keďže bielu múku nevyužívam, použila som špaldovú. Výsledok je viac než super! Množstvo surovín vystačí na dve pizze.

45 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
600 g
1 kocka
0,5 ČL
0,5 ČL
1 PL
1 hrnček
Pesto:
4 ks
4 ks
2 strúčiky
Vrch:
podľa chuti
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Najprv si urobíme cesto. Suché suroviny (múka, cukor, soľ) zmiešame s droždím a až potom k nim pridáme vlhké suroviny. Všetko poriadne zmiešame. Ak máte problém s prílišnou lepivosťou - môžete pridať múku, mne ale z tohto množstva vyšlo cesto krásne. Necháme bochník cesta odležať cca 40 minút.

  2. 2

    Zatiaľ si vyrobíme pesto. Čerstvé paradajky dáme do horúcej vody, aby nám z nich šla šupka ľahšie dolu - následne šupku odstránime a paradajky nakrájame na malé kúsky a dáme si ich do misky. Zachováme aj šťavu, ktorá z nich počas krájania vytiekla. Sušené paradajky pokrájame a pridáme k čerstvým. Mixneme ponorým mixérom (nie však dlho, skutočne len chvíľu, nechceme od nich, aby sa stali úplnou tekutinou, doslova raz-dvakrát na sekundu stlačíme tlačítko na mixéri). Na panvici s trochou olivového oleja trochu opečieme pretlačený cesnak a šupneme ho do paradajok. Potom už len pridáme bylinky, soľ podla chuti. Poriadne premiešame.

  3. 3

    Zeleninu, ktorú budeme dávať na povrch si nakrájame (cuketu i paradajky na plátky). Zaradím sem i šampiňóny, lebo som ich robila rovnako, i keď nie sú zelenina. Pokrájame si teda všetko na plátky a potrieme zmesou olivového oleja a sladkej papriky a chvíľu grilujeme z oboch strán.

  4. 4

    Keď máme hotové cesto, rozdelíme ho na polovicu a vyvaľkáme (respektíve ponaťahujeme) ho tak, aby bol z neho kruh. Cesto vôbec nemusí byť hrubé. Pozor ale, aby nebolo ani príliš tenké. Položíme vyvaľkané cesto na plech s papierom na pečenie. Potrieme ho rovnomerne pestom, poukladáme naň grilovanú zeleninu. Ak máte chuť, môžete pridať aj syr.

  5. 5

    Trúbu nastavíme na 200°C a plech umiestnime nízko. Ohrev môže byť zvrchu i zospodu. Na tomto mieste ho necháme asi 10 minút. Po desiatich minútach premiestnime plech vyššie (asi do polovice) a necháme opiecť ešte 5 minút. Vyberieme a môžeme posypať ešte rukolou. Dobrú chuť! :)

Diskusia k receptu

marianne
@pupava az sa cudujem,ze Ta tu este nikto neutrel,ze to nie je pizza,ale mne sa to strasne paci...:-)) (lebo vsak v peci nie?) super idealne pre mna...5*
mariamka
@pupava ZM, dobre si pametam :) skvele zorganizovana pizza, s chrumkavou grilovanou zeleninou, kratke pecenie, to pesto nie je prislis vodnate? ja natieram pretlakom hame, ten je skvely husty a vonavy, akurat toho drozdia sa mi zda vela, ale zas nemam skusenost so spaldou, mozno horsie kysne, ale urcite chutila skvele!,,
@marianne keby malo byt na nas, tak tu nikto nikoho nezotiera :))
marianne
@mariamka my by sme si pekne hrali stare hity podiskutovali by sme po babsky o hokeji,pofandili a svet gombicka:-)))...par ludi by tu z toho sice zase triafalo,naale lepsie ako riesit kto kde byva...:-))))
jenni
tak toto je super pizza! a fotka tiež krásna :)
pupava
@marianne - tak pseudopizza, za to sa nestrieľa :D :) ďakujem
@mariamka - (máte podobné mená) - cesto práve vôbec nie je vodnaté :) špalda je dosť ťažká, myslím, že toho droždia tam je celkom presne, nedala by som viac ani menej
@jenni - ďakujem :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia