Pizza rožky
Autor receptu: certica47
Túto dobrotku pečiem väčšinou v zimných mesiacoch a to z toho dôvodu, že v tomto období si údime domácu slaninku, ktorú používam ako jednu z ingrediencií. Tento recept som získala od mojej dobrej známej, ktorá je vynikajúcou babkou. Pečie tieto rožky svojim vnúčatám a ja ju teraz nasledujem.
30 minút príprava |
20-25 minút na 185 °C |
Postup
- Do vlažného mlieka rozmrvíme droždie, pridáme cukor a necháme nakysnúť.
- Ten potom pridáme k múke spolu s olejom, vegetou a oregánom. Vykysnuté cesto rozdelíme na 5 častí a každú rozvaľkáme do kruhu.
- Natrieme kečupom zmiešaným s korením na pizzu a radielkom ho rozdelíme na 8 dielov.
Na jednotlivé trojuholníky ukladáme kúsok plátkového syra, slaniny a šunky.
Trojuholník stáčame od širšieho okraja k užšiemu.
Naplnené rožky uložíme na vymastený plech, potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme postrúhaným eidamom a dáme piecť do vyhriatej rúry.
Pečieme pri 185 stupňoch asi 20-25 minút.