Pizza palacinky (palacinky trochu inak)

radkad - fotkaradkad, 5. mája 2015
Pizza palacinky (palacinky trochu inak)
Foto: radkad

Nevedela som čo dnes variť(ako skoro každý deň :D ) Tak som troška zapla mozgové závity a fantáziu a vykľulo sa toto.. vyskúšajte.

12
porcií
60 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

5 ks
4 ks
1 ČL
štipka
1 ČL
0,75 l
300 g
230 g
2 ks
1 ČL
1 ČL
1 ČL
200 g
200 g
425 ml




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme cesto. Ošúpeme zemiaky a postrúhame na najhrubšom strúhadle. Pridáme vajcia, soľ, vegetu, cukor. Zmiešame. Pridáme mlieko a spojíme. Pomaly sypeme múku, kým cesto nieje ako na palacinky. Stredne riedke. (múky treba dať toľko,koľko potrebujete, záleží aj od zemiakov) Necháme odpočinúť.

  2. 2

    Zatiaľ si pripravíme rajčinový základ: pretlak, prelisovaný cesnak, soľ, cukor, majorán zmiešame v miske. Keď to máme, nachystáme si plech ktorý potrieme olejom.

  3. 3

    Na rozpálenej panvici vyprážame palacinky. Keď ich máme hotové, navrstvíme ich rajčinovým základom, naň dáme 2 koliečka šunkovej sálamy, za polievkovú lyžicu mexickej zeleninky a plátok syra. Zrolujeme a dáme na nachystaný plech. Takto opakujeme všetky palacinky. Keď to máme, prekryjeme alobalom a pečieme pri 200°C cca 20-30minút.

Diskusia k receptu

motyka
Chuťovo to musí byť výborné. Oceňujem nápad - zapnutie mozgových závitov. KK5*.
1x radkad
zolik
tak palacinky robim na 100 roznych sposobov, ale taketo ma nenapadli, takze na 100+1, lebo taketo vyskusam. uz je v kk a za 5.
1x radkad
radkad
Ďakujem veľmi pekne.. však ešte sa dá doladiť podľa svojho gusta. ja som robila takto.
mesiar50
Vyzeraju naozaj super a ich chut zistim,az ked budem doma na dovolenke.Moja rodinka bude rada.Sikovna si. * * * * * + kk.Dakujem ti pekne.
radkad
Ešte chcem dodať, každý inak ľúbi, soľ a pochutiny si zvážte podľa seba. Niekto menej solí, niekto viac :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia