Pizza koláče
Pizza kornútiky (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Jemné cesto z kyslej smotany
dodáva úžasnú chuť. Myslela som
si, že tento recept nepridám, ale
skúsim.
32 porcií |
40 minút príprava |
25-30 minút na 200 °C |
Postup
- Suroviny na cesto.
- Do vlažného mlieka dáme 1 PL cukru a 1 PL múky, rozdrobíme droždie a necháme nakysnúť kvások. Múku preosejeme do väčšej misy, pridáme soľ, kyslú smotanu, rozpustené maslo, kvások.
- Vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme na teplé miesto vykysnúť.
- Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku.
- Rozdelíme na 8 rovnakých bochníkov.
- Pripravíme suroviny na plnku. Kečup, pizza korenie a oregano nasekané na drobno premiešame. Šunku pokrájame na malé prúžky, syr nastrúhame.
- Každý bochník rozvaľkáme do kruhu, rozkrojíme na štyri časti, potrieme ochuteným kečupom, dáme trocha šunky, kukuricu, syr. Zrolujeme do tvaru kornútika, viď foto.
- Cesto zľahka pritlačíme, aby sa kornútiky neotvárali. Plech 30x40 cm vyložíme papierom a poukladáme pripravené kornútiky necháme na plechu trocha nakysnúť. Potrieme rozšľahaným vajíčkom, do ktorého dáme 1 PL mlieka.
- Rúru predhrejeme na 200 stupňov a pečieme 25- 30 minút do zlatista. A máme dobrý obed, večeru na stole. Dobrú chuť.