Pizza cesto naozaj výborné

bogar - fotkabogar, 3. júla 2016
Pizza cesto naozaj výborné
Foto: bogar

Hľadala som už veľa receptov na cesto, ale nakoniec som si vytvorila kombináciou vlastného množstva ingrediencií vlastné :)

16ks
porcií
15 minút
príprava
10-12 minút
na 200 °C

Suroviny

330 g
200 ml
42 g
4 PL
Suroviny:
3 strúčiky
Na potretie okrajov:




Postup

  1. 1

    Pripravíme si kvások ak máte čerstvé droždie rozdrvíme ho medzi prstami pridáme cukor a teplú vodu. Necháme postáť. Lenže ja nemám nikdy čas tak to robím hneď ďalej ako si navážim múku a nastrúham syr.... ak máte sušené pridáte celý balík do vody s cukrom a hneď môžete pridávať ostatné suroviny.

  2. 2

    Pridáme zvyšok, čiže múku, olej, soľ až na záver, aby neprišla hneď do kontaktu s kváskom. Pretože zastaví proces kvasenia. Po pravde omylom som vybrala múku polohrubú a pizza sa rovnako podarila. (našťastie)... Zapla som hnetáky na kuchynskom robote a nechala som cca 7 minút miesiť. Cesto je mierne lepivé ale ak pridáte trochu viac múky nevadí, naopak ak sa vám bude zdať tuhšie treba dodať trochu oleja alebo vody, no ja osobne ho len odstavím z robota premiesim raz rukou a odložím na teplé miesto na viac ako hodinu, len nie zas veľmi dlho, lebo potom sa nám bude s ním ťažšie pracovať.

  3. 3

    Po vykysnutí cesto rozdelíme na dve časti vyjdu nám z tejto dávky dve okrúhle pizze, ja mám plech na pizzu taký okrúhly. Nemáme radi hrubé cesto tak robím tenšie. Cesto som natrela omáčkou z paradajok a naložila čo máme radi. Kraje som potrela zmesou z cesnaku vody a oleja a šup piecť. Rúra musí byť predhriata na cca 200 stupňov. Piekla som ju cca 10 - 12 min ale to samozrejme záleží od rúry. Niektoré majú gril iné nie. Pizza je po ohriatí chutná aj na druhý deň, rovnako mäkká. Prajem dobrú chuť.

Diskusia k receptu

bogar
@Smejkad (3.7.2016 19:01)

No ono po pravde niekedy nedam cele a teraz som dala a nebolo vobec ale treba skusat kombinovat si a podla vlastnej chuti :) my milujeme cesnak tak u nas citit cesnacik stale :) hehe




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia