Pizza blesková - nech mi Taliani prepáčia

Autor receptu: bubaya

Toto je pizza, za ktorú prosím bohov talianskej kuchyne o odpustenie. Ale všetkým strašne chutí a ja ju musím vždy robiť, keď prídu hostia. Hlavnou surovinou je arabský chlieb, to sú také tie tenké placky z chlebového cesta, čo sa predávajú v každých potravinách. Taliansky šéfkuchár by mi zlomil obe ruky, ale počítam potichu s tým, že taliansky šéfkuchár nevie po slovensky.

2 - 3
porcie
20 minút
príprava
6 - 7 minút
na 200 °C

Postup

  1. Nastrúham veľa syru na hrubom strúhadle. Dám, aký je momentálne v chladničke, dobre je, ak je mozarella, pekne sa roztečie. Očistím cesnak, roztlačím nožom, zmiešam s olivovým olejom. Nakrájam salámu - štipľavú, paprikovú, prípadne šunku, šampiňóny. Dám rozohriať rúru na 200° C.
  2. Na plech položím po 2 ks arabského chleba. Potriem pasírovanými paradajkami, pokvapkám olejom s cesnakom, posypem trochou syra, pridám oregáno podľa chuti. Ak robím pre milovníkov pikatného, pridám trochu feferónkovej pasty. Poukladám šampiňóny.....
  3. ...alebo šunku a pikantnú salámu......olivy, tuniaka, artičoky, cibuľu......podľa výberu v chladničke....
  4. ....a všetko to ešte hojne posypem syrom, čerstvým mletým korením, oreganom. Nedávam nič, čo potrebuje dlhšiu tepelnú úpravu - surové šampióny, papriku, paradajky....neprepiekli by sa.
  5. Vložím do vyhriatej rúry a nechám piecť 6 - 7 minút, aby sa roztopil syr, prípadne zapiekol do zlatista - podľa chuti.