Pizza ako z pizzerie

Pizza ako z pizzerie
Foto: netro
netroNetro, recept pridal: 10. októbra 2009 13:40Ďalšie jeho recepty

Na Slovensku platia 3 zákony: Všetci jedia pizzu. Nikto neje pizzu doma. Takmer nikto nevie spraviť pizzu dobre. Tu je recept, ako na to jednoducho a lacno. Možno sa vo vašej rodine stane pizza pravidelnou pochúťkou. U nás ju jeme každú nedeľu už roky.

Suroviny

4
porcie
90
minút
príprava
10
minút
na 230 °C

Postup prípravy receptu

1

Základom dobrej pizze je, samozrejme cesto. Potrebujeme hladkú múku (260 g), polohrubú múku (260 g), olivový olej (4 polievkové lyžice), soľ (2 čajové lyžičky), cukor (1 čajová lyžička), vodu (300 ml) a kvasnice (1 balenie = 42 g). Cesto môžete robiť buď stredovekým spôsobom - ručne, alebo v "chlebovači" (domáca pekáreň na chlieb). V každom chlebovači je totiž mód miesenia cesta. Do nádoby nahádžete všetko čo treba a neriešite, o 60 minút je všetko spravené. A teraz pozor! Dôležitá, i keď nie kľúčová vec: cesto spravte deň dopredu a nechajte odležať v chladničke. Ak nestíhate, nevadí, bude stále použiteľné a chutné, ale s odstátím je lepšie!

2

Prešiel deň - vytiahnite cesto a RUČNE z neho narobte tvar pizze. 1 dávka cesta = 4 veľké pizze. Teraz príde niečo, za čo by na mňa asi Taliani poslali mafiu, ale je to mnou dlhoročne osvedčený recept - ako paradajkový základ použite obyčajný kečup! Skúšal som rôzne pretlaky a neviemčo, ale nebolo to ono, tie sa hodia na spaghetti. Do kečupu k tomu ale zamiešajte ešte roztlačný cesnak a nasledujúce korenia: bazalka, oregano a tymián.

3

A teraz sa dostávame na križovatku rozhodnutí závyslých od plnosti a pestrosti vašej chladničky a rozpoloženia vaších chuťových receptorov. Pre ukážku vám ponúknem môj obľúbený mix: kukurica, najemno nakrájaná paprika, šunka, chilli papričky, sem-tam niva, olivy a na vrch samozrejme syr, najlepsie nejaký eidam. Kto máte radi, nezabudnite na šampiňóny.
Druhý recept je takzvaná "bratislavská": paradajkový základ, cibuľa, klobása a slanina! Mmmmmm m!

4

Moje teflónové kruhové plechy zvládajú 230 stupňov, tak nastavte teplotu (čím vyššia tým lepšia) a režim na teplovzdušný ohrev zospodu a pizzu dajte čo najnižšie. Trúbu nechajte dopredu poriadne rozhicovať a potom ju tam nechajte asi 10 minút, príp. podľa potreby.

5

Podávajte na VEĽKÉ taniere, najlepsie s dobrým slovenským červeným vinom. D CH!



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 39 ľudí (4,5 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • bilinka, 11. októbra 2009 o 15:43
    ja si pomodorinu robím sama z dopestovaných paradajok a je to omnoho chutnejšie ako kečup


  • jarco, 13. októbra 2009 o 00:24
    Nie som Talian, ale za ten kečup (aj za eidam) by som na Teba poslal mafiu aj ja. Odporúčam neochutené drvené paradajky značky Ian, je to v plechovke, tzn. bezprácne, a napriek tomu neskutočne dobré. Ale inak veľmi pekný recept :-)


  • ssmoulinka, 10. novembra 2009 o 15:36
    vyzera to veeelmi chutne az mi sliny tecu na klavesnicu..zajtra to budem robit=)dakujem za radu=)


  • nyja, 26. novembra 2009 o 00:07
    S tou mafiou to je pravda. Je to hriech dávať kečup na pizzu!!! A myslím, že to musí byť suché ako papek asi. A nie je pravda, že ľudia doma nepečú pizzu. Choď mrknúť na MMB a presvedč sa.
    Mnohí však robia akože pizzu, ale netušia, že to nie je pizza. Je to čudo, ktoré by Talian pizzou nenazval. I pre ten kečup, i pre priveľa , rôznych ingrediencií na jednom ceste, že chýba mozzarella, parmezán, bazalka. A iste aj v niekt. reštikách robia také hybridy. Práve preto by som si pizzu v reštike nikdy nedala. Iba v takej, kde viem, že robia správnu.
    Áno, pizza sa pečie presne tak, ako tu uvádzaš. Pizzu pečiem asi tak 25 rokov. Alebo aj dlhšie.


  • brigita, 11. decembra 2009 o 21:40
    Pizzu robím niekoľko rokov ale nedávam tam nikdy kečup, to je zabijak na pizzu,pri varení treba mať fantáziu. Nie všetko sa dá dotiahnuť náhradnými surovinami, kde je potom radosť z varenia


  • klaura, 11. februára 2010 o 23:58
    Tiež nedávam na pizzu kečup, ale rajčinový pretlak s cesnakom a olivovým olejom. Toho cvrknem len trošku, urobí dobrú chuť. Obložím, posypem oreganom, bazalkou, syrom ašup do rúry. Po upečení ešte horúcu tiež pokvapkám olivovým olejom.


  • zdena1011, 17. februára 2010 o 20:50
    Pizzu máme velmi radi,dá sa povedať,že je to naše oblúbené jedlo,ktoré robíme vždy,keď máme domáce oslavy.Urobila som dnes pizzu podľa vášho receptu a naozaj je výborná.Ďakujem.A ten kečup nám vobec neprekážal,aj tak to cesnak a bylinky dobre dochutili.


  • kucharik, 3. marca 2010 o 20:34
    echm a to stou mafiov vi vážne chcete poslať mafiu ved je to naozaj dobrí recept až na ten kečup to je pravda ++


  • kfackova, 11. septembra 2010 o 14:22
    tento recept je poriadna haluz, raz 100ml oleja, potom 200, pokazili sme dva cestá a pizza ako .....


  • kfackova, 11. septembra 2010 o 14:23
    ospravedlňujem sa to malo byť k inému receptu


  • zanzibar, 22. septembra 2010 o 21:43
    veru to cesto urcite vyskusam, diky za tip. Inak Taliani by sa dost divili aj tej kukurici, ktora sa u nas s takou oblubou pouziva na pizzu. ;)


  • zanzibar, 3. októbra 2010 o 14:00
    musim uznat, ze recept na cesto je fakt vyborny, dakujem :)


  • tikadielko, 7. októbra 2010 o 02:04
    Prosím vás a to cesto má kysnut ? ci hned má ist do chladnicky ??


  • anndy10, 9. novembra 2010 o 00:37
    ttooto cesto uplne ze fasa :))) uz ine ani nerobím a pre TIKADIELKO7 ja ho vymiesim dám do sáčku a hned do chladničky nenechávam kysnúť ;) a na druhý den fajn cestííčko ;*


  • cokomilka, 3. decembra 2010 o 23:20
    Tento recept nepatrí do kategórie Diabetická diéta...


  • dargov, 16. januára 2011 o 21:33
    výborné cesto, už dlho skúšam rôzne recepty na pizzu ale tento je fakt dobrý, vďaka


  • maartina, 18. januára 2011 o 21:11
    súhlasím s @dargov ...cesto nemá chybu, zostanem verná tomuto receptu :)


  • pindur1, 6. februára 2011 o 21:22
    Tak toto je najlepsie pizza cesto ake som jedol, velke diky za recept. A k tomu zakladu tak ten kecup to dost vysusi.


  • michsamant, 20. februára 2011 o 12:21
    Vynikajuce cesto! Najlepsie ake som kedy robila. Dakujem za recept.


  • pedroke, 10. marca 2011 o 12:40
    Kecup v ziadnom pripade. Ak by ste sa chceli pizzou co najblizsie priblizit pizzerke, odporucam pozhanat si original taliansku muku na pizzu. Co to o mojej pizzi a aj o mukach mozte najst aj tu: » www.kajman.net/pizza-recepty/46-kvalitna-pizza-doma-an...


  • roni87, 9. apríla 2011 o 10:16
    prečo vás tak trápi ten kečup? prečo by mala byť pizza len "pravá talianska??" ved každý nech si tam dá to čo mu chutí. Mne popravde tie ich pravé pizze priamo v Taliansku vôbec nechutia...Zlaté slovenské pizze.


  • eraserhead, 13. apríla 2011 o 09:52
    "Pizza ako z pizzerie" veď práve.........


  • maculienka123, 18. júna 2011 o 11:40
    recept je perfektny,uz som vyskusala kadeco ale toto cesto je uzasne.prave ju vychutnavame,len my sme zvyknuti na kecup,nie pretlak,tak som vyskusala teraz pretlak a pre nas to nieje ono,tak na buduce dam kecup


  • nes, 21. júla 2011 o 18:07
    Ja som ešte na ňu dala jedno domáce vajíčko.....a ten kečup som zmiešala ešte aj z pretlačenými paradajkami.....Ale cesto som spravila príliš hrubé....


  • nes, 21. júla 2011 o 18:12
    A ešte príliš veľká teplota neroztaví ten syr....aspoň mne ho neroztavil


  • pufinka, 4. augusta 2011 o 13:07
    genialna pizza :) krásne nadýchané cesto, super chut a uzasny obed :) dakujem, taketo cesto som dlho hladala :) :) :) *****


  • zuzzu111, 31. augusta 2011 o 17:22
    Chcem sa spytat, vecer idem robit to cesto a je potrebne drozdie dat na 20 minut do tepleko mlieka alebo vobec ho do mlieka nemam dat len rozdrvit?


  • lucik159, 13. septembra 2011 o 20:39
    H no neviem robila som ju ale nieje to nič moc...Teda každý má iné chute ale mne moc nechutila cesto bolo veľmi tvrdé...


  • lacosk, 21. októbra 2011 o 11:19
    zuzzu111: Do Pizze mlieko nejde. A droždie na Pizzu je najlepšie sušené, obsahuje viac mŕtvych mikroorganizmov, a je to vraj lepšie. Na toto množstvo múky stačí 1 - 1,5 KL sušeného droždia.


  • theray, 10. januára 2012 o 04:18
    Zdravím, pizzu som ešte nerobil a chcem ju vyskúšať len recept je trocha krkolomný, neviem či treba cesto nechať nakysnúť, a ako dlho sa teda pečie podla uvedenej váhy. Na internete som videl talianske video kde kvasnice dala najprv do teplej vody a potom prisypala dalšie. A len mimo toho doma si vyrábame vlastnú Salsu ktorá je základom každej talianskej pizze... Ale je pravda ked nie je stačí aj kečup alebo pretlak ochutený korením...


  • domci4, 26. januára 2012 o 20:36
    A plech nemusím nijako mastiť, ani na papier? :) cestíčko sa mi robí :) a koľko má mať asi gramov ten bochnik jednej pizze( cesta) ?


  • domci4, 26. januára 2012 o 21:42
    potom môžem dať do mrazaka cesto? :) čo ostane?


  • nikol156, 14. februára 2012 o 18:33
    Výborný recept na cesto, minule som robila a veľmi sa mi výsledok zapáčil. Zajtra máme tiež pizzu, a samozrejme podľa tohto receptu.


  • varicdaniel, 16. februára 2012 o 09:04
    Všetci pizzu nejedia. Minimálne ja jem pizzu doma. Vieme ju spraviť dobre. Nie podľa tohoto receptu. "ako paradajkový základ použite obyčajný kečup!" - to je nejaký oxymoron? Eidam na pizzu? To je asi akoby vám niekto ponúkal bryndzové halušky s fetou namiesto bryndze. Kvitujem pomalú fermentáciu cesta.


  • tonka13, 17. februára 2012 o 23:29
    kecup, nekecup, super recept! A v Taliansku som pizzu jedla... fakt hnus... sucha, malo ingrediencii... doma si tiez robim lepsiu...


  • opko, 19. februára 2012 o 21:30
    no tak zajtra vyskusam.som zvedavy


  • mravko, 24. marca 2012 o 03:08
    Robila som pizzu podľa viacerých receptov ale táto je úžasná.Ďakujem za super recept.Cesto mi vystačilo na 2 plechy a za 1 deň sa po nej len tak zaprášilo.varicdaniel je nejaký múdry prečo by tam nemohol byť Eidam ? Či dáš Eidam alebo nejaký iný syr ani to na tej pizzi nerozoznáš.A Lucik ju asi piekla dlho ked ju mala tvrdú.


  • vivi77, 26. marca 2012 o 18:51
    vynikajuce cesticko ....


  • honeydew, 21. apríla 2012 o 13:06
    Neviem,ci bude moj komentar aktualny,ale mozno niekomu pomoze: ja davam na cesto zmes,ktoru si vyrobim z olivoveho oleja,soli,pizza korenia a vacsinou kecupu, ked nemam nic ine. Ale prave pridanie olivoveho oleja zabrani vysuseniu cesta. Dakujem za recept,pre mna je novinka,ze sa to necha odlezat v chladnicke,tuto fintu urcite vyskusam


  • zlatulik3, 18. mája 2012 o 21:05
    No ja mam vyskušany svoj recept na cesto a to je cesto na langoš..a ja som s nim velmi spokojna..vyborna pizza je s toho..


  • okipuci, 5. júna 2012 o 19:24
    vyskúšam,vyzerá to super


  • dianas, 7. júna 2012 o 15:41
    prosim o radu : tu sa pise ze aj hladkej muky aj polohrubej muky a v inych receptoch pisu len hladku....mohli by ste mi poradit aky je rozdiel a tak podla coho to mam robit??ci obydve muky mam dat?? vopred dakujem za odpoved :)


  • babsicok, 4. júla 2012 o 19:30
    Vyborne cesto a ten kecup- kedze som naozaj robila pizzu co dom dal tak ani rajcinovy pretlak sa nenasiel tak som skusila ten kecup. Dala som do neho cesnak veeela cesnaku a pizza korenie plus tymian, zmiesala s olivovym olejom a mozem povedat ze to bolo vyborne! :) malo to uspech doma. Rychle a prakticke. Dakujem


  • babkaeliska, 25. júla 2012 o 14:57
    Na pizzu dávam vlastnú paradajkovú omáčku. Potrebujeme: 1/2 kg olúpaných, pokrájaných paradajok bez šťavy a semien, 1 stredne veľká cibuľa pokrájaná nadrobno, 1 PL olivového oleja, 2 prelisované strúčiky cesnaku, 1 KL bazalky, 1 KL oregana, 1 ČL cukru, soľ a mleté čierne korenie podľa chuti. Na oleji popražíme cibuľu, pridáme cesnak, potom paradajky, bylinky a cukor. Varíme na slabom ohni, miešame, kým zmes nezhustne. Nakoniec pridáme soľ a čierne korenie podľa chuti. Môžeme pridať chilli papričku alebo mleté chilli, podľa chuti. Túto paradajkovú zmes robievam celé leto, dávam do 3-5 dcl pohárikov a sterilizujem asi 10 minút na 90 - 100 °C. Používam na pizzu, ale tiež na špagety (stačí zohriať a kopu nastrúhaného syra) alebo na kuracie prsia, teda tam kde nevadí bazalka a oregano. Je to určite lepšie ako paradajkový pretlak alebo kečup. Budem rada, ak vyskúšate môj recept a ohlásite sa.


  • gman, 28. júla 2012 o 19:33
    kvoli kecupu a eidamu na pizzu sa tu vsetci, vratane mna vzrusuju vsetci kvoli tomu, ze ked raz robim pizzu, tak robim pizzu a nie cosi, co by sa na pizzu chcelo podobat. bryndozve halusky tiez nerobim take, ze namiesto bryndze dam trojuholnikovy syr.... je to to iste...


  • nadia56, 28. júla 2012 o 20:08
    cesto je vyborne, robim tak isto, ale miesto vody davam mineralku, v pekarnicke len zamiesim -nedavam vykysnut a zamiesene cesto ulozim ako ty do druheho dna do chladnicky, omacku a oblohu si robime podla vlastnej chuti, na pecenie pouzivame kamen, tvoj recept sa mi paci:-)


  • skockostraka, 31. júla 2012 o 20:53
    výborný recept, spravím na oslavu. s kečupom je to dobrý nápad, aj keď si myslím, že taliani to robia isto inak ten základ. V pizzérkach nebýva moc dobrá pizza, napr. pizzeria Vennezia na Stráňach. Dufam, ze sa mi to podari a bude chutit. o par dni dam vediet, ako sa vydarilo.


  • patrikmarko, 31. augusta 2012 o 18:14
    tento recept veľmy dobrý a ako vidím tie komentáre zmyslu "je to suché " atd.... píšu asi ľudia čo závidia tomuto receptu a nikdy ho ešte ani nerobili milion ľudí dáva na pizzu kečup a je to fajn prečo by každý musel robiť pravú taliansku alebo čo . Tak je to úplne skvele a tým ľudom čo to nechutí načo to komentujete kto vas núti aby ste si tam ten kečup dali .


  • petka2708, 1. septembra 2012 o 20:49
    no takze dnes som vyskusala tento receptik, cestičko výýýborne a vobec nie suche. a o tom kečupe, kazdy sa tu hadate a tak či tak je to o chuti, nech si kazdy da co chce na pizzu :)


  • najaa, 5. septembra 2012 o 08:01
    Aj ja som dlhé roky používala kečup ,no prešli sa ma na chutnejšiu verziu.Paradajky čerstve alebo z plechovky nechám prevrieť pridam kocku bujonu + cesnak + bazalku s oreganom a s tymianom.Pečiem na 270°C .


  • molinka, 7. septembra 2012 o 08:18
    Tento recept som už robila niekoľko krát a každému strašne chutí.


  • viliamm, 11. septembra 2012 o 11:52
    Cesto je úžasné, po upečení je po okrajoch krásne chrumkavé a vo vnútri jemné. Ak sa niekomu zdalo suché, tak ste ho asi pridlho piekli. Ja do pečenia zatiaľ len "fušujem" a tento recept sa mi podaril na prvý krát :)


  • megginka70, 23. októbra 2012 o 14:52
    pizza bola mnamky ,DAKUJEM za super recept:)


  • kikka, 29. októbra 2012 o 21:28
    Odkedy mám tento recept, pizzu už neobjednávame, cesto je super, mňam. Ďakujem.


  • radox1, 30. októbra 2012 o 11:17
    naratal som 8 prisad plus syr,tie chute sa navzajom biju.o kecupe a aidame ani pisat nebudem.


  • janka1986, 13. novembra 2012 o 10:46
    Vcera som robil pizzu. Cesto som natrel olivovym olejom s bazalkou a oreganom a cesnakom naukladal som paradajky, sunku, sampinony kukuricu a mozzarelu. Ta vrchna cast mi potom sklzavala. V akom poradi to mam oblozit aby to drzalo ?


  • kimlo, 13. novembra 2012 o 11:00
    @janka1986 daj najprv syr, ten sa roztopí a ostatné veci sa doň pekne ponoria...


  • reddwarf, 17. decembra 2012 o 22:01
    Dnes som ju robil, cesto mi nechutilo a zdalo sa mi take "onicom"... proste cesto na pizzu vyzera a chuti inac.


  • lubka272, 29. decembra 2012 o 12:27
    mmmňam _:) kk


  • tereza, 12. januára 2013 o 18:50
    výborne chutí pizza podľa tohto receptu, teraz som skúsila upiecť podľa tvojho receptu calzone - plnenú pizzu, stretla sa s veľkým ohlasom u nás doma. ešte raz dík za recept.


  • sebo, 17. januára 2013 o 20:39
    No nechcem byť zlý (snaha o domácu kuchyňu sa cení), ale takúto pizzu v dobrej pizzérii veru nedostaneš a taliansky hosť by ti ju s najväčšou pravdepodobnosťou vrátil ako nekonzumovateľnú. Ku kečupu a nastrúhanému eidamu niet čo dodať. :( Viac info na: » www.i-potraviny.sk/talianska-pizza-jej-povod-a-5-najvacsic...


  • mirellka, 18. januára 2013 o 11:19
    perfektný recept,dnes ju robím 2 hý krát.po tom ako spravím cesto,rozdelím na bochníčky a vložím do mikrotenových sáčkov ktoré som trošku potrela olivovým olejom z vnútra a tak ho nechám odpočívať v chladničke...koľko ľudí toľko chutí a nám tento recept veľmi chutí,takže vďaka :)


  • memaja, 22. januára 2013 o 09:52
    Dneska ju robím, no som zvedavá na môj výsledok.


  • janka1011, 22. januára 2013 o 10:51
    @memaja Daj vedieť ako to dopadlo, aj ja sa chystám vyskúšať :)


  • beanina, 22. januára 2013 o 21:51
    najlepší recept na pizzu, akú som kedy robila. Supeeeer :-) ďakujem


  • beatka08, 24. januára 2013 o 14:53
    Dakujem za recept !je,Vinikajuca :)


  • medovka661, 25. januára 2013 o 13:50
    no mňa to neohúrilo, ale 100 ľudí 100 chutí


  • cima93, 28. januára 2013 o 18:55
    Juj vyborna,mne vysla na dva plechy a jeden uz aj padol za obet. :-) dakujem


  • memaja, 4. februára 2013 o 12:58
    @janka1011 - cesto je veľmi dobré- mala som 2 veľké pizze - jednu som spravila na obed, druhú na večeru.
    @netro - vďaka za recept!


  • leskomanka, 4. februára 2013 o 13:21
    Ja robím podobnú, len dávam iba hladkú múku. Ale keď som videl ten kečup! No.. poviem len, my dávam obyčajné pasýrované rajčiny (žiadny pretlak) a ja to ešte miešam s koreninami (čo mi napadne a mám doma - oregano, bazalka, korenie, cesnak, soľ...). Alebo čerstvé ošúpané rajčiny, mňamka :)


  • peterpo, 10. februára 2013 o 11:41
    Dobrý recept, až na ten kečup ;)


  • lienka350, 26. februára 2013 o 16:41
    ďakujem za recept na cesto, už dlhšie som hľadala niečo podobné.. keďže nejem bielu múku, použila som špaldovú hladkú a výsledok bol super, všetci si doma chválili :)


  • monicka7299, 27. februára 2013 o 12:51
    Ďakujem za rcp - u nás chutila veľmi - uložené a robila som ho už nie jeden krát :) Aj keď som dala pretlak s prísadami -ale dávala som kečup pokiaľ som tu v jednom komente nenašla námet za čo by som ho mohla vymeniť - hovorím ... SUPER cesto :)


  • ipiko, 4. marca 2013 o 00:35
    tak az to ma byt prava talianska pizza tak by som len par veci podotkol:
    1. pizza nemusi mat zrovna okruhli tvar
    2. pokial nemate rajcinovu stavu mozete dat aj pretlak (kecup nikdy!)
    3. na pizzu sa nedava aidam ale parmezan pripadne mozzarela (aidam je prilis tučny a skazi aj chut tej pizze)
    4. bylinky su najlepsie cerstve (a nemusia sa ani sekat alebo nadorbno krajat)
    5. cesto musi byt z co najhladcej muky aby ste vytvarovali co najtensie cesto
    TIP: pizzu je najlepsie piect v rozohriatej peci na pizzu (take ake najdete v dobrých pizzerkach) lebo tam teplota dosahuje aj 1000°C a pizza bude hotova do 1-2 minut a krasne lahodná (dobre upecena).... pokial robite doma pizzu trubu dajte na maximum pockajte kym sa rozohreje a hodte tam pizzu na tak dlho ako treba aby bola dobre upecena a pekne lahodna

    Rada pre vsetky "rádoby" pizzerie: ked dobre upecete pizzu bude pizza krasne lahodna a dobre stravitelna, takze mu ostane miesto este jednu a vy viacej zarobite... lebo pokial to cesto neni dobre prepecene a ostava akoby trosku surove (nedopecene) tak je tazsie stravitelne a zakaznik sa aj z malej pizze napapa :D a vy tak menej zarobite :D

    Dakujem ze ste to celee precitali :D


  • pietruskaa, 17. apríla 2013 o 13:09
    tuto pizzu som robila vela krat a nam osobne pretlak na pizzy nechuti takze si spravim kecup s cesnakom a bylinkami.....za dalsie na pizzu je perfektna niva ma taku inu chut a tych prisad na pizzu je tam nejak moc :)


  • miska1986, 8. augusta 2013 o 11:57
    dneska som robila pizzu a strasne nieco tvrdy spodok hruza nechapem preco a sla som podla navodu no co uz zahrame sa na mysky.-)


  • sweeting, 20. augusta 2013 o 12:43
    to cesto je famózne, neskutočne dobre sa s ním pracovalo, ľahko sa mi tvarovalo. a o chuti ani nehovorím. to čo už sa na pizzu dá, je na každého fantázii a chuti :-)


  • maari, 31. augusta 2013 o 12:10
    Neznášam robiť pizzové cesto, ale toto je super! najlepšie, najjednoduchšie a najchutnejšie, čo som kedy robila. odporúčam!! Vďaka za recept, budem robiť už len túto pizzu. /namiesto kečupu som ale robila svoju omáčku.../


  • maari, 31. augusta 2013 o 12:13
    inak ja som nemala polohrubú, takže som použila iba hladkú.. no proste super pizza:)))


  • pedr, 11. októbra 2013 o 16:08
    kecup na pizzu? To snad nie.. Taliani by ta za toto mohli ukamenovat.. Ked chcete nejake dalsie rady, ako urobit pizzu doma, skuste » kajman.net/recepty/pizza-recepty/46-kvalitna-pizza...


  • kuakua, 2. novembra 2013 o 10:03
    naj cesto na pizzu ďakujem... Robievam ho vždy a každému u nás chuti


  • aurora, 27. novembra 2013 o 10:52
    Práve som zrobila túto pizzu a je naozaj výborná :) pozmenila som len tymián, namiesto neho som dala majoránku.
    Odporúčam!! :D mnaaaaam
    tiež som dala kečup a neriešim nejakú mafiu.. z toho sa nestrieľa.. :D tu robíte ako keby ste boli Taliani.. haha pápá


  • seky, 10. decembra 2013 o 21:48
    Akurát som vyskúšal to cesto :) musím uznať naozaj veľmi dobré odporúčam a ďakujem ;)


  • zdezda, 30. decembra 2013 o 07:26
    Výborné cesto, ja som potrela povrch s touto zmesou + bylinky :
    » varecha.pravda.sk/recepty/cesnakovo-paradajkova-zmes-bez-...


  • denda90, 3. januára 2014 o 15:33
    dnes sme ju robili a bola vážne dobrá...ingrediencie som ale upravila podľa stavu chladničky :)


  • denda90, 3. januára 2014 o 17:47
    a namiesto kečupu som spravila paradajkový základ-ale každý, nech si podľa svojej chuti robí :)


  • yaooo, 19. januára 2014 o 11:16
    chcem sa opytat je mozne taketo cesto zamrazit na dobu neurcitu?


  • yaooo, 21. januára 2014 o 14:20
    Cesto smačnego


  • imka, 31. januára 2014 o 23:17
    Už som ju robila veľmi veľa krát a je naozaj úžasná...najlepšie cesto na pizzu aké som na internete našla :) Som na intráku a rúru tam nemáme...tak by som sa chcela opýtať či si myslíte či by sa dala táto pizza upiecť napríklad aj v remoske? :)


  • tetrisss, 5. apríla 2014 o 18:52
    Pravdu povediac, ze ked som precitala tvoj uvod receptu, tak trochu sa mi zvysil tlak, ale na druhej strane mam rada veci neobycajne, tak som tuto pizzu upiekla a ... aleze som vobec nelutovala, a kaslat na kecup, ten postup pecenia je jedinecny, pochybujem, ze v niektorom recepte je takyto a aj cesto je uzasne, naozaj sme si pochutili, mnam, vrele odporucam.


  • tetrisss, 5. apríla 2014 o 18:54
    Este som zabudla, cesto sa mi pieklo len 6 minut.


  • xanadu1955, 5. apríla 2014 o 19:29
    Ja mám dobrý recept na cesto na pizzu ale to Tvoje veľmi chvália a tak by som ho chcela vyskúšať, len by som sa chcela opýtať či toho droždia nie je priveľa celé droždie je na 1 kg múky a bojím sa že cesto bude chutiť a páchnuť po kvasniciach .


  • tetrisss, 5. apríla 2014 o 19:42
    Nie, drozdie ma byt cele, neciti ho. Ale nezda sa mi cesto nejake uplne ze vynimocne, podla mna je podstatne pecenie. Inak skus, ta pizza stala za to.


  • xanadu1955, 6. apríla 2014 o 09:09
    Ďakujem za odpoveď isto skúsim pizzu milujeme a ak je cesto lepšie ako to čo robím, prečo neskúsiť, na lepšie nie je nikdy neskoro


  • xanadu1955, 6. apríla 2014 o 09:17
    Inak robím už dlhšiu dobu cesto na pizzu od @Orchidea a je vynikajúce - Letná ľahká pizza ale isto vyskúšam aj toto


  • passco, 11. apríla 2014 o 18:29
    Ach jaj ten kečup a eidam čo? Až ma oči štípu.. Toto mi dať v pizzerke tak ich nakopem do zadku :)


  • adallica, 15. júla 2014 o 21:34
    neviem ako vy, ale ja som musela pridať ešte zo dva deci vody, 300ml bolo málo, spravila sa mi len taká mrvenička


  • radost, 15. júla 2014 o 21:54
    @adallica
    vravíš pol litra vody na pol kila múky..??to by si mala liate cesto..asi si sa v niečom pomýlila..


  • morkapredatorka, 30. júla 2014 o 20:45
    No pizzerie nerobia pizzu s eidamom a kecupom a rozhodne NIKDY nie je pizza taka ako ma byt kym nie je pečená v peci ci yz elektrickej alebo na drevo :) coskoro mi pride moja pizza pec tak pridam recept ale toto pre domacnost moze byt tiez dobra pochutka :)


  • marzo, 12. augusta 2014 o 20:19
    strašne veľa droždia, na kilo múky sa dáva tak 4 gramy a tu 40 na pol kila, cukor vôbec netreba a olivový olej je do cesta zbytočnosť, to radšej na oblohu.


  • tetrisss, 12. augusta 2014 o 20:56
    Skusil si?


  • tiginko, 12. augusta 2014 o 22:12
    4g droždia na kilo múky @marzo ? Zrejme myslíš sušené a nie čerstvé, ktoré je očividne použité v tomto recepte


  • smejkad, 13. augusta 2014 o 08:38
    robievam pravidelne, pizza muku navazim, hladku dosypam podla potreby a este sa nestalo, aby nebola pizza vynikajuca :-)


  • tetrisss, 13. augusta 2014 o 20:27
    zatial kazdemu chutilo, obycajne ale navsteve nevysvetlujem, ze ci davam cukor a olej a kecup, hlavne, ze vysledok je chutny.


  • segi, 3. októbra 2014 o 11:57
    toľko mudrovania ohľadom eidamu. Je pravda že to nie je to pravé na Pizzu , ale kto z vás si kupuje originálnu mozzarellu? asi nikto , pretože u nás v obchodoch ju ťažko dostať a to čo kupujete v sáčočkoch a kelýmkoch v kauflande či tescu je len jej sesternica s 34 kolena čiže tak. a kečup či pretlak ? kto vám zaručí s čoho je ten pretlak , ktorý si kúpite ? naj je uvariť domácu paradajku, olúpať ju a zamixovať.


  • marava, 23. októbra 2014 o 20:10
    robila som cesto podľa Vášho receptu, je vynikajúce, ďakujem za recept


  • fo3k, 31. októbra 2014 o 20:20
    Bola to moja prvá pizza a bola vynikajúca. Každý chválil, robil som presne podla receptu. Aj kečup a všetko. Rúru som tiež nastavil tak. Ani som nevedel že má spodný ohrev s turbom. Ďakujem
    PS: teraz som zapravil znovu, pekárnička miesi,...


  • vikulqa, 10. novembra 2014 o 17:20
    Dnes som vyskúšala toto cesto a som nadmieru spokojná, je vynikajúce, chrumkavé a iné už robiť ani nebudem :) Akurát že som nedala droždie ( nemala som ho doma) ale PDP :P Ďakujem za skvelý recept :)


  • vikulqa, 10. novembra 2014 o 18:00
    A ešte dodám, že tiež som dala iba kečup s oreganom bazalkou cesnakom a olivovym olejom a pizza je vyborna:) Nechápem prečo tuna na vareche sa všetci tak striktne držia surovín ktoré do jedál majú ist, ved každy moze prist s niecim inym, odlišnyym alebo uplne novym :) Ved fantazii sa medze nekladu :) tak nechapem čo tu riesite nejake kečupy a eidamy a podobne gebudziny :) Trošku sa uvoľnite :D


  • 00matula, 19. novembra 2014 o 22:20
    Receptik iste vyskusam, i ked kamos co robil u nas v pizzerke mi povedal, ze ak nemam pec, tak nikdy nedosiahnem takej pizze ako z pizzerky...a daval hladku muku, na 10kg 1kvasnice!!!!! A pivo, a ze sa da aj med dat miesto piva..ale presny recept mi nedal, iba takto mi to splechol :)skusila som uz xy receptov, tak som veeeelmi zvedava na tento. A to, co si kto da na pizzu je kazdeho osobna vec...ja osobne som na parmezan este nenatrafila...:)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Vipavská cesnačka
Prichádza zima, prídu (dúfajme) i tuhšie dni. Bude si treba dať do úst čosi sýte, horúce a zdravé. Ponúkam vám čosi, čo spĺňa takúto predstavu.

Predvianočné obdobie – magický čas kúziel a čarov
Aj keď vonku to tento rok veľmi nevyzerá na to, že by sa Vianoce blížili, predsa len, keď nazrieme do kalendára, zistíme, že tu už budú čo nevidieť. O týždeň začína prvou adventnou nedeľou advent – najmagickejšie obdobie roka.

Od mágie k borovičke
- Inzercia -
Borievka obyčajná je všetko, len nie obyčajná! Lahodné srdce Spišskej borovičky – tekutého klenotu, ktorý nám závidia až za hranicami – bolo odpradávna súčasťou tajomných magických rituálov u nás i vo svete.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 48/2014: Zabíjačkové dobroty Zabíjačkové dobroty
Časopis Varecha v piatok 28. novembra v denníku Pravda.


TOPlist