Pizza ako z pizzerie

netro - bez fotkynetro, 10. októbra 2009
Pizza ako z pizzerie
Foto: netro

Na Slovensku platia 3 zákony: Všetci jedia pizzu. Nikto neje pizzu doma. Takmer nikto nevie spraviť pizzu dobre. Tu je recept, ako na to jednoducho Zobraziť celý popisNa Slovensku platia 3 zákony: Všetci jedia pizzu. Nikto neje pizzu doma. Takmer nikto nevie spraviť pizzu dobre. Tu je recept, ako na to jednoducho a lacno. Možno sa vo vašej rodine stane pizza pravidelnou pochúťkou. U nás ju jeme každú nedeľu už roky.

4
porcie
90 minút
príprava
10 minút
na 230 °C

Suroviny

260 g
260 g
4 PL
2 KL
1 KL
300 ml
42 g
400 g
1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Základom dobrej pizze je, samozrejme cesto. Potrebujeme hladkú múku (260 g), polohrubú múku (260 g), olivový olej (4 polievkové lyžice), soľ (2 čajové lyžičky), cukor (1 čajová lyžička), vodu (300 ml) a kvasnice (1 balenie = 42 g). Cesto môžete robiť buď stredovekým spôsobom - ručne, alebo v "chlebovači" (domáca pekáreň na chlieb). V každom chlebovači je totiž mód miesenia cesta. Do nádoby nahádžete všetko čo treba a neriešite, o 60 minút je všetko spravené. A teraz pozor! Dôležitá, i keď nie kľúčová vec: cesto spravte deň dopredu a nechajte odležať v chladničke. Ak nestíhate, nevadí, bude stále použiteľné a chutné, ale s odstátím je lepšie!

  2. 2

    Prešiel deň - vytiahnite cesto a RUČNE z neho narobte tvar pizze. 1 dávka cesta = 4 veľké pizze. Teraz príde niečo, za čo by na mňa asi Taliani poslali mafiu, ale je to mnou dlhoročne osvedčený recept - ako paradajkový základ použite obyčajný kečup! Skúšal som rôzne pretlaky a neviemčo, ale nebolo to ono, tie sa hodia na spaghetti. Do kečupu k tomu ale zamiešajte ešte roztlačný cesnak a nasledujúce korenia: bazalka, oregano a tymián.

  3. 3

    A teraz sa dostávame na križovatku rozhodnutí závyslých od plnosti a pestrosti vašej chladničky a rozpoloženia vaších chuťových receptorov. Pre ukážku vám ponúknem môj obľúbený mix: kukurica, najemno nakrájaná paprika, šunka, chilli papričky, sem-tam niva, olivy a na vrch samozrejme syr, najlepsie nejaký eidam. Kto máte radi, nezabudnite na šampiňóny.
    Druhý recept je takzvaná "bratislavská": paradajkový základ, cibuľa, klobása a slanina! Mmmmmm m!

  4. 4

    Moje teflónové kruhové plechy zvládajú 230 stupňov, tak nastavte teplotu (čím vyššia tým lepšia) a režim na teplovzdušný ohrev zospodu a pizzu dajte čo najnižšie. Trúbu nechajte dopredu poriadne rozhicovať a potom ju tam nechajte asi 10 minút, príp. podľa potreby.

  5. 5

    Podávajte na VEĽKÉ taniere, najlepsie s dobrým slovenským červeným vinom. D CH!

Diskusia k receptu

jarco
Nie som Talian, ale za ten kečup (aj za eidam) by som na Teba poslal mafiu aj ja. Odporúčam neochutené drvené paradajky značky Ian, je to v plechovke, tzn. bezprácne, a napriek tomu neskutočne dobré. Ale inak veľmi pekný recept :-)
ssmoulinka
vyzera to veeelmi chutne az mi sliny tecu na klavesnicu..zajtra to budem robit=)dakujem za radu=)
nyja
S tou mafiou to je pravda. Je to hriech dávať kečup na pizzu!!! A myslím, že to musí byť suché ako papek asi. A nie je pravda, že ľudia doma nepečú pizzu. Choď mrknúť na MMB a presvedč sa.
Mnohí však robia akože pizzu, ale netušia, že to nie je pizza. Je to čudo, ktoré by Talian pizzou nenazval. I pre ten kečup, i pre priveľa , rôznych ingrediencií na jednom ceste, že chýba mozzarella, parmezán, bazalka. A iste aj v niekt. reštikách robia také hybridy. Práve preto by som si pizzu v reštike nikdy nedala. Iba v takej, kde viem, že robia správnu.
Áno, pizza sa pečie presne tak, ako tu uvádzaš. Pizzu pečiem asi tak 25 rokov. Alebo aj dlhšie.
brigita
Pizzu robím niekoľko rokov ale nedávam tam nikdy kečup, to je zabijak na pizzu,pri varení treba mať fantáziu. Nie všetko sa dá dotiahnuť náhradnými surovinami, kde je potom radosť z varenia
klaura
Tiež nedávam na pizzu kečup, ale rajčinový pretlak s cesnakom a olivovým olejom. Toho cvrknem len trošku, urobí dobrú chuť. Obložím, posypem oreganom, bazalkou, syrom ašup do rúry. Po upečení ešte horúcu tiež pokvapkám olivovým olejom.
zdena1011
Pizzu máme velmi radi,dá sa povedať,že je to naše oblúbené jedlo,ktoré robíme vždy,keď máme domáce oslavy.Urobila som dnes pizzu podľa vášho receptu a naozaj je výborná.Ďakujem.A ten kečup nám vobec neprekážal,aj tak to cesnak a bylinky dobre dochutili.
kucharik
echm a to stou mafiov vi vážne chcete poslať mafiu ved je to naozaj dobrí recept až na ten kečup to je pravda ++
kfackova
tento recept je poriadna haluz, raz 100ml oleja, potom 200, pokazili sme dva cestá a pizza ako .....
zanzibar
veru to cesto urcite vyskusam, diky za tip. Inak Taliani by sa dost divili aj tej kukurici, ktora sa u nas s takou oblubou pouziva na pizzu. ;)
zanzibar
musim uznat, ze recept na cesto je fakt vyborny, dakujem :)
anndy10
ttooto cesto uplne ze fasa :))) uz ine ani nerobím a pre TIKADIELKO7 ja ho vymiesim dám do sáčku a hned do chladničky nenechávam kysnúť ;) a na druhý den fajn cestííčko ;*
dargov
výborné cesto, už dlho skúšam rôzne recepty na pizzu ale tento je fakt dobrý, vďaka
1x anvri
pindur1
Tak toto je najlepsie pizza cesto ake som jedol, velke diky za recept. A k tomu zakladu tak ten kecup to dost vysusi.
roni87
prečo vás tak trápi ten kečup? prečo by mala byť pizza len "pravá talianska??" ved každý nech si tam dá to čo mu chutí. Mne popravde tie ich pravé pizze priamo v Taliansku vôbec nechutia...Zlaté slovenské pizze.
maculienka123
recept je perfektny,uz som vyskusala kadeco ale toto cesto je uzasne.prave ju vychutnavame,len my sme zvyknuti na kecup,nie pretlak,tak som vyskusala teraz pretlak a pre nas to nieje ono,tak na buduce dam kecup
používateľ nemá avatar
nes
nes
Ja som ešte na ňu dala jedno domáce vajíčko.....a ten kečup som zmiešala ešte aj z pretlačenými paradajkami.....Ale cesto som spravila príliš hrubé....
používateľ nemá avatar
nes
nes
A ešte príliš veľká teplota neroztaví ten syr....aspoň mne ho neroztavil
pufinka
genialna pizza :) krásne nadýchané cesto, super chut a uzasny obed :) dakujem, taketo cesto som dlho hladala :) :) :) *****
zuzzu111
Chcem sa spytat, vecer idem robit to cesto a je potrebne drozdie dat na 20 minut do tepleko mlieka alebo vobec ho do mlieka nemam dat len rozdrvit?
lucik159
H no neviem robila som ju ale nieje to nič moc...Teda každý má iné chute ale mne moc nechutila cesto bolo veľmi tvrdé...
lacosk
zuzzu111: Do Pizze mlieko nejde. A droždie na Pizzu je najlepšie sušené, obsahuje viac mŕtvych mikroorganizmov, a je to vraj lepšie. Na toto množstvo múky stačí 1 - 1,5 KL sušeného droždia.
theray
Zdravím, pizzu som ešte nerobil a chcem ju vyskúšať len recept je trocha krkolomný, neviem či treba cesto nechať nakysnúť, a ako dlho sa teda pečie podla uvedenej váhy. Na internete som videl talianske video kde kvasnice dala najprv do teplej vody a potom prisypala dalšie. A len mimo toho doma si vyrábame vlastnú Salsu ktorá je základom každej talianskej pizze... Ale je pravda ked nie je stačí aj kečup alebo pretlak ochutený korením...
domci4
A plech nemusím nijako mastiť, ani na papier? :) cestíčko sa mi robí :) a koľko má mať asi gramov ten bochnik jednej pizze( cesta) ?
domci4
potom môžem dať do mrazaka cesto? :) čo ostane?
nikol156
Výborný recept na cesto, minule som robila a veľmi sa mi výsledok zapáčil. Zajtra máme tiež pizzu, a samozrejme podľa tohto receptu.
varicdaniel
Všetci pizzu nejedia. Minimálne ja jem pizzu doma. Vieme ju spraviť dobre. Nie podľa tohoto receptu. "ako paradajkový základ použite obyčajný kečup!" - to je nejaký oxymoron? Eidam na pizzu? To je asi akoby vám niekto ponúkal bryndzové halušky s fetou namiesto bryndze. Kvitujem pomalú fermentáciu cesta.
tonka13
kecup, nekecup, super recept! A v Taliansku som pizzu jedla... fakt hnus... sucha, malo ingrediencii... doma si tiez robim lepsiu...
opko
no tak zajtra vyskusam.som zvedavy
mravko
Robila som pizzu podľa viacerých receptov ale táto je úžasná.Ďakujem za super recept.Cesto mi vystačilo na 2 plechy a za 1 deň sa po nej len tak zaprášilo.varicdaniel je nejaký múdry prečo by tam nemohol byť Eidam ? Či dáš Eidam alebo nejaký iný syr ani to na tej pizzi nerozoznáš.A Lucik ju asi piekla dlho ked ju mala tvrdú.
honeydew
Neviem,ci bude moj komentar aktualny,ale mozno niekomu pomoze: ja davam na cesto zmes,ktoru si vyrobim z olivoveho oleja,soli,pizza korenia a vacsinou kecupu, ked nemam nic ine. Ale prave pridanie olivoveho oleja zabrani vysuseniu cesta. Dakujem za recept,pre mna je novinka,ze sa to necha odlezat v chladnicke,tuto fintu urcite vyskusam
zlatulik3
No ja mam vyskušany svoj recept na cesto a to je cesto na langoš..a ja som s nim velmi spokojna..vyborna pizza je s toho..
dianas
prosim o radu : tu sa pise ze aj hladkej muky aj polohrubej muky a v inych receptoch pisu len hladku....mohli by ste mi poradit aky je rozdiel a tak podla coho to mam robit??ci obydve muky mam dat?? vopred dakujem za odpoved :)
babsicok
Vyborne cesto a ten kecup- kedze som naozaj robila pizzu co dom dal tak ani rajcinovy pretlak sa nenasiel tak som skusila ten kecup. Dala som do neho cesnak veeela cesnaku a pizza korenie plus tymian, zmiesala s olivovym olejom a mozem povedat ze to bolo vyborne! :) malo to uspech doma. Rychle a prakticke. Dakujem
babkaeliska
Na pizzu dávam vlastnú paradajkovú omáčku. Potrebujeme: 1/2 kg olúpaných, pokrájaných paradajok bez šťavy a semien, 1 stredne veľká cibuľa pokrájaná nadrobno, 1 PL olivového oleja, 2 prelisované strúčiky cesnaku, 1 KL bazalky, 1 KL oregana, 1 ČL cukru, soľ a mleté čierne korenie podľa chuti. Na oleji popražíme cibuľu, pridáme cesnak, potom paradajky, bylinky a cukor. Varíme na slabom ohni, miešame, kým zmes nezhustne. Nakoniec pridáme soľ a čierne korenie podľa chuti. Môžeme pridať chilli papričku alebo mleté chilli, podľa chuti. Túto paradajkovú zmes robievam celé leto, dávam do 3-5 dcl pohárikov a sterilizujem asi 10 minút na 90 - 100 °C. Používam na pizzu, ale tiež na špagety (stačí zohriať a kopu nastrúhaného syra) alebo na kuracie prsia, teda tam kde nevadí bazalka a oregano. Je to určite lepšie ako paradajkový pretlak alebo kečup. Budem rada, ak vyskúšate môj recept a ohlásite sa.
gman
kvoli kecupu a eidamu na pizzu sa tu vsetci, vratane mna vzrusuju vsetci kvoli tomu, ze ked raz robim pizzu, tak robim pizzu a nie cosi, co by sa na pizzu chcelo podobat. bryndozve halusky tiez nerobim take, ze namiesto bryndze dam trojuholnikovy syr.... je to to iste...
nadia56
cesto je vyborne, robim tak isto, ale miesto vody davam mineralku, v pekarnicke len zamiesim -nedavam vykysnut a zamiesene cesto ulozim ako ty do druheho dna do chladnicky, omacku a oblohu si robime podla vlastnej chuti, na pecenie pouzivame kamen, tvoj recept sa mi paci:-)
skockostraka
výborný recept, spravím na oslavu. s kečupom je to dobrý nápad, aj keď si myslím, že taliani to robia isto inak ten základ. V pizzérkach nebýva moc dobrá pizza, napr. pizzeria Vennezia na Stráňach. Dufam, ze sa mi to podari a bude chutit. o par dni dam vediet, ako sa vydarilo.
patrikmarko
tento recept veľmy dobrý a ako vidím tie komentáre zmyslu "je to suché " atd.... píšu asi ľudia čo závidia tomuto receptu a nikdy ho ešte ani nerobili milion ľudí dáva na pizzu kečup a je to fajn prečo by každý musel robiť pravú taliansku alebo čo . Tak je to úplne skvele a tým ľudom čo to nechutí načo to komentujete kto vas núti aby ste si tam ten kečup dali .
petka2708
no takze dnes som vyskusala tento receptik, cestičko výýýborne a vobec nie suche. a o tom kečupe, kazdy sa tu hadate a tak či tak je to o chuti, nech si kazdy da co chce na pizzu :)
najaa
Aj ja som dlhé roky používala kečup ,no prešli sa ma na chutnejšiu verziu.Paradajky čerstve alebo z plechovky nechám prevrieť pridam kocku bujonu + cesnak + bazalku s oreganom a s tymianom.Pečiem na 270°C .
molinka
Tento recept som už robila niekoľko krát a každému strašne chutí.
viliamm
Cesto je úžasné, po upečení je po okrajoch krásne chrumkavé a vo vnútri jemné. Ak sa niekomu zdalo suché, tak ste ho asi pridlho piekli. Ja do pečenia zatiaľ len "fušujem" a tento recept sa mi podaril na prvý krát :)
kikka
Odkedy mám tento recept, pizzu už neobjednávame, cesto je super, mňam. Ďakujem.
radox1
naratal som 8 prisad plus syr,tie chute sa navzajom biju.o kecupe a aidame ani pisat nebudem.
janka1986
Vcera som robil pizzu. Cesto som natrel olivovym olejom s bazalkou a oreganom a cesnakom naukladal som paradajky, sunku, sampinony kukuricu a mozzarelu. Ta vrchna cast mi potom sklzavala. V akom poradi to mam oblozit aby to drzalo ?
kimlo
@janka1986 daj najprv syr, ten sa roztopí a ostatné veci sa doň pekne ponoria...
reddwarf
Dnes som ju robil, cesto mi nechutilo a zdalo sa mi take "onicom"... proste cesto na pizzu vyzera a chuti inac.
tereza
výborne chutí pizza podľa tohto receptu, teraz som skúsila upiecť podľa tvojho receptu calzone - plnenú pizzu, stretla sa s veľkým ohlasom u nás doma. ešte raz dík za recept.
mirellka
perfektný recept,dnes ju robím 2 hý krát.po tom ako spravím cesto,rozdelím na bochníčky a vložím do mikrotenových sáčkov ktoré som trošku potrela olivovým olejom z vnútra a tak ho nechám odpočívať v chladničke...koľko ľudí toľko chutí a nám tento recept veľmi chutí,takže vďaka :)
memaja
Dneska ju robím, no som zvedavá na môj výsledok.
beanina
najlepší recept na pizzu, akú som kedy robila. Supeeeer :-) ďakujem
cima93
Juj vyborna,mne vysla na dva plechy a jeden uz aj padol za obet. :-) dakujem
memaja
@janka1011 - cesto je veľmi dobré- mala som 2 veľké pizze - jednu som spravila na obed, druhú na večeru.
@netro - vďaka za recept!
leskomanka
Ja robím podobnú, len dávam iba hladkú múku. Ale keď som videl ten kečup! No.. poviem len, my dávam obyčajné pasýrované rajčiny (žiadny pretlak) a ja to ešte miešam s koreninami (čo mi napadne a mám doma - oregano, bazalka, korenie, cesnak, soľ...). Alebo čerstvé ošúpané rajčiny, mňamka :)
lienka350
ďakujem za recept na cesto, už dlhšie som hľadala niečo podobné.. keďže nejem bielu múku, použila som špaldovú hladkú a výsledok bol super, všetci si doma chválili :)
monicka7299
Ďakujem za rcp - u nás chutila veľmi - uložené a robila som ho už nie jeden krát :) Aj keď som dala pretlak s prísadami -ale dávala som kečup pokiaľ som tu v jednom komente nenašla námet za čo by som ho mohla vymeniť - hovorím ... SUPER cesto :)
ipiko
tak az to ma byt prava talianska pizza tak by som len par veci podotkol:
1. pizza nemusi mat zrovna okruhli tvar
2. pokial nemate rajcinovu stavu mozete dat aj pretlak (kecup nikdy!)
3. na pizzu sa nedava aidam ale parmezan pripadne mozzarela (aidam je prilis tučny a skazi aj chut tej pizze)
4. bylinky su najlepsie cerstve (a nemusia sa ani sekat alebo nadorbno krajat)
5. cesto musi byt z co najhladcej muky aby ste vytvarovali co najtensie cesto
TIP: pizzu je najlepsie piect v rozohriatej peci na pizzu (take ake najdete v dobrých pizzerkach) lebo tam teplota dosahuje aj 1000°C a pizza bude hotova do 1-2 minut a krasne lahodná (dobre upecena).... pokial robite doma pizzu trubu dajte na maximum pockajte kym sa rozohreje a hodte tam pizzu na tak dlho ako treba aby bola dobre upecena a pekne lahodna

Rada pre vsetky "rádoby" pizzerie: ked dobre upecete pizzu bude pizza krasne lahodna a dobre stravitelna, takze mu ostane miesto este jednu a vy viacej zarobite... lebo pokial to cesto neni dobre prepecene a ostava akoby trosku surove (nedopecene) tak je tazsie stravitelne a zakaznik sa aj z malej pizze napapa :D a vy tak menej zarobite :D

Dakujem ze ste to celee precitali :D
pietruskaa
tuto pizzu som robila vela krat a nam osobne pretlak na pizzy nechuti takze si spravim kecup s cesnakom a bylinkami.....za dalsie na pizzu je perfektna niva ma taku inu chut a tych prisad na pizzu je tam nejak moc :)
miska1986
dneska som robila pizzu a strasne nieco tvrdy spodok hruza nechapem preco a sla som podla navodu no co uz zahrame sa na mysky.-)
sweeting
to cesto je famózne, neskutočne dobre sa s ním pracovalo, ľahko sa mi tvarovalo. a o chuti ani nehovorím. to čo už sa na pizzu dá, je na každého fantázii a chuti :-)
1x lisa
maari
Neznášam robiť pizzové cesto, ale toto je super! najlepšie, najjednoduchšie a najchutnejšie, čo som kedy robila. odporúčam!! Vďaka za recept, budem robiť už len túto pizzu. /namiesto kečupu som ale robila svoju omáčku.../
maari
inak ja som nemala polohrubú, takže som použila iba hladkú.. no proste super pizza:)))
kuakua
naj cesto na pizzu ďakujem... Robievam ho vždy a každému u nás chuti
aurora
Práve som zrobila túto pizzu a je naozaj výborná :) pozmenila som len tymián, namiesto neho som dala majoránku.
Odporúčam!! :D mnaaaaam
tiež som dala kečup a neriešim nejakú mafiu.. z toho sa nestrieľa.. :D tu robíte ako keby ste boli Taliani.. haha pápá
seky
Akurát som vyskúšal to cesto :) musím uznať naozaj veľmi dobré odporúčam a ďakujem ;)
denda90
dnes sme ju robili a bola vážne dobrá...ingrediencie som ale upravila podľa stavu chladničky :)
denda90
a namiesto kečupu som spravila paradajkový základ-ale každý, nech si podľa svojej chuti robí :)
yaooo
chcem sa opytat je mozne taketo cesto zamrazit na dobu neurcitu?
imka
Už som ju robila veľmi veľa krát a je naozaj úžasná...najlepšie cesto na pizzu aké som na internete našla :) Som na intráku a rúru tam nemáme...tak by som sa chcela opýtať či si myslíte či by sa dala táto pizza upiecť napríklad aj v remoske? :)
tetrisss
Pravdu povediac, ze ked som precitala tvoj uvod receptu, tak trochu sa mi zvysil tlak, ale na druhej strane mam rada veci neobycajne, tak som tuto pizzu upiekla a ... aleze som vobec nelutovala, a kaslat na kecup, ten postup pecenia je jedinecny, pochybujem, ze v niektorom recepte je takyto a aj cesto je uzasne, naozaj sme si pochutili, mnam, vrele odporucam.
xanadu1955
Ja mám dobrý recept na cesto na pizzu ale to Tvoje veľmi chvália a tak by som ho chcela vyskúšať, len by som sa chcela opýtať či toho droždia nie je priveľa celé droždie je na 1 kg múky a bojím sa že cesto bude chutiť a páchnuť po kvasniciach .
tetrisss
Nie, drozdie ma byt cele, neciti ho. Ale nezda sa mi cesto nejake uplne ze vynimocne, podla mna je podstatne pecenie. Inak skus, ta pizza stala za to.
xanadu1955
Ďakujem za odpoveď isto skúsim pizzu milujeme a ak je cesto lepšie ako to čo robím, prečo neskúsiť, na lepšie nie je nikdy neskoro
xanadu1955
Inak robím už dlhšiu dobu cesto na pizzu od @Orchidea a je vynikajúce - Letná ľahká pizza ale isto vyskúšam aj toto
passco
Ach jaj ten kečup a eidam čo? Až ma oči štípu.. Toto mi dať v pizzerke tak ich nakopem do zadku :)
adallica
neviem ako vy, ale ja som musela pridať ešte zo dva deci vody, 300ml bolo málo, spravila sa mi len taká mrvenička
radost
@adallica
vravíš pol litra vody na pol kila múky..??to by si mala liate cesto..asi si sa v niečom pomýlila..
morkapredatorka
No pizzerie nerobia pizzu s eidamom a kecupom a rozhodne NIKDY nie je pizza taka ako ma byt kym nie je pečená v peci ci yz elektrickej alebo na drevo :) coskoro mi pride moja pizza pec tak pridam recept ale toto pre domacnost moze byt tiez dobra pochutka :)
marzo
strašne veľa droždia, na kilo múky sa dáva tak 4 gramy a tu 40 na pol kila, cukor vôbec netreba a olivový olej je do cesta zbytočnosť, to radšej na oblohu.
tiginko
4g droždia na kilo múky @marzo ? Zrejme myslíš sušené a nie čerstvé, ktoré je očividne použité v tomto recepte
smejkad
robievam pravidelne, pizza muku navazim, hladku dosypam podla potreby a este sa nestalo, aby nebola pizza vynikajuca :-)
tetrisss
zatial kazdemu chutilo, obycajne ale navsteve nevysvetlujem, ze ci davam cukor a olej a kecup, hlavne, ze vysledok je chutny.
segi
toľko mudrovania ohľadom eidamu. Je pravda že to nie je to pravé na Pizzu , ale kto z vás si kupuje originálnu mozzarellu? asi nikto , pretože u nás v obchodoch ju ťažko dostať a to čo kupujete v sáčočkoch a kelýmkoch v kauflande či tescu je len jej sesternica s 34 kolena čiže tak. a kečup či pretlak ? kto vám zaručí s čoho je ten pretlak , ktorý si kúpite ? naj je uvariť domácu paradajku, olúpať ju a zamixovať.
marava
robila som cesto podľa Vášho receptu, je vynikajúce, ďakujem za recept
fo3k
Bola to moja prvá pizza a bola vynikajúca. Každý chválil, robil som presne podla receptu. Aj kečup a všetko. Rúru som tiež nastavil tak. Ani som nevedel že má spodný ohrev s turbom. Ďakujem
PS: teraz som zapravil znovu, pekárnička miesi,...
vikulqa
Dnes som vyskúšala toto cesto a som nadmieru spokojná, je vynikajúce, chrumkavé a iné už robiť ani nebudem :) Akurát že som nedala droždie ( nemala som ho doma) ale PDP :P Ďakujem za skvelý recept :)
vikulqa
A ešte dodám, že tiež som dala iba kečup s oreganom bazalkou cesnakom a olivovym olejom a pizza je vyborna:) Nechápem prečo tuna na vareche sa všetci tak striktne držia surovín ktoré do jedál majú ist, ved každy moze prist s niecim inym, odlišnyym alebo uplne novym :) Ved fantazii sa medze nekladu :) tak nechapem čo tu riesite nejake kečupy a eidamy a podobne gebudziny :) Trošku sa uvoľnite :D
00matula
Receptik iste vyskusam, i ked kamos co robil u nas v pizzerke mi povedal, ze ak nemam pec, tak nikdy nedosiahnem takej pizze ako z pizzerky...a daval hladku muku, na 10kg 1kvasnice!!!!! A pivo, a ze sa da aj med dat miesto piva..ale presny recept mi nedal, iba takto mi to splechol :)skusila som uz xy receptov, tak som veeeelmi zvedava na tento. A to, co si kto da na pizzu je kazdeho osobna vec...ja osobne som na parmezan este nenatrafila...:)
00matula
Tak uz som recept odskusala a mozem len odporucit..vynikajuci. ale ja som si ho trochu pozmenila-kvasnic som ubrala-dala som iba cca 10g a najviac mi chutila,ked bola odlezana 1hod v chladnicke bez kysnutia, a este aj po 12h bola super. Po 24h uz mi prisla viac taka tvrdsia. Ale jednoznacne ine cesto uz nebudem robit a dokonca sme sa s rodinkou zhodli,ze uz nemusim objednavat pizzu z pizzerky..:)
helaxa
Ďakujem za recept. Cesto je výborné aj celý recept je vynikajúci.
tetrisss
Dnes som robila zase tuto pizu a znova chvalim a chvalim, je uzasna. Este ak mozem dodam taku slovensku variantu, na tenke cesto davam takuto plnku: uvarim zemiaky, popucim, nemusi byt velmi najemno, oprazim slaninu a cibulu nakrajanu na kocky a toto zamiesam do zemiakov a dam na cesto, skuste, lahodka.
katulienockaa
konečne som našla mne vyhovujuce cesto... super ,dakujem za receptík. ja som kečup, za ktorý mimochodom všetci strašne frflú,vymenila za paradajky v konzerve ktore som rozmixovala.. :D :D
mojo158
Tak tomuto receptu určite ostanem verná. Vynikajúce.
bohuso
Pizzu podla tohto receptu robim uz par rokov. Vyskusal som aj ine ale tento nam chuti najviac. A ci davat kecup alebo eidam? Myslim si ze ked to chuti tak je to jedno. Nech si kazdy da co ma poruke a chuti mu to. Jedol som uz aj zarucene taliansku pizzu. A mala daleko od tejto :-). Dakujem autorovi za tento recept.
chica114
Pizzu mám veľmi rada, či už normálnu domácu alebo presne z pizzerie:))) 5* a samozrejme KK :)))))
koment
Tento recept je fakt super mam ho veľmi rád ;) a to co si kto da ako oblohu to je na každom, neviem co to tu riešite co je a co nie je dobre každý si dá to co ma rád a nie to co tu odporúčate v komentároch ?‍♂️recept na cesto je ???
kocka111
Dnes som túto pizzu upiekla. Musím však povedať, že mne toto cesto vôbec nechuti. Pre mňa je suché, a bez chuti.
sophistic
Nechápem čo má každí s Talianskou pizzou...asi v 7,8 štátoch som chutná pizzu..aj v taliansku... a talianska patrí u mňa na posledné miesto...Na naše pizze sa nikde nechýtaju...možno zvyk ...ale proste naše sú top(btw ,ešte bryndzu by som prihodil :))