Pivové rezy fotorecept

babav - fotkababav, 13. júna 2015
Pivové rezy (fotorecept)
Foto: babav

Povodny recept som nasla v NY Times receptoch pod nazvom Chocolate -Stout Cake . Pretoze jednou z pouzitych surovin je Zobraziť celý popisPovodny recept som nasla v NY Times receptoch pod nazvom Chocolate -Stout Cake . Pretoze jednou z pouzitych surovin je cierne pivo ,nezvycajne v zakuskoch ,neodolala som pokuseniu a upiekla som podla receptu vyborny stavnaty zakusok .Nelutujem .

8-10
porcií
30 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

1+1/2 šálky (375ml)
1 šálka
2+2/3 šálky (400g)
1 šálka (200g)
1+1/2 cl
1 cl
240 g
1 šálka (150g)
1/2 šálky (100g)
2 ks
2 PL
 na vymastenie formy
Poleva:
250 g
200 ml
50 g




Postup

  1. 1

    salka=250ml
    Pivo a vykostkovane susene slivky.

    Pivové rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Susene slivky som najskor zaliala pivom ,zahriala do bodu varu a odstavila z platne sporaka .

    Pivové rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vychladnute slivky v pive.

    Pivové rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zmes som rozmixovala.

    Pivové rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Rozmixovane slivky pripravene do cesta.

    Pivové rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Potrebne mnozstva surovin.

    Pivové rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Maslo som najskor vyslahala so zmesou hnedeho a krystaloveho cukru.Suche suroviny:muku, PDP,sol a kakao som spolocne preosiala do misky.

    Pivové rezy (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Do vyslahaneho masla som postupne pridavala najskor po jednom vajcia ,potom slivkovo-pivovu tekutinu,mlieko a nakoniec po davkach suchu zmes .

    Pivové rezy (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Hotove cesto som vyliala do maslom vymastenej a mukou vysypanej formy, formu som vlozila do rury predhratej na 180 stupnov C .Piekla som ho 40 minut.

    Pivové rezy (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Upeceny kolac som nechala vychladnut.Potom som ho prerezala po dlzke a dva vzniknute diely som spojila slivkovym lekvarom.

    Pivové rezy (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Z tmavej(72 percentnej ) cokolady, slahackovej smotany a masla som pripravila polevu. Slahackovu smotanu som zahriala do bodu varu ,pridala do nej polamanu cokoladu a postupne ako sa topila vymiesala do hladka.Nakoniec som do teplej tekutiny pridala maslo,ktore jej prida na lesku a ulahci stuhnutie.

    Pivové rezy (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Polevu som naniesla na upeceny a lekvarom naplny rez.Nechala stuhnut a naniesla este jednu vrstvu cokoladovej polevy.

    Pivové rezy (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Lyzickou som na nej urobila vlny a nechala stuhnut.

    Pivové rezy (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Zakusok v reze.

    Pivové rezy (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Vyborne chutil aj so zmrzlinou.

    Pivové rezy (fotorecept) - obrázok 15

Diskusia k receptu

farbuska
vyzerá to veľmi lákavo a viem, že určite ho po lete skúsim. vďaka za recept.
tiginko
recept na koláč s Guinnessom mám už dávnejšie uložený medzi tými, čo chcem vyskúšať, a veru som na neho zabudla. Som rada že si ma utvrdila v tom, že ho chcem vyskúšať. Musím počkať na horšie počasie, teraz som viac vonku ako v kuchyni. Pekne @babav
valeri
Výborný recept, už je v KK.... len nech sa trošku ochladí, hneď ho vyskúšam, lebo v týchto horúčavách nechcem ešte v kuchyni kúriť :-))
mata3636
zaujímavý recept, s pivom som ešte nepiekla. minulú nedeľu piekla K.Magálová v "Tajomstvo mojej kuchyne" pivnú bábovku. začiatok mi ušiel, nepočula som, čo a koľko ide do receptu. bábovka sa mi páčila, reku, oskúšam niekedy. ale potom, keď rekapitulovali recept, tam 550g cukru!!! fúúúha, tak to ani náhodou. z takého množstva upečiem tri bábovky, nie jednu. ale tento tvoj koláč asi vyskúšam. 5+* KK
ywett
zaujimavý recept, ale páči sa mi :)...kúsok by som rada ochutnala
jamarlen
škoda, neúplný rcp.,…. veľkosť šálky, množstvá a postup na polevu…
hlavne, že vieme o použití fútprocesora:)
babav
Dakujem vam vsetkym za nahliadnutie a tebe dokonaly @jamarlen za kritiku a 1*.Povodny recept je urceny na babovku , ale pretoze som piekla podla neho prvy raz a chcela som si overit ako sa cesto upecie, zvolila som tento postup. Kto nechce plnit lekvarom a pouzit polevu , upecie babovku a posype ju praskovym cukrom.Predpokladam , ze cokoladovu polevu ,kazdy kto rad
pecie ,ma overenu a vyskusanu , preto som neuviedla davky .Neviem ako nazyvate food processor u vas , ak ti prekaza moja verzia , oprav ju ... bez zbytocnej ironie!
honestka
@babav : kolacik poznam. Je ozaj vybory, stavnaty.
So zmenou cukru som ho pekavala pre nasho priatela Diabetika, ktory si takto vyhodil z kopytka :-).
Pekavala som aj s malickymi zmenami:
/melasa, pernikove korenie, salajka, hrusky,/;

= Vali, ku krajaniu kolacika ti mozem doporucit moju osvedcenu metodu:
ak mas vo svojej kuchynskej vybave speci noz na krajanie tvrdych Syrov, /ma rozdielne zubkovanie ako akykolvek pilkovy/ - VZDY len dobre vychladeny kolacik nizky ci vysoky - pokrajas bezproblemove a vyzera ako profi cut.
kukni cez Google: cheese knife types;
= Kolacik doporucujem vyskusat, hlavne v zime je vyborny k cajiku ci hotCoko, viem, ze nikoho nesklame.
/Ak ho peciete ako babovku je potrebne pouzit formu min 24-26 cm/.
honestka
@jamarlen :
Na margo Veľkosť šálky:
od vzniku tejto stranky sa tu prejednala uz niekolkokrat, vie sa, ze nech sa pouzie velkost akejkolvek salky
/dcl: 1; 2; 2,5 -co je na tomto kontinente povazovane za STANDARD/ mnozstvo je vzdy rovnake, lebo meriame vsetko tou istou salkou iba objem celkovej hmoty sa zmeni.
= Množstvá a postup na polevu, speci ak sa uvedie zaklad ako Smotana, Malso a Coko = /znama Ganache/
je takmer vsetkym uzivatelom znamy, hlavne tym, ktori su tu uz od zaciatkov stranky.
Ak nie je lahko najst tu akukolvek dobru polevu anyway.
= Robit si uskrnky z toho, ake kuchynske stroje TU pouzivame mi dnes uz pripada smiesene.
V odchodoch ich dostaneme bezne, predsa nebude hladat ETU ci nedostatkove EURO vyrbky-na ktore nezozenieme nahradne suciastky.
Prepac Vlasti,
nedalo mi, je viacej veci, k comu by som sa mohla vyjadrit ako aj mnohe "stare varechacky" ale bdenie nadalej je zrejme mudrejsie, aj tak to nic nezmeni.
pozdravujem.
mesiar50
Zaujímavý recept a chutne vyzerajúci zákusok.Odo mňa máš jasných * * * * *
babav
@honestka , mila Hanka, dakujem ti za hodnotne prispevky aj rady .Tesim sa, ze si potvrdila vybornu chut tohto zakuska , uz vieme ako chuti upecene
pivo:-).Pripomenula si mi zaciatky na Vareche, priatelsku atmosferu, dobre recepty a este lepsie rady ,vela krat overene dlhorocnymi skusenostami .
Nuz bolo ,ako na Vareche uz zrejme nebude . Nesnazim sa podcenovat nove , vyborne aj zaujimave recepty , ktore tu pribudaju a uprimnych ludi , ktorych je na Vareche stale dost.Vsetko kazia zlomyselni jednotlivci , ktori sa vyzivaju v znehodnocovani ,s dobrym umyslom pridanych receptov a vyvolavani nechutnych rozporov.
Hanka, pozdravujem ta a prajem vsetko dobre <3.
pusta1
@babav , vyezrá to úžasne, krásna práca *****
neviem si chuť dobre predstaviť, lebo ja pivo nemusím, avšak verím, že aj chuťovo je vynikajúca, prosím, neber to ako kritiku, len ako moju neznalosť.
redenc
Ani keby ma mučili!
1 šálka kakao kvalitné, 1 šálka cukor hnedý, 1/2 šálky cukor kryštálový
jamarlen
dámy, chcel som povedať, že niekedy pridávate zbytočné informácie a tie podstatné pre nás menej chápavých, si necháte pre seba… je v tom asi toľko irónie voči nám, ako tej mojej voči vám…
a @babav , radšej si to mohla doplniť či očakávaš prosby?
katka78
Ja ho veru vyskúšam, len musím počkať na vhodnú príležitosť. Už je v KK.
palokuchki
@jamarlen nechapem ta preco si citil potrebu zhadzovat tento recept aj @babav . Mohol si jej jednoducho navrhnut ako by to bolo spravnejsie napisat po slovensky. Ja som pri pisani posledneho receptu na petrzlenove pesto tiez mala problem ako to prelozit, tak som rozmyslala ako to napisat, ako sa tomu vyhnut. Zijem uz 36 rokov mimo Slovenska, @babav ovela dlhsie. Niekedy je naozaj tazko ked pocujeme anglictinu vsade a cely den pisat potom po slovensky a niekedy sa nezakopnut. Zaujimave je ze na tento recept kvoli pouzitym anglickym slovam nemal nikto pripomienky.  varecha.pravda.sk/recepty/punk-toast/58843-recept.html...
Nerozumiem tomu, preco ste tu niektori taki ustipacni a snazite sa druhych ponizovat. Vsetko sa da napisat aj normalnou cestou bez posmeskov a ironie. @babav recept je zaujimavy. Ja tiez rada skusam nove veci. Ukladam si ho a vyskusam. Cukru dam menej. Muz ma v poslednom case tlaci aby som co najviacej obmedzovala cukor kde a ako sa len da.
katka78
@palokuchki ľuďom, čo žijú mimo SR, obzvlášť tak dlho, sa ťažko vysvetľujú niektoré tunajšie malosti. Lepšie je sa povzniesť.
@jamarlen ak je len toto, čo ťa trápi, tak ti úprimne gratulujem, nech ti tá bezstarostnosť vydrží čo najdlhšie a nemyslím to ani trochu ironicky :-)
sovka62
Recepty na Vareche už ani veľmi neotváram, prestala som po tom, čo tu vznikali konflikty a kliky, kto proti komu.
Ale tento recept má taký lákavý obrázok, že som ho musela vidieť. Nesklamal, veľmi sa mi páči, sušené slivky v akejkoľvek podobe sú nielen chutné, ale aj zdraviu prospešné. Podľa mňa veľmi dobrá kombinácia. len ma mrzí, že sa asi tak veľa nezmenilo a aj k takémuto jednoduchému, dobre spracovanému receptu treba pridať jedovatý komentár. Naozaj sa nedá nájsť slušná forma, ak niekto potrebuje niečo doplniť, či vysvetliť? Je irónia nevyhnutná?
pusta1
@honestka - milá Hanka, dakujem ti za výbornú informáciu o nožoch na syr, presne také niečo potrebujem na krájanie zákuskov, už som si to pozrela, lacné to síce nie je, ale treba, už len si vybrať ten správny.
marienka44
@Babav , mne sa recept veľmi páči a vyskúšam niekedy.
Len nemám jasno, kedy a kde ktory cukor použiť. Su tam dva druhy.Dakuje, za vysvetlenie a pozdravujem.
marienka44
@Babav , ja osobne nemám rada hrnčekové recepty, lebo raz hrnček naplníš viac a inokedy menej. Váha presne odmerá surovinu.
Ked teda hrncekový recept- ako treba hrncek naplniť? Štrichom alebo kopcom alebo len tak hala-bala.

oprava predchádzajúceho príspevku: ďakujem za vysvetlenie a pozdravujem
babav
Recept som doplnila a pridala gramaz . Dufam, ze som vyhovela vsetkym , ktori maju o upecenie rezov skutocny zaujem :-). @palokuchki @sovka
@viera1 , dakujem <3.
babav
@afataga , povodny recept je na babovku ...staci iba posypat cukrom ,
alebo ako odporucali ,poliat ju cokoladovou polevou a stred vyplnit slahackou , ktora ma predstavovat penu na ciernom pive :-).
jerica
Milá Vlastinka , aký krásny recept, aj za uchom by som sa oblízala keby zákusok bol u mňa na stole. Pridala som si recept do knihy zábudlivca, lebo čokoládové , krémové a pritom svieže to je pre mňa, čo pre mňa, a pre môjho Janíčka ako stvorené. Ako je dobre čítať príspevky k receptu a rady k nezaplateniu od našej "enciklopedie" milej drahej @honestky .
A to že sa niekomu recept nepáči, nuž aj to je jedna vlastnosť ktorej sa hovorí "tíško závidí" a nevie sa zmieriť a zmestiť do kože, že je niekto lepší . Ja som si to obrátila jeho komentovanie na "kompliment" čiže to určite nemôže byť vážne. V podstate to nestojí za reč, čo povieš.
1x babav
katka78
Výborné rezy! Robila som do okrúhlej formy, teda u mňa skôr koláč, no ale famózny! Už surové cesto bolo vynikajúce, mala som problém ho nejesť. Keď sa mi zajtra podarí odfotiť, pridám aj fotku. Každopádne @babav ďakujem veľmi pekne za recept! Naozaj môžem len odporučiť.
zolik
zlozenie sa mi velmi pozdava a cierne pivo ma sladsiu chut ako biele. @katka78 odobrila a podala referenciu, tak ho skusim na jesen aj ja. Mne tento kolac neviem preco pasuje k jeseni :-)
babav
@katka78 , velmi som rada , ze si kolac podla receptu upiekla aj pochvalila .
Vdaka za overenie receptu .Ja vzdy ked najdem novy ,pre mna zaujimavy recept ,najskor podla pouzitych surovin usudim ci sa oplati ho vyskusat .Tento ma nesklamal :-).
@zolik , doporuceny druh piva je prave dost horky a preto sa dobre
snubi so slivkami a cukrom . Mozno pre tie slivky ti recept pasuje k
jeseni , ale kedze nie je naplneny maslovou plnkou ,je vdacny aj v lete .
majenka
Recept sa mi veľmi páči, idem ho nabudúci týždeň vyskúšať, len neviem
či uvedených 200 g kakaa nie je veľa.
Teším sa keď ho budeme chutnať. Majenka




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia