Pitta z kyslej kapusty

pralinka75 - bez fotkypralinka75, 26. novembra 2015

pitta je grécke jedlo,môže byť z rýb, brokolice, mletého mäsa a pod. Skúsila som ho ako jesenný sezónny recept s kapustou.

5
porcií
15 min minút
príprava
40-50 minút
na 200 °C

Suroviny

1/2 kg kg
2 ks
30 dg
2-3 ks rozdrobené
1/2 ČL
1 ČL
2 strúčky
1 ks veľká




Postup

  1. 1

    mleté mäso zmiešame s vajíčkami a žemľami namočenými v mlieku, pridáme cibuľku do sklovita opraženú na oleji / resp. bravčovej masti/, pretlačíme cesnak a nakoniec vmiešame kapustu.

  2. 2

    do múkou vysypanej formy alebo zapekacej misy vsypeme zmes - pozor - netlačíme!! pečieme cca 40-50 min / ako fašírku/

  3. 3

    upečenú pittu servírujeme so zemiakovou kašou. dobrú chuť!

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia