Pita chlieb

tetrisss - fotkatetrisss, 2. septembra 2012
Pita chlieb
Foto: tetrisss

Tento chlieb som našla na stránke receptov Coop jednota a keďže som zistila, že je to najlepšia príloha ku grilovaniu, ktoré má teraz určite Zobraziť celý popisTento chlieb som našla na stránke receptov Coop jednota a keďže som zistila, že je to najlepšia príloha ku grilovaniu, ktoré má teraz určite zelenú, tak Vám ho ponúkam aj s mojimi dodatkami.

6
porcií
10 minút
príprava
12 minút
na 240 °C

Suroviny

5-6 hrnčekov
2,5 hrnčekov vlažná
0,5 kocky
1 malá lyžička
6 strúčikov




Postup

  1. 1

    Do nádoby dáme vodu a kvasnice, prešľaháme vidličkou, pridáme 3 hrnčeky múky, rozmiešame, pridáme prelisovaný cesnak, soľ a ešte 2 hrnčeky múky, vypracujeme cesto. Potom ho preložíme na dosku posypanú múkou a ešte uhnetieme az do podoby nelepivého mäkkého cesta. Cesto potom potrieme celé olejom a uložíme do misy a necháme kysnúť asi hodinu.

  2. 2

    Cesto predelíme na 4 časti. Na plech, vystlaný papierom na pečenie vytiahneme každý kúsok cesta do oválu 1,5 cm hrubého. Cesto potrieme olejom, posypeme soľou a posypeme majoránom. Potom použijeme radielko, alebo krájač na pizu a cesto takmer prekrájame na pásy 2,5 cm široké.

    Pita chlieb - obrázok 2
  3. 3

    Potom vezmeme ručičky a ešte poprepichujeme tie škáry, aby sa nám potom dali tie pásy odtrhnúť. Videla som tento chlieb robiť v Turecku len prstami, ale mne sa to nepodarilo. Možno, že nemám správne nechty, kto má umelé, môže skúsiť :).

    Pita chlieb - obrázok 3
  4. 4

    Takto spracujeme dva kusy cesta. Druhé dva vytiahneme, a na polovicu cesta dáme na kúsky nakrájané sušené paradajky v oleji, kľudne tam dáme aj tú bazalku z oleja, priklopíme a pokračujeme ako s tými prvými cestami. Vrch potrieme olejom z tých paradajok a posypeme soľou a sezamom. Pečieme v dobre vyhriatej rúre 10 až 12 minút. Necháme vychladnúť, nalámeme, podávame a tešíme sa , ako ušetríme mäsko na grilovačke.

    Pita chlieb - obrázok 4
  5. 5

    Ešte taký malý dodatok, ak nám niečo z chlebíka ostane, zabalíme to do utierky, aby chlieb nevyschol. Potom pásy prekrojíme po dľžke a hrúbke, dáme do hriakovača a máme krásne sucháriky. Tieto môžeme natriet maslom, alebo syrom.

Diskusia k receptu

afataga
mnam vyzera to uzasne dobre, ak este bude pocasie na grilovanie, isto vyskusam, len akosi ta majoranka mi tam nepasuje, radsej dam oregano
tetrisss
Tak je to na tebe, aj ja som mala taku dilemu, ale skus, je to napodiv dobre, to oregano daj na tie paradajky, podla mna.
tetrisss
Dakujem za komentare, nebojte sa, je to velmi jednoduche a stoji to za to.
salinka
Veľmi ľúbime takéto slané chrumkanie. To naozaj stojí za vyskúšanie:-)
medovnicek
viem si ho veľmi dobre predstaviť ako prílohu ku grilovaným dobrotám
bublika
@tetrisss este k tym bylinkam:
Chuť a vůně čerstvé majoránky je skvělá. Zrovna tak velmi blízké dobromysli a ještě výraznějšího oregána. Všechny tyto bylinky patří do jednoho rodu, Origanum. Jméno pochází z řeckého Oros ganos, tedy radost z hor. Staří Řekové vůni oregána milovali, považovali jej za symbol štěstí i lék. Řecké hory voní divokým orgánem dodnes. Majoránku si posléze oblíbila i středověká Evropa, a nejen jako koření, ale i delikátní přírodní parfém, přísadu do koupele či čaje, který zaháněl všechny chmury.

cerpane z  www.ireceptar.cz/zahrada/uzitkova-zahrada/majoranka-dobr...


len tak pre zaujimavost :)
a receptik je vyborny mam odskusane :)
aroooo
krásny recept, príležitostne vyskúšam
simka40
dnes som si tento chlebík urobila je veľmi dobrý ďakujem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia