Kivi zákusok

Pistáciové kivi rezy so šľahačkou (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Opäť jeden recept, ktorý som si sama poskladala podľa svojej fantázie. Korpus je z pistáciového pudingu a plnka z kivi a na vrchu šľahačka. Mohla by som ich volať aj jarné rezy.

20
porcií
50 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Vajcia s cukrom som vymiešala do peny.
  2. Múku, pudingy, prášok do pečiva a sódu som zmiešala a preosiala na 3x do cesta a opatrne vmiešala.
  3. Plech 27x37 cm som vystala papierom na pečenie, cesto som vyliala a zarovnala.
  4. Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a piekol sa 10 minút. Potom som ho nechala chladiť na mriežke. Ihneď ešte za horúca som stiahla kožu.
  5. Kým sa korpus chladil, ošúpala som kivi.
  6. Kivi som nakrájala na malé kocky a dala variť do rajnice s jednou lyžicou cukru. Ak je ovocie dostatočne sladké, nepridávajte už cukor.
  7. Vo vode som rozmiešala pistáciový puding...
  8. ...a pridala som ho k mäkkým kivi a miešala do zhustnutia.
  9. Z korpusu som odstránila papier na pečenie a uložila na podnos. Horúcu kivi plnku som naložila na postupne na korpus, najprv uložím prvú tenšiu vrstvu, aby stuhla.
  10. Keď prvá vrstva stuhne, uložím zbytok plnky a nechám na stole vychladnúť, teda stuhnúť, až potom ju uložím do chladničky. Len na poriadne vychladnú plnku je možné natierať šľahačku.
  11. Zákusok nechám v chladničke 4 hodiny a potom vymiešam smotanu s cukrom a Smetafixom a uložím na plnku. Hrebeňovou stierkou robím vlnky, pretože ešte vrch budem zdobiť. Opäť vložím koláč na celú noc do chladničky.
  12. Na druhý deň zákusok krájam horúcim mokrým nožom na rezy až potom zdobím. Pripravím si zelenú šľahačku s pridaním pistáciového pudingu. Najprv pomocou cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou vytvorím ruže, ktoré predstavujú listy kvetu až potom dozdobím bielou šľahačkou, ktorá predstavuje kvety. Prajem vám dobrú chuť.