Pistáciové jazýčky

archaa - fotkaarchaa, 8. decembra 2012
Pistáciové jazýčky
Foto: archaa
25
porcií
10 minút
príprava
15-20 minút
na 160 °C

Suroviny

2 ks
štipka
150 g
75 g
100 g
1 ks (dreň)
Okrem toho:
 na posypanie




Postup

  1. 1

    Bielky so štipkou soli vyšľaháme, pridáme práškový cukor a ešte došľaháme do tuha. Spojíme s mandľami, pistáciami a dreňou. Dobre, ale zľahunka premiešame a masou naplníme zdobiace vrecúško.

  2. 2

    Na plech s papierom na pečenie striekame jazýčky, posypeme pistáciami a pečieme pri 160 stupňoch asi 15- 20 minút. Po upečení necháme dobre vychladnúť.

    Pistáciové jazýčky - obrázok 2

Diskusia k receptu

trencanka
Tak toto je nieco nove, vyzera dobre!! Same dobre suroviny. Ukladam a ked mi budu zostavat bielka, upeciem.
iva63
tie su fajnové...určite tiež vyskúšam-:)
archaa
ďakujem, dievčatá, jazýčky sa ozaj oplatí vyskúšať, držím palce :)
danda3
Super, zas niečo nové, ak ostanú bielka z pečenia, vyskúšam, no a okrem tých pistácii mám všetko, musím niekde popozerať.♥
trencanka
Neslane pistacie som objavila u nas v jednom obchode so zdravou vyzivou. V beznej obchodnej sieti nesolene nezozeniete. V Rakusku som videla, tam su. Su dost drahe, ale zas ked tak zopar len na posypanie, to sa da.
myalab
zaujimavy receptik! Vdaka! Nesolene pistacie u nas dostat v praziarni kavy...
hruso2
tak už máme napečené z dvojitej dávky a môžem len odporučiť!!!! :D
sú V Y N I K A J U C E!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia