Pistáciové bebe rezy fotorecept

medovnicek - fotkamedovnicek, 19. novembra 2012

Recept na tieto výborné rezy som objavila na www.mamincinyrecepty.cz

Suroviny

Cesto:
4 ks
160 g
2 PL
2 PL
160 g
Puding:
3 ks (Jemná pistácia)
1 l
5 PL
Okrem toho:
1 ks (balenie)
1 ks (balenie)
400 ml
1 ks
300 ml
2-3 PL




Postup

  1. 1

    Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh. Postupne do snehu zašľaháme žĺtka, olej a vodu. Nakoniec vareškou zľahka vmiešame múku.

  2. 2

    Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie

    Pistáciové bebe rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pečieme pri 200 C cca 15 minút. Upečený piškót necháme vychladnúť.

    Pistáciové bebe rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Z mlieka, pudingových práškov a cukru uvaríme hustý puding. Ešte horúci ho nalejeme na vychladnutú piškótu a rovnomerne rozotrieme.

    Pistáciové bebe rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Toto je ten zmienený puding

    Pistáciové bebe rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na puding naukladáme sušienky a necháme vychladnúť.

    Pistáciové bebe rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Galaretku nasypeme do prevarenej horúcej vody (nesmie sa variť) a rozmiešame do úplného rozpustenia. Galaretku som kúpila v Lídl a takto vyzerá.

    Pistáciové bebe rezy (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Až je rozpustená galaretka studená, vyšľaháme smotanu - ja som použila rastlinnú smotanu Rama Cremefine s lyžicou cukru do tuha. Prilejeme studenú galaretku a krátko zašľaháme. Podľa chuti môžeme ešte prisladiť. Túto šľahačku som použila.

    Pistáciové bebe rezy (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Smotanu rovnomerne rozotrieme na sušienky a koláč dáme do chladničky, kde ho necháme do druhého dňa uležať.

    Pistáciové bebe rezy (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Potom ho už len nakrájame na rezy.

    Pistáciové bebe rezy (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

gordonko
o tej rastlinej šlahačke som už počul ale nide som ju neviel .... vraj je trvalejšia ako klasická ..... kde ju kupuješ ?????
danda3
Ivetka, tiež už som vyskúšala ten pistáciový puding do nepečených rezov a chutilo, Tvoje vyzerajú veľmi dobre.♥
babkamt
Zaujímavý koláč. Už je uložený v kk. Prezraď mi kde si kúpila tú rastlinnú šľahačku Rama Cremefine ?
medovnicek
@ancicka @zdezda @iva63 @stacy77777 v nika60 veľmi pekne ďaujem
@gordonko kupujem ju v Hodoníne, naše mesto je od tohto moravského mesta vzdialené len cca 25 km, ale tuším sa dá kúpiť aj v Hypernove, inak v predajniach so zdravou výživou sa dajú kúpiť rastlinné šľahačky napr. značky Hole, tieto šľahačky sú výborné, rýchlo sa vyšľahajú a veľmi dlho držia svoj tvar, keď sa koláč nezje, tak mám vyskúšané, že aj po štyroch dňoch je šľahačka pekne na mieste, ja som aj reklamovala v Rame, že tie šľahačky sa nedajú u nás kúpiť - odpoveď bola, vraj nebol o ne záujem - a pritom by stačilo vytlačiť zopár receptov, kde je táto šľahačka použitá s farebnými obrázkami, ja som ju naučila používať všetky moje neterky a sestry a nevieme si ju vynachváliť
medulienka122
okrem estetického zážitku z krásneho koláčika si mi poskytla aj cenné rady,veľmi sa mi zídu pri mojej neznášanlivosti na niektoré potraviny...ani šajnu som nemala, čo je to "galaretka"., teraz už viem, ďakujem za poctivý výklad spolu s foto, ukladám do kk
smajliqa
vyzera nadherne, ale asi by sa mi nechcelo tolko babrat sa s tym,,, rada sa pozriem, ked to dobre vyzera, alebo okostujem ak niekto ponukne, ale ostanem pri jednoduchych kolacoch, ktore su hotove este ten den :)
paeva
uložené, pekne si pofotila a vysvetlila aj pre mňa, ale neviem kedy príde na radu.
honestka
ozaj pekne.
naviac sa tu ucim novym nazvom, ktore teraz v kuchyni/ ci uz pri peceni/ pouzivate a tym, ze su aj ukazky, nebudem mat problem v buducnosti, ked budem citat ine recepty, ktore nie su take krasne ako na Vareche.
dejna42
zákusok sa ti vydaril, vyzerá krásne ale ja by som použila asi egrešovú galaretku nakoľko je zelenej farby a lepšie by ladila s pistáciovým pudingom:-)
ariela6
tvoje rezy su naozaj pekne a ukladam si ich určite ich niekedy pri nejakej vynimocnej priležitosti upečiem dik
ola111
@medovnicek ,musí byť vynikajúci a ešte aj tak vyzerá,ja ten pistáciový puding neviem zohnať :(((
jeka
maš ho krásny,receptík poznám a ja ho robím s citronovým krémom a to tak ,že do krému pridávam ešte pár kvapiek citr.šťavy pre zvýraznenie chuti.
helca103
krásny koláčik aj na pohľad ukladám do KK
@gordonko rastlinná šľahačka sa dá kúpiť bežne v Metre.Inde som ju nevidela v obchodoch.
evanaaa
@medovnicek , veľmi pekný na pohľad, o chuti ani nehovorím. Galaretky z Lídla doma nejaké mám, aj tie pudingy, ešte by som mala zohnať tú rastlinnú šľahačku, ak by som šla do Rakúska, tam ju kúpim, oni tam majú tieto Rama výrobky, ale iste sa nájde aj u nás, treba hľadať. Najväčší problém je u mňa zohnať nejaké podobné keksíky v Dia prevedení, výber je chudobný, ak vôbec je nejaký.
jeka
Vo "FRESCH" obchodoch tiež niekedy ju majú
anina6
tvoj zákusok je ozaj veľmi pekný, majstrovské dielo. ukladám si ho a samozrejme, že ho aj upečiem. len si musím pozháňať potrebné suroviny.
aleana
ja by som rada vedela ako je možné že tá galaretka tvorí v koláčiku taký pravidelný vzor, keď, ako píšeš, má sa rozmixovať v šľahačke... Vyzerá ako podľa pravítka...ako si to urobila?
aleana
jaj,až teraz som si uvedomila že to čo som pokladala za galaretku sú sušienky... Pardon, som chorá, nemyslí mi to :-(




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia