Pistáciová torta fotorecept

lucka1111 - bez fotkylucka1111, 13. septembra 2015
Pistáciová torta (fotorecept)
Foto: lucka1111

Túto tortu som objavila na českom mimibazáre a okamžite som ju musela vyskúšať. Pre nás doma je taká netypická - doma pistáciové koláče nepekávam, Zobraziť celý popisTúto tortu som objavila na českom mimibazáre a okamžite som ju musela vyskúšať. Pre nás doma je taká netypická - doma pistáciové koláče nepekávam, ale teraz som neodolala. Ak máte chuť vyskúšajte tiež , my sme boli milo prekvapení :)

Suroviny

Cesto:
3 ks
120 g
120 g
1 PL
Krém:
2 ks kvalitný pistáciový
5 PL
500 ml
1 ks pistáciový
2 x 250 ml
1 ks
1 ks pistáciová




Postup

  1. 1

    Korpus: Žĺtky oddelíme od bielok, vyšľaháme sneh s cukrom, pridáme žĺtka a pomaly premiešavame, pridáme lyžicu vody.

    Pistáciová torta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme preosiatu múku, ktorú už zamiešame vareškou. Upečieme korpus. Je to klasická piškóta .

    Pistáciová torta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Upečený korpus necháme vychladnúť. Prekrojíme na poly a bohato natrieme marhuľovým džemom. Ja som mala marhuľovoslivkový - preto je taký tmavý.

    Pistáciová torta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pripravíme si krém. Do hrnca dáme variť 400 ml mlieka a 5 lyžíc cukru. V 100 ml mlieka si rozmiešame pudingy, pridáme do vriaceho mlieka a uvaríme hustý puding.

    Pistáciová torta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Odstavíme, puding zotrieme po bokoch hrnca a priložíme naň igelitové vrecko aby nevznikla šupka - necháme vychladnúť.

    Pistáciová torta (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Keď puding vychladne odstránime vrecko, ak sa vyzrážali pod ním kvapky vody priložíme papierový obrúsok, ten ju vpije. Puding vyšľaháme a pridáme pistáciový termix.

    Pistáciová torta (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Teraz vyšľaháme šľahačky a pripravíme si želatínu. Na pôvodnej fotke je želatína, ktorú som ale zamenila za väčšiu, tá malá by asi nestačila!!!

    Pistáciová torta (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Želatínu zalejeme 100ml vody, rozmiešame. Pridáme do nej 2 lyžice pudingu, premiešame a vylejeme do zvyšného pudingu. Dobre vymiešame. Nakoniec jemne primiešame aj vyšľahanú šľahačku.

    Pistáciová torta (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Takto vyzerá hotový krém. Ja som ale ešte pridala asi 2 polievkvoé lyžice práškového cukru, zdal sa mi málo sladký. Ale každý podľa svojej chuti.......

    Pistáciová torta (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Prekrojený korpus potretý marmeládou spojíme, dáme naspäť do ráfika, alebo tortovej formy. Na korpus vylejeme krém. Deli tyčinku si nastrúhame - je to fuška :D , a posypeme tortu. Necháme stuhnúť najlepšie cez noc, ale my sme ju jedli po pár hodinách a držala pekne :)

    Pistáciová torta (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    A hotovo :)

    Pistáciová torta (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Prierez :)

    Pistáciová torta (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    ráfik alebo forma 22cm

Diskusia k receptu

kukulienka71
si veľmi šikovná, tvoja torta vyzerá senzačne! videla som na nejrecepty.cz niečo podobné, len to bolo oveľa komplikovanejšie, ale to boli rezy so zeleným čajom, už si spomínam...
lucka1111
buchtabuchta nech sa páči ak sa Vám zdá málo, pridajte si do pudingu pomleté podľa svojej chuti, nik Vám nebráni, myslím, že by to nemal byť problém :D - hrozné niečo, trošku zapojiť ručičky a mozog a je to :D
buchtabuchta
Hrozné nie je to, že by som si tam tie pistácie nešvihla, aj kilo. Hrozné je to, že sa to volá PISTÁCIOVÁ torta. a pritom je tam 0,4 g pistácií. Mohla by to byť kľudne torta PRDOPEČ, alebo SLANÁ torta, lebo prášku do pečiva a soli je tam viac, ako tých pistácií. To je na tom hrozné. Už som si zvykla, že v pistáciovej Deli nie sú pistácie a že nás klamú výrobcovia, ale prečo sa preboha takto odrbávame samé?
luss44
mne sa Tvoja torta páči, posekané pistácie by som si do krému pridala, ale aj bez nich je iste chutná. Tá želatína na obrázku by stačila aj jedna, bežne ju dávam do hmoty 500g tvarohu+šlahačka a drží.
micca
krasa každý nech si prida pistacie kolko uzna za vhodne .Stále sa krititi nevie vzdat inak pre mna suppppppppppppppppper len veselo pridavaj novinky
dormella
Dortik vypada uzasne, ale je jasne, ze neobsahuje zadne pistacie, jen chemii (tedy krome skrobu, mleka, termixu atd. ). Kazdy kupovany puding obsahuje umelou prichut a barvivo, nebo si myslite, ze ten "vanilkovy" ci "cokoladovy" atd., ktere si koupite v obchode jsou OK? Nejsou, barva a chut jsou umele. Ja osobne je uz leta nekupuji, staci trochu bramboroveho skrobu ci maizeny, prave vanilky ci kakaa, mleka, cukru a mate puding bez chemie.
Recept na pistaciovy puding: 50g umletych pistaciovych orisku(velejemne), 1/2 pl pistaciove pasty, 500ml mleka, 50g maizeny, 70g cukru. Chcete-li ho zelenkavy, pridejte 1/2 kapky zeleneho barviva, ale jde jen o opticky klam, netreba, chut pravych pistacii tam mate a o to jde.
gitka61
Ked sa chcete rypat v recepte ,tak ale jednu pripomienku mam .Co sa tyka receptu je fajn a co sa tyka chemie tej je dost aj v zakuskoch ,ktore si kupujete a to len preto,aby trvanlivost mohla byt dlchsia a je aj v statnej norme.Nikdy nevies co jes.
peefg
Zdravicko, odkial mate pistaciovy termix? Nikde ho neviem najst a d ceska nejdem kgoli tomu :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia