Piškóty

kajusiqq - fotkakajusiqq, 14. decembra 2012
Piškóty
Foto: kajusiqq

:)))......ja som ich robila do srnčieho chrbáta:).......ked ich polejete čokoládou deti to určite ocenia:))) rýchle a lacné:) srnčí chrbát o chvílku:)...len nech vychladne:)

15-20 minút
príprava
10-15 minút
na 170 °C

Suroviny

200 g
7 ks
250 g




Postup

  1. 1

    Múku a cukor preosejeme a necháme ohriať na izbovu teplotu:) Cukor so žltkami vymiešame dopenista.

    Piškóty - obrázok 1
  2. 2

    pridáme múku a nakoniec opatrne vmiešame tuhý sneh z bielkov a štipky soli.

    Piškóty - obrázok 2
  3. 3

    Dobre premiešame

    Piškóty - obrázok 3
  4. 4

    Z cestíčka vyformujeme piškóty.poukladáme na plech(papier na pečenie) a pečieme:)

    Piškóty - obrázok 4

Diskusia k receptu

lusinkab
:-) tak ja zasnem :-) piskoty som este doma nerobila,ale recept sa mi urcite zide,ukladam do KK
jjozefa
no super ja mám formičku na dlhé piškotky tak ukladám piškoty dík...
jjozefa
len dúfam že cesto je ne roztekatelné lebo to by nebolo na formičku iba poom ak gulaté...
lusinkab
...aha tak to by asi bolo lepsie dat do vrecka na zdobenie a tak len stirkat rovnomerne na plech
pivonka
Domáce sú domáce a tebe sa krásne podarili, až tak oči pohladia. Zakladám. Koľko ich bolo v gramáži?
marta23
píše sa: čokoládou...no, ja som robila malou lyžičkou (bez s)...no, roztekajú sa, ale nie príliš-chýbajú dve čiarky.... pridáme múku a nakoniec opatrne vmiešame tuhý.....
sany11
marta23 ste chorá,kajusiqq pekné piškotky
pivonka
@marta23 , jednoducho použila bezpredložkový 7. pád "ja som robila (čím) malou lyžičkou..." tss
kajusiqq
ja niesom dyslexička:D.......som len nepozorná ked nemusím pozor si nedávam:)......ako vidím už si budem musieť dávať pozor....
tiginko
moja dcéra dokonale ovláda slovenčinu a iné jazyky, ale v kuchyni je úúúplne ľavá :-) :-). V pohode Kajka, už som si tiež zvykla na tvoj úžasný výraz "úžastne" :-)
mata3636
Keď už nič iné, aspoň si oprav v úvode: "deti to určite odcenia"
kajusiqq
Naozaj prepáčte za moju gramatiku. Už si budem naozaj dávať pozor!!!....len už dosť!:D
palokuchki
Prepac @kajusiqq , ale neda mi nereagovat. Mozno aj mne tiez niekto povie, ze som chora. Si velmi sikovne mlade dievca, popridavala si sem uz vela receptov. Ja som si tiez vsimla, ze ta gramatika niekedy nebola najlepsia. Spominala si niekde, ze sa ucis anglicky. Anglictina ma tiez vela pravidiel a k tomu vela vynimiek. Ked ju budes chciet vediet na dobrej urovni budes sa musiet naozaj drzat prisne vsetkych pravidiel. Tak preco to nerobit aj so svojou krasnou slovenskou rodnou recou?
kajusiqq
poznám pravidla no nevyužívam:!........proste dobre nebudem vam tu už radšej nič písať......nema to význam.....
palokuchki
Je mi naozaj luto, ze si to takto prijala a ze si sa urazila. Ja som to skutocne nemyslela v zlom.
kajusiqq
Ale ja som sa vôbec neurazila:)......len proste nikto si nevšíma recept ale moju gramatiku som si len myslela že toto je moje vypnutie a nie že si budem dva x čítať to čo napíšem aby mi potom 10 žien nepovedalo že som dyslektička a podobne. No nebojte už si budem dávať pozor.
mataliptak
to je choré riešiť na receptoch gramatiku ... !!! kajusiqq ty si nikoho nevšímaj a len nám dalej pridávaj tie tvoje super receptíky :-) mám pocit , že si asi niektoré ženy závidia tvoje schopnosti ... si mladá , krásna a ešte aj taká šikovná ... máš skvelé recepty , držím palce a čakám dalšie papaníčka od teba :-)
yana
@kajusigg , nahodou vsima, lebo blbec Talian prestal piskoty dovazat a ja by som chcela niecim podlepit spice.
katarina2511
mataliptak mas pravdu, je to chore, co sa tu robi pre gramatiku. Kajusiqq pis dalej, nevsimaj si to a neospravedlnuj sa tolko, radsej nieco dalsie pridaj. Dnes som robila makovnik a pouzila som Tvoj recept na cesto. Je super. Fotku pridat nemozem, lebo na varechu neprispievam, prave pre taketo slovencinarky. Som uz 20 rokov v Canade a slovencinu nepouzivam. Takze slovencinarky, kolko chyb mam v komentari ???
andreac
@Kajusiqq , my v redakcii sme tiež za to, aby si každý ponechal "svoj štýl". Každý sa tak má právo prezentovať ako vie a chce a zároveň sú tak recepty špecifickejšie pre každého z vás. Redakčne upravujeme len suroviny a niekedy anotáciu - úvod k receptu. Želám pekný víkend a pokojný predvianočný čas!
dajanca
Tvoj recept prišiel ako na zavolanie... vďaka :-)
astheart
@yana , na podlepení špiček jsou lepší buffery. @kajusiqq , 120 -160 gramů ze 7 vajec se mit moc laciné nezdá, ale to, že jsou domácí, určitě cenu vynahradí.
dogagador
vidis @kajusiqq , ako to tu nabralo na sile? piskotky su super, niekde mam recept na podlhovaste, ked ho najdem, dam ho sem, hoci som ho este neskusala
katarina2511
Thanx honestka, teraz po 20 rokoch som v susedstve nasla spoluziaka zo zakladnej skoly :))).
habdula
@palokuchki - nechápem na čo tu vôbec riešite gramatiku a keď už ju chcete riešiť a píšete o "svojej krásnej slovenskej rodnej reči", tak diakritiku ste kde nechali? Chúďa kajusiqq, chce nás potešiť príjemným receptom a dostane tu hubovú polievku ...
anka22
ja sa vôbec nepozastavujem nad gramatikou,hlavne že recept je určite super, domáce piškotky určite upečiem pre mojich vnúčikov som rada že si dala tento recept dakujem budú velmi dobré -domáce
tori111222
nechápem, prečo tam majú dve čiarky.. za slovom no,????niekto chce poúčať, ale nejde mu to.. kašli na to.. si dobrá v pečení...
kaixi
ukladám :)) inak ma trocha pobavili tie komentáre :DDD asi nemôžu prežiť, že v tvojom veku vedeli uvariť len čaj :DDD
kajusiqq
Ďakujem za komentáre a ja si z nich nič nerobím:)...pokial maju čas opravovať gramatiku tak nech sa páči:D.......pozriem prečítam ale neviem či si z toho niečo vezmem:D.......a dakujem za pekne komentáre naozaj:))
martamm
Suprový receptík, napečiem pre vnučku a vnúčika, to bude radosti. :)))))))))))))
marie5
Výborný receptík, ja by som tiež robila kopčeky pomocou sáčku, ale na to využívam sáčky od mlieka, po spotrebovaní odstrihnem jeden kratší vrch, dobre vyumývam, vysuším, a odložím, v prípade použitia urobím dole malú dierku, do nej vložím kovový špic na zdobenie, osvedčený recept, lebo po použití vyberiem špic a sáčik jednoducho vyhodím. Zdobím tak aj zákusky (parížske rožky) alebo dávam tvaroh do koláčikov .
rela
@habdula - je tu veľa varecháčov, ktorí žijú v cudzine preto nemajú slovenskú klávesnicu! To Ťa zjavne nenapadlo - nabudúce najskôr uvažuj, až potom reaguj!!!
heliana
@kajusiqq , prosím, čo sa stalo s rozpisom surovín, v každom tvojom recepte mi ukazuje rovnaké suroviny, ktoré nesedia s receptom. Veľmi rada by som si uložila tvoj recept na piškóty...
yyyyanula
@heliana Aj mne to robilo, takmer pri všetkých receptoch - to bude nejaká chyba na vareche, reštartovala som počítač, a už je to v pohode.

@kajusiqq , piškótky vyzerajú skvelo, tiež som už chcela vyskúšať, a aj vyskúšam, ale asi dám trošku menej vajec :)
používateľ nemá avatar
sea
sea
super recept ! ja som ich robila iba s 2 pl lyžicami cukru a chutili normalne ako z obchodu alebo aj este lepsie :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia