Piškótový zákusok

sevilleannSevilleann, recept pridal: 9. augusta 2010 11:11Ďalšie jeho recepty

Na tento zákusok si ma získala moja svokra. Je to jednoduchý recept na výbornú maškrtku.

Suroviny

30
minút
príprava

Postup prípravy receptu

1

Plnka 1: Bielky, prášk. cukor a vanilk. cukor vyšľaháme nad parou.

2

Po vyšľahaní pridáme Plnku 1,1. Teda žĺtka, cukor a maslo. Všetko zmiešame do hustého krému.

3

Piškóty naukladáme na plech vedľa seba, polejeme čiernou kávou. Na piškóty dáme plnku, znova piškóty s kávou ( opačne poukladané), plnku - piškóty. Navrch dáme vyšľahanú šľahačku a posypeme čokoládou. Dáme do chladničky stuhnúť



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • alexdidi, 9. augusta 2010 o 13:34
    Prepáč, ale niečomu nerozumiem: plnka1,1 to znamená, že vymiešame žĺtka s cukrom a maslom?Potom zľahka do snehu?...ešte teplého?...netopí sa maslo?...a spojí sa táto hmota dobre navzájom?...je to ďalší recept na falošné tiramisu, však?


  • aljosa, 9. augusta 2010 o 14:05
    ja by som tam dala namiesto šľahačky tvaroh so sladkou smotanou


  • sevilleann, 9. augusta 2010 o 15:01
    alexdidi - ono sa to krásne spojí, mala by Ti potom ostať hustejšia hmota.
    aljosa - aj to môže byť dobrý nápad


  • alexdidi, 9. augusta 2010 o 18:04
    @sevilleann , chcela by som vyskúšať tento tvoj recept, ale nemohla by si mi odpovedať podrobnejšie na moje otázky?


  • evanaaa, 9. augusta 2010 o 23:46
    Ani ja som celkom nechápala, jednoduchšie mohlo byť - plnka 2, nie? Atá sa zmieša s bielkovou hmotou . Ći sa to nezrazí, horúci sneh do tých žľtkov, Sevilleann by to mala trochu upresniť.


  • sevilleann, 8. septembra 2010 o 11:49
    prvá plnka by mala byť vychladnutá, potom primiešavať plnku 2
    alexdidi - áno, plnka 1,1 - žľtka, cukor a maslo vymiešame a po vymiešaní pridávame do vychladnutej prvej časti



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Slovensko má 17 rôznych názvov pre jeden malý kúsok uvareného čreva
Aký máme vlastne my Slováci vzťah k zabíjačkovým špecialitám, aké preferujeme chute, aké sú pre ten-ktorý kraj tie pravé jaternice, klobásy, tlačenky, čo vonia viac mužom a čo ženám a rezonuje ešte pojem zabíjačková sezóna medzi Dunajom a Tatrami tak, ako tomu bolo kedysi?

Vipavská cesnačka
Prichádza zima, prídu (dúfajme) i tuhšie dni. Bude si treba dať do úst čosi sýte, horúce a zdravé. Ponúkam vám čosi, čo spĺňa takúto predstavu.

Predvianočné obdobie – magický čas kúziel a čarov
Aj keď vonku to tento rok veľmi nevyzerá na to, že by sa Vianoce blížili, predsa len, keď nazrieme do kalendára, zistíme, že tu už budú čo nevidieť. O týždeň začína prvou adventnou nedeľou advent – najmagickejšie obdobie roka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 48/2014: Zabíjačkové dobroty Zabíjačkové dobroty
Časopis Varecha v piatok 28. novembra v denníku Pravda.


TOPlist