Piškótový zákusok

sevilleannSevilleann, 28 ročná žena, obec v okrese Nitra, recept pridala: 9. augusta 2010 11:11Ďalšie jej recepty

Na tento zákusok si ma získala moja svokra. Je to jednoduchý recept na výbornú maškrtku.

Suroviny

30
minút
príprava

Postup prípravy receptu

1

Plnka 1: Bielky, prášk. cukor a vanilk. cukor vyšľaháme nad parou.

2

Po vyšľahaní pridáme Plnku 1,1. Teda žĺtka, cukor a maslo. Všetko zmiešame do hustého krému.

3

Piškóty naukladáme na plech vedľa seba, polejeme čiernou kávou. Na piškóty dáme plnku, znova piškóty s kávou ( opačne poukladané), plnku - piškóty. Navrch dáme vyšľahanú šľahačku a posypeme čokoládou. Dáme do chladničky stuhnúť



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • alexdidi, 9. augusta 2010 o 13:34
    Prepáč, ale niečomu nerozumiem: plnka1,1 to znamená, že vymiešame žĺtka s cukrom a maslom?Potom zľahka do snehu?...ešte teplého?...netopí sa maslo?...a spojí sa táto hmota dobre navzájom?...je to ďalší recept na falošné tiramisu, však?


  • aljosa, 9. augusta 2010 o 14:05
    ja by som tam dala namiesto šľahačky tvaroh so sladkou smotanou


  • sevilleann, 9. augusta 2010 o 15:01
    alexdidi - ono sa to krásne spojí, mala by Ti potom ostať hustejšia hmota.
    aljosa - aj to môže byť dobrý nápad


  • alexdidi, 9. augusta 2010 o 18:04
    @sevilleann , chcela by som vyskúšať tento tvoj recept, ale nemohla by si mi odpovedať podrobnejšie na moje otázky?


  • evanaaa, 9. augusta 2010 o 23:46
    Ani ja som celkom nechápala, jednoduchšie mohlo byť - plnka 2, nie? Atá sa zmieša s bielkovou hmotou . Ći sa to nezrazí, horúci sneh do tých žľtkov, Sevilleann by to mala trochu upresniť.


  • sevilleann, 8. septembra 2010 o 11:49
    prvá plnka by mala byť vychladnutá, potom primiešavať plnku 2
    alexdidi - áno, plnka 1,1 - žľtka, cukor a maslo vymiešame a po vymiešaní pridávame do vychladnutej prvej časti



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Modranské rakvičky
Nebojte sa, nepôjdeme na kar. „Po rozum“ pôjdeme do kuchyne Aničky Horáčkovej do Sudoměříc.

Červená grilovačka
Grilovanie (vraj) umožňuje šetrnejšiu prípravu potravín ako klasické vyprážanie alebo pečenie.

Šéfkuchár Oldřich Sahajdák: Chceme mať reštauráciu plnú spokojných ľudí
Pražská reštaurácia La Degustation Bohême Bourgeoise, v ktorej je šéfkuchárom a spolumajiteľom Oldřich Sahajdák, získala Michelinovu hviezdu prvý krát v roku 2012 a od tej doby si prestížne ocenenie každý rok obhájila.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 32/2015: Kuracina Kuracina
Časopis Varecha v piatok 7. júla v denníku Pravda.


TOPlist