Piškótový zákusok

sevilleannSevilleann, 27 ročná žena, obec v okrese Nitra, recept pridala: 9. augusta 2010 11:11Ďalšie jej recepty

Na tento zákusok si ma získala moja svokra. Je to jednoduchý recept na výbornú maškrtku.

Suroviny

30
minút
príprava

Postup prípravy receptu

Plnka 1: Bielky, prášk. cukor a vanilk. cukor vyšľaháme nad parou.

Po vyšľahaní pridáme Plnku 1,1. Teda žĺtka, cukor a maslo. Všetko zmiešame do hustého krému.

Piškóty naukladáme na plech vedľa seba, polejeme čiernou kávou. Na piškóty dáme plnku, znova piškóty s kávou ( opačne poukladané), plnku - piškóty. Navrch dáme vyšľahanú šľahačku a posypeme čokoládou. Dáme do chladničky stuhnúť



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

6 komentárov k receptu
  • alexdidi, 9. augusta 2010 o 13:34
    Prepáč, ale niečomu nerozumiem: plnka1,1 to znamená, že vymiešame žĺtka s cukrom a maslom?Potom zľahka do snehu?...ešte teplého?...netopí sa maslo?...a spojí sa táto hmota dobre navzájom?...je to ďalší recept na falošné tiramisu, však?


  • aljosa, 9. augusta 2010 o 14:05
    ja by som tam dala namiesto šľahačky tvaroh so sladkou smotanou


  • sevilleann, 9. augusta 2010 o 15:01
    alexdidi - ono sa to krásne spojí, mala by Ti potom ostať hustejšia hmota.
    aljosa - aj to môže byť dobrý nápad


  • alexdidi, 9. augusta 2010 o 18:04
    @sevilleann , chcela by som vyskúšať tento tvoj recept, ale nemohla by si mi odpovedať podrobnejšie na moje otázky?


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 2 komentárov)
  • evanaaa, 9. augusta 2010 o 23:46
    Ani ja som celkom nechápala, jednoduchšie mohlo byť - plnka 2, nie? Atá sa zmieša s bielkovou hmotou . Ći sa to nezrazí, horúci sneh do tých žľtkov, Sevilleann by to mala trochu upresniť.


  • sevilleann, 8. septembra 2010 o 11:49
    prvá plnka by mala byť vychladnutá, potom primiešavať plnku 2
    alexdidi - áno, plnka 1,1 - žľtka, cukor a maslo vymiešame a po vymiešaní pridávame do vychladnutej prvej časti



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína!
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.

Recept mesiaca: Súťaž na apríl 2014
Aj tento mesiac hľadáme najlepší a najobľúbenejší recept. Vyhlasujeme súťaž, v ktorej víťazí recept uložený počas apríla 2014 do kuchárskych kníh na portáli Varecha.sk najviac krát.


Magazín

Veľká noc v Indii
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Píše Methi.

Veľká noc v Austrálii
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes od Palokuchki.

Veľkonočná saláma
Obe mandle v našej záhrade toho roku opäť zakvitli. Veľkoplodá ešte koncom februára a maloplodá o čosi neskôr. Kvitli dlho. Akoby čakali na prebúdzajúce sa včely.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 16/2014: Veľkonočná hostina Veľkonočná hostina
Časopis Varecha vo štvrtok 17. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist