Piškótový zákusok

sevilleannSevilleann, recept pridal: 9. augusta 2010 11:11Ďalšie jeho recepty

Na tento zákusok si ma získala moja svokra. Je to jednoduchý recept na výbornú maškrtku.

Suroviny

30
minút
príprava

Postup prípravy receptu

1

Plnka 1: Bielky, prášk. cukor a vanilk. cukor vyšľaháme nad parou.

2

Po vyšľahaní pridáme Plnku 1,1. Teda žĺtka, cukor a maslo. Všetko zmiešame do hustého krému.

3

Piškóty naukladáme na plech vedľa seba, polejeme čiernou kávou. Na piškóty dáme plnku, znova piškóty s kávou ( opačne poukladané), plnku - piškóty. Navrch dáme vyšľahanú šľahačku a posypeme čokoládou. Dáme do chladničky stuhnúť



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • alexdidi, 9. augusta 2010 o 13:34
    Prepáč, ale niečomu nerozumiem: plnka1,1 to znamená, že vymiešame žĺtka s cukrom a maslom?Potom zľahka do snehu?...ešte teplého?...netopí sa maslo?...a spojí sa táto hmota dobre navzájom?...je to ďalší recept na falošné tiramisu, však?


  • aljosa, 9. augusta 2010 o 14:05
    ja by som tam dala namiesto šľahačky tvaroh so sladkou smotanou


  • sevilleann, 9. augusta 2010 o 15:01
    alexdidi - ono sa to krásne spojí, mala by Ti potom ostať hustejšia hmota.
    aljosa - aj to môže byť dobrý nápad


  • alexdidi, 9. augusta 2010 o 18:04
    @sevilleann , chcela by som vyskúšať tento tvoj recept, ale nemohla by si mi odpovedať podrobnejšie na moje otázky?


  • evanaaa, 9. augusta 2010 o 23:46
    Ani ja som celkom nechápala, jednoduchšie mohlo byť - plnka 2, nie? Atá sa zmieša s bielkovou hmotou . Ći sa to nezrazí, horúci sneh do tých žľtkov, Sevilleann by to mala trochu upresniť.


  • sevilleann, 8. septembra 2010 o 11:49
    prvá plnka by mala byť vychladnutá, potom primiešavať plnku 2
    alexdidi - áno, plnka 1,1 - žľtka, cukor a maslo vymiešame a po vymiešaní pridávame do vychladnutej prvej časti



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha vo štvrtok 30. apríla v denníku Pravda.


TOPlist