Piškótový koláč s pudingom
Autor receptu: redakcia
Postup- Žĺtka vymiešame so cukrom do peny, pridávame postupne polohrubú múku s kypriacim práškom a štipkou soli a vyšľahaný sneh z bielkov. Pripravené piškótové cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Z mlieka,
pudingového prášku, kryštálového cukru a štipky soli si pripravíme čokoládový puding, ktorý následne vkladáme lyžicou do piškótového cesta.
- Cesto s pudingom v rozohriatej rúre na 190 stupňov Celzia upečieme a necháme vychladnúť. Zo smotany, stužovača, vanilkového a kryštálového cukru vyšľaháme šľahačku, následne vmiešame pochúťkovú smotanu. Pripravenú hmotu navrstvíme na vychladnutý koláč, ten potom na záver dekorujeme strúhanou čokoládou.
- NÁŠ TIP: Upečený piškótový plát môžeme pokvapkať rumom alebo iným likérom. Piškóta tak dostane výbornú príchuť, alkohol ju navyše zvlhčí. Piškótové cesto si môžete pripraviť aj vopred a zamraziť ho.
|