Ospravedlnujeme sa za vypadok receptov. Recepty coskoro nabehnu spat.

Piškótový koláč s pudingom

Piškótový koláč s pudingom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
redakciaRedakcia, recept pridal: 15. februára 2010 10:09Ďalšie jeho recepty


Postup prípravy receptu

1

Žĺtka vymiešame so cukrom do peny, pridávame postupne polohrubú múku s kypriacim práškom a štipkou soli a vyšľahaný sneh z bielkov. Pripravené piškótové cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Z mlieka, pudingového prášku, kryštálového cukru a štipky soli si pripravíme čokoládový puding, ktorý následne vkladáme lyžicou do piškótového cesta.

2

Cesto s pudingom v rozohriatej rúre na 190 stupňov Celzia upečieme a necháme vychladnúť. Zo smotany, stužovača, vanilkového a kryštálového cukru vyšľaháme šľahačku, následne vmiešame pochúťkovú smotanu. Pripravenú hmotu navrstvíme na vychladnutý koláč, ten potom na záver dekorujeme strúhanou čokoládou.

3

NÁŠ TIP: Upečený piškótový plát môžeme pokvapkať rumom alebo iným likérom. Piškóta tak dostane výbornú príchuť, alkohol ju navyše zvlhčí. Piškótové cesto si môžete pripraviť aj vopred a zamraziť ho.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 3 ľudia (3,3 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • Vymazať

    saskiaa, 2. februára 2012 o 12:43
    vyzera krasne vyskusam ho upiect mozno aspon nadych bude mat s tej krasy tu,,uvidime dam vediet,,


  • Vymazať

    paveva, 5. marca 2012 o 19:12
    Je to pekný zákusok. Nepadne ten puding dolu, alebo to nevadí? Ukladám a vyskušam cez víkend.


  • Vymazať

    evka1979, 11. júna 2013 o 07:46
    ahoj ten zakusok je super už som ho včera aj piekla a na ten korpus som poukladala jahody a potom som tam dala aj tu šlahačku zo smotanou je to užasny zakusok a osvižujuci dakujem za super recept chutilo celej mojej rodinke


  • Vymazať

    evka1979, 11. júna 2013 o 07:51
    a ten puding vobec nepadol doporučam všetkym



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.

Morčacie rolky
Už po šestnásty raz sa v Hotelovej akadémii v Piešťanoch nedávno uskutočnila medzinárodná súťaž mladých somelierov. Dva tucty vedomostne nabitých

Diétna paradajková
Šesť pôstnych týždňov pominulo. Prichádzajú veľkonočné sviatky. Zelený štvrtok, Veľký piatok, Biela sobota, Veľkonočná nedeľa.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2015: Varíme pre oslávenca Varíme pre oslávenca
Časopis Varecha v piatok 24. apríla v denníku Pravda.


TOPlist