Piškótový koláč s pudingom

Piškótový koláč s pudingom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
redakciaRedakcia, recept pridal: 15. februára 2010 10:09Ďalšie jeho recepty


Postup prípravy receptu

1

Žĺtka vymiešame so cukrom do peny, pridávame postupne polohrubú múku s kypriacim práškom a štipkou soli a vyšľahaný sneh z bielkov. Pripravené piškótové cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Z mlieka, pudingového prášku, kryštálového cukru a štipky soli si pripravíme čokoládový puding, ktorý následne vkladáme lyžicou do piškótového cesta.

2

Cesto s pudingom v rozohriatej rúre na 190 stupňov Celzia upečieme a necháme vychladnúť. Zo smotany, stužovača, vanilkového a kryštálového cukru vyšľaháme šľahačku, následne vmiešame pochúťkovú smotanu. Pripravenú hmotu navrstvíme na vychladnutý koláč, ten potom na záver dekorujeme strúhanou čokoládou.

3

NÁŠ TIP: Upečený piškótový plát môžeme pokvapkať rumom alebo iným likérom. Piškóta tak dostane výbornú príchuť, alkohol ju navyše zvlhčí. Piškótové cesto si môžete pripraviť aj vopred a zamraziť ho.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 3 ľudia (3,3 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • Vymazať

    saskiaa, 2. februára 2012 o 12:43
    vyzera krasne vyskusam ho upiect mozno aspon nadych bude mat s tej krasy tu,,uvidime dam vediet,,


  • Vymazať

    paveva, 5. marca 2012 o 19:12
    Je to pekný zákusok. Nepadne ten puding dolu, alebo to nevadí? Ukladám a vyskušam cez víkend.


  • Vymazať

    evka1979, 11. júna 2013 o 07:46
    ahoj ten zakusok je super už som ho včera aj piekla a na ten korpus som poukladala jahody a potom som tam dala aj tu šlahačku zo smotanou je to užasny zakusok a osvižujuci dakujem za super recept chutilo celej mojej rodinke


  • Vymazať

    evka1979, 11. júna 2013 o 07:51
    a ten puding vobec nepadol doporučam všetkym



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 43/2014: Slovensko na tanieri (3) Slovensko na tanieri (3)
Časopis Varecha v piatok 24. októbra v denníku Pravda.


TOPlist