Piškótový koláč s pudingom

redakciaRedakcia, Bratislava, 15. februára 2010 10:09
Ďalšie jeho recepty »

Piškótový koláč s pudingomFoto: Pravda - Ľuboš Pilc


Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Žĺtka vymiešame so cukrom do peny, pridávame postupne polohrubú múku s kypriacim práškom a štipkou soli a vyšľahaný sneh z bielkov. Pripravené piškótové cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Z mlieka, pudingového prášku, kryštálového cukru a štipky soli si pripravíme čokoládový puding, ktorý následne vkladáme lyžicou do piškótového cesta.

  2. 2

    Cesto s pudingom v rozohriatej rúre na 190 stupňov Celzia upečieme a necháme vychladnúť. Zo smotany, stužovača, vanilkového a kryštálového cukru vyšľaháme šľahačku, následne vmiešame pochúťkovú smotanu. Pripravenú hmotu navrstvíme na vychladnutý koláč, ten potom na záver dekorujeme strúhanou čokoládou.

  3. 3

    NÁŠ TIP: Upečený piškótový plát môžeme pokvapkať rumom alebo iným likérom. Piškóta tak dostane výbornú príchuť, alkohol ju navyše zvlhčí. Piškótové cesto si môžete pripraviť aj vopred a zamraziť ho.

ohodnoť recept:
Hlasovali 3 ľudia (3,3 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist