Piškótový koláč s mascarpone

niliarik - fotkaniliarik, 20. mája 2016
Piškótový koláč s mascarpone
Foto: niliarik

Mascarpone a piškótu máme doma veľmi radi :-)

12
porcií
15 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

3 PL
3 PL
3 ks
1 bal
štipka
2 tégliky
500 g
1 bal




Postup

  1. 1

    Najprv som si oddedila vajíčka - žĺtok a bielka. Vyšľaháme bielky a budeme postupne pridávať kryštálový cukor a žĺtky. Vyšľaháme tak, aby sa poriadne cukor rozpustil. Pridala som múku s vanilkovým cukrom a práškom do pečiva. Poriadne zmiešame a dáme piecť. Na mojej rúre ťažko určím aky stupeň , pretože už je staršia (ale mala by sa cca pri 200 stupňoch), ale pečiem cca 15 minút. Zvážte podľa svojej rúry. Na upečenú piškótu som poukladala mandarínky.

  2. 2

    Krém: Vezmeme si 2 jogurty 2 mascarpone (ale niekdy dávam 1 jogurt a 1 mascarpone, alebo 1 jogurt a 2 mascarpone - tak bude chuť mascarpone výraznejšia). Vhodná je aj smotana, aj tú používam. Pridáte vanilkový cukor a vymiešate. Natrieme na piškótu s mandarínkami a ozdobíme ovocím.

Diskusia k receptu

monty469
Jednoduchý a isto chutný koláčik si upiekla. Mascarpone so smotanou, veľmi dobrá kombinácia :-)
evanaaa
Celkom dobre vypadá, najmä s tým krémom z mascarpone. Ale v surovinách máš jogurt, asi miesto smotany.
evanaaa
Ešte som si všimla, že sa ti do bielkov dostalo aj trochu žĺtka, ak by si potrebovala len sneh, zle by sa ti vyšľahal napevno, no v tomto prípade to asi moc nevadilo.
nadia56
Prosim o upresnenie v surovinach, kolko ml ma teglik, dakujem
niliarik
@Evanaaa - ano ďakujem, jogurt, niekedy davam smotanu a niekedy. V tomto prípade som dala jogurt, a bolo to chutné. :-) , jj niekedy sa mi tak podari, že žltko mi spadne do bielka, ale vôbec tomu nevadilo, učim sa stále :-)
@nadia56- jogurt mal 500 g ...
kukulienka71
@Niliarik (23.5.2016 08:59)

Klikni si na recept, hore pod názvom v zelenej kolónke máš "upraviť recept". Keď tak urobíš, nezabudni úplne na konci dole kliknúť na žlté políčko "Upraviť a zverejniť" inak ostane skrytý:-)
redakcia
Dobrý deň, do Vášho receptu sme už do surovín doplnili požadovaný údaj - 500 g jogurtu.
martab
Kolacik mal veeelikansky uspech. Robila som presne podla receptu. Podaril sa. Urcite ho budem este neraz robit a aj s roznym ovocim. Receptik je jednoduchy a rychly. SUPER.
niliarik
@Martab Super, super, som veľmi rada , že sa tak dobre podaril a hlavne že Vám chutil !!! Veľmi, ale veľmi sa teším !!!!! :-)))))