Piškótový ježko fotorecept

tamik - fotkatamik, 27. októbra 2012
Piškótový ježko (fotorecept)
Foto: tamik

Ľudia jedia aj očami, tak preto tento jednoduchý a nepečený dezert.... :)

1
porcia
20 minút
príprava

Suroviny

50 ks
250 g
200 g
1 ks
250 ml
2 lyžice
50 g
2 ks




Postup

  1. 1

    Pripravíme si potrebné suroviny.

    Piškótový ježko (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Maslo vymiešame s práškovým cukrom dopenista, pridáme žĺtok a päť lyžíc vychladnutej uvarenej kávy. Ešte raz poriadne premiešame.

    Piškótový ježko (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do zvyšku kávy pridáme kryštálový cukor a namáčame do nej piškóty.

    Piškótový ježko (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Piškóty ukladáme v jednej vrstve na tanier a nanesieme na ne krém.

    Piškótový ježko (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vrstvenie postupne opakujeme, no v každom ďalšom rade bude menej piškót, aby sa vytvoril ježkov chrbát. Potom poukladáme piškóty okolo celého ježka.

    Piškótový ježko (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Nakoniec celý dezert potrieme zvyšným krémom.

    Piškótový ježko (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Aby sa nám mandle lepšie olúpali obaríme ich vo vriacej vode. Potom ich rozpolíme.

    Piškótový ježko (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Z hrozienok vytvoríme ježkove oči, z polovice piškót nos a nohy a nakoniec rozpolené mandle zapichujeme do dezertu ako ostne. Pred podávaním dáme na dve hodiny do chladničky. Dobrú chuť. :)

    Piškótový ježko (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

svetlana9
strašne milý nápadík - robievam takýto nepečený zákusok - nabudúce to bude ježko
valeri
Jéééééééj, to je pekný dezert, hlavne pre detičky. Moja Danielka bude mať radosť, keď jej takého urobím.
mili2936
Takého chutného ježka som robievala ešte pre môjho, teraz už 20-ročného syna, keď bol malý. Do plnky som pridala aj kakao - granko. Na túto maškrtu som dávno zabudla, dík za pripomenutie




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia