Piškótovo-kávový zákusok

ana95 - bez fotkyana95, 11. decembra 2016

Môj obľúbený koláč , nie je príliš sladký ale predsa vynikajúci :-)

40 minút
príprava
15-20 minút
na 175 °C

Suroviny

Cesto:
5 ks
5 PL
5 PL
3 PL
1 bal
Plnka :
800 ml
1 bal
3 bal
2 ks
2 bal
Okrem toho:
 uvarená
500 ml
5 PL




Postup

  1. 1

    Cesto: Z 5 bielok si vyšľaháme tuhý sneh, pridáme olej, 3 PL vody. Po jednom zašľaháme žĺtky. Pridáme cukor, múku s kypriacom práškom. Pečieme na plechu s rozmermi 35 x 40 v rúre vyhriatej na 175 - 180 °C asi 15 -20 min.

  2. 2

    Plnka: Z mlieka , 1 vanil. cukru a zlatých klasov si uvaríme hustý puding. Do pudingu pridáme dve kyslé smotany a dva vanilk. cukre. .

  3. 3

    Na upečený korpus natrieme džem, troška plnky. Piškóty omočíme v káve a poukladame na korpus. Potrieme zvyšnou plnkou.

  4. 4

    Z pol litra šľahačky a 5 PL cukru si vyšľaháme šľahačku ktorú natrieme na plnku , na vrch môžeme postrúhať čokoládu . Necháme stuhnúť v chladničke a potom papáme. Dobrú chuť :-)

Diskusia k receptu

slawi
Ten krem je zaujimavy. Puding so smotanou som este neskusala :)
haji
Zajímavý krém, prosím upřesnit gramáž kyslej smetany, děkuji.
haji
@Ana95 (14.12.2016 11:20)
Děkuji moc za upřesnění! Dnes jeden neví co bude zítra v obchodě po redukci vážit, měřit.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia