Piškótové rezy

Piškótové rezy
polovnickaPolovnicka, recept pridal: 17. apríla 2012 14:54Ďalšie jeho recepty

Tento recept som našla v časopise Báječná žena. A keď som ho vyskúšala,tak som bola hotová..fajný osviežujúci koláčik..plech bol raz dva prázdny.. :-D

Suroviny

15
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Žĺtky s cukrom a vodou vymiešame dopenista. Z bielkov vyšľaháme pevný sneh a s preosiatou múkou opatrne vmiešame do žĺtkovej peny. Cesto natrieme na plech vyložený papierom na pečenie, vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a pečieme asi 15minút. Koprus necháme vychladnúť.

2

Z mlieka a pudingového prášku uvaríme hladký puding, vmiešame práškový cukor a necháme vychladnúť. Zmäknuté maslo,tvaroh izbovej teploty a vanilkový cukor vyšľaháme dohladka. Vmiešame vychladnutý puding a roztlačené jahody, mrazené treba nechať vopred rotopiť.

3

Korpus potrieme náplňou a necháme v chladničke stuhnúť. Do smotany dáme stužovač. Vyšľaháme na tuhú šľahačku a potrieme povrch dezertu. Rozkrájame a každý dielik ozdobíme posýpkou a jahodami. (ja som po natretí šľahačky ešte dala do chladničky aspoň na hodinu a až tak sme jedli..) Nech vám chutí.. :))



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu

Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Recept je v kategóriach:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 43/2014: Slovensko na tanieri (3) Slovensko na tanieri (3)
Časopis Varecha v piatok 24. októbra v denníku Pravda.


TOPlist