Piškótové rezy

Piškótové rezy
polovnickaPolovnicka, 29 ročná žena, Poprad, recept pridala: 17. apríla 2012 14:54Ďalšie jej recepty

Tento recept som našla v časopise Báječná žena. A keď som ho vyskúšala,tak som bola hotová..fajný osviežujúci koláčik..plech bol raz dva prázdny.. :-D

Suroviny

15
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

Žĺtky s cukrom a vodou vymiešame dopenista. Z bielkov vyšľaháme pevný sneh a s preosiatou múkou opatrne vmiešame do žĺtkovej peny. Cesto natrieme na plech vyložený papierom na pečenie, vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a pečieme asi 15minút. Koprus necháme vychladnúť.

Z mlieka a pudingového prášku uvaríme hladký puding, vmiešame práškový cukor a necháme vychladnúť. Zmäknuté maslo,tvaroh izbovej teploty a vanilkový cukor vyšľaháme dohladka. Vmiešame vychladnutý puding a roztlačené jahody, mrazené treba nechať vopred rotopiť.

Korpus potrieme náplňou a necháme v chladničke stuhnúť. Do smotany dáme stužovač. Vyšľaháme na tuhú šľahačku a potrieme povrch dezertu. Rozkrájame a každý dielik ozdobíme posýpkou a jahodami. (ja som po natretí šľahačky ešte dala do chladničky aspoň na hodinu a až tak sme jedli..) Nech vám chutí.. :))



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

16 komentárov k receptu
  • smorko, 17. apríla 2012 o 16:06
    Koláčik vyzerá vynikajúci,ukladám.


  • 3sandra3, 17. apríla 2012 o 16:57
    aj mne sa páči... ide do kk


  • martamm, 17. apríla 2012 o 17:03
    Aj ja ukladam, vyzera byt taky sviezi, lahucky...


  • margaretka28, 17. apríla 2012 o 17:38
    Uložím,zíde sa .


  • stacy77777, 17. apríla 2012 o 17:39
    takéto svieže u nás môžeme,vyzerá super


  • katarina1959, 17. apríla 2012 o 17:40
    Tiež ukladám a ďakujem.


  • evanaaa, 17. apríla 2012 o 17:47
    Jahody a šľahačka na koláči, to sa mi páči, dala by som si hneď.


  • polovnicka, 17. apríla 2012 o 17:52
    Je svieži. A vynikajúci.. :-D


  • orchidea, 17. apríla 2012 o 18:25
    Pekný koláčik a určite svieži...ukladám si recept.


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 7 komentárov)
  • dorisa, 18. apríla 2012 o 00:31
    Už je uložený


  • tykadielko, 18. apríla 2012 o 14:07
    mňami :-)


  • izabella929, 18. apríla 2012 o 15:07
    krásne rezy a iste aj chutné.-)


  • mia2404, 18. apríla 2012 o 18:39
    mňam ukladám


  • medovnicek, 18. apríla 2012 o 20:26
    takéto aj u nás vedú


  • ciganocka, 25. augusta 2012 o 10:14
    suu výborné......mnam


  • monnikka, 19. februára 2013 o 21:37
    toto sa mi veľmi páči, už sa naň teším



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Recept je v kategóriach:

Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína!
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.

Recept mesiaca: Súťaž na apríl 2014
Aj tento mesiac hľadáme najlepší a najobľúbenejší recept. Vyhlasujeme súťaž, v ktorej víťazí recept uložený počas apríla 2014 do kuchárskych kníh na portáli Varecha.sk najviac krát.


Magazín

Veľká noc v USA
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes z USA od Babav.

Veľká noc v Turecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Archaa o Turecku.

Veľká noc v Indii
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. O Indii píše Methi.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 16/2014: Veľkonočná hostina Veľkonočná hostina
Časopis Varecha vo štvrtok 17. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist