Piškótové rezy

Piškótové rezy
polovnickaPolovnicka, 30 ročná žena, Poprad, recept pridala: 17. apríla 2012 14:54Ďalšie jej recepty

Tento recept som našla v časopise Báječná žena. A keď som ho vyskúšala,tak som bola hotová..fajný osviežujúci koláčik..plech bol raz dva prázdny.. :-D

Suroviny

15
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Žĺtky s cukrom a vodou vymiešame dopenista. Z bielkov vyšľaháme pevný sneh a s preosiatou múkou opatrne vmiešame do žĺtkovej peny. Cesto natrieme na plech vyložený papierom na pečenie, vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a pečieme asi 15minút. Koprus necháme vychladnúť.

2

Z mlieka a pudingového prášku uvaríme hladký puding, vmiešame práškový cukor a necháme vychladnúť. Zmäknuté maslo,tvaroh izbovej teploty a vanilkový cukor vyšľaháme dohladka. Vmiešame vychladnutý puding a roztlačené jahody, mrazené treba nechať vopred rotopiť.

3

Korpus potrieme náplňou a necháme v chladničke stuhnúť. Do smotany dáme stužovač. Vyšľaháme na tuhú šľahačku a potrieme povrch dezertu. Rozkrájame a každý dielik ozdobíme posýpkou a jahodami. (ja som po natretí šľahačky ešte dala do chladničky aspoň na hodinu a až tak sme jedli..) Nech vám chutí.. :))



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu

Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Recept je v kategóriach:

Magazín

Červená grilovačka
Grilovanie (vraj) umožňuje šetrnejšiu prípravu potravín ako klasické vyprážanie alebo pečenie.

Šéfkuchár Oldřich Sahajdák: Chceme mať reštauráciu plnú spokojných ľudí
Pražská reštaurácia La Degustation Bohême Bourgeoise, v ktorej je šéfkuchárom a spolumajiteľom Oldřich Sahajdák, získala Michelinovu hviezdu prvý krát v roku 2012 a od tej doby si prestížne ocenenie každý rok obhájila.

Degustačný šalátik
Počiatkom leta bola v Bratislave opäť vínna slávnosť. V interhoteli na Tehelnom poli sa uskutočnil 14. ročník Trunkfestu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 31/2015: Letné dezerty Letné dezerty
Časopis Varecha v piatok 31. júla v denníku Pravda.


TOPlist