Piškótové cesto

Piškótové cesto

Autor receptu: teren

Tento recept zaručí mäkký a vysoký korpus.

20 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Postup

  1. Najprv si vajíčka rozdelíme na štyri žĺtky a štyri bielky. Na žĺtky použijeme väčšiu misku. K žĺtkom pridáme práškový cukor a vyšľaháme na penu. K tejto zmesi budeme postupne pridávať múku a poriadne to vyšľaháme. Keď bude cesto príliš husté, prilejeme trošku vody.
  2. K tomuto cestu pridáme už len vanilkový cukor a následne kypriaci prášok, ktorý jemne ručne zamiešame. Posledný krok je v osobitnej miske vyšľahať bielky na hustú penu a vyšľahané bielky ručne zamiešať do cesta, ale veľmi opatrne, aby cesto bolo jemné a nadýchané.
  3. Formu namastíme troškou Palmarinu a nalejeme cesto do formy. Pečieme pri 180 °C tak cca 15 minút. Či je cesto hotové, zistíme špáradlom, a to tak, že ho zapichneme do cesta a keď bude špáradlo čisté - cesto je hotové.