Piškótové cesto
Piškótové cesto
Autor receptu: teren
Tento recept zaručí mäkký a
vysoký korpus.
20 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup
- Najprv si vajíčka rozdelíme na štyri žĺtky a
štyri bielky. Na žĺtky použijeme väčšiu misku.
K žĺtkom pridáme práškový cukor a vyšľaháme
na penu. K tejto zmesi budeme postupne
pridávať múku a poriadne to vyšľaháme. Keď
bude cesto príliš husté, prilejeme trošku vody.
- K tomuto cestu pridáme už len vanilkový cukor
a následne kypriaci prášok, ktorý jemne ručne
zamiešame. Posledný krok je v osobitnej miske
vyšľahať bielky na hustú penu a vyšľahané
bielky ručne zamiešať do cesta, ale veľmi
opatrne, aby cesto bolo jemné a nadýchané.
- Formu namastíme troškou Palmarinu a nalejeme
cesto do formy. Pečieme pri 180 °C tak cca 15 minút.
Či je cesto hotové, zistíme špáradlom, a to tak, že
ho zapichneme do cesta a keď bude špáradlo
čisté - cesto je hotové.