Piškotová torta- nepečená

huta - fotkahuta, 7. apríla 2010
Piškotová torta- nepečená
Foto: huta

tortu pripravovala moja mamka , ako deti sme sa na tortu tešili na Vianoce , a teraz sa tešia moje deti ,keď ju pripravím.

30 minút
príprava

Suroviny

140 g
3 ks
140 g
0,5 l
140 g
3 baličky




Postup

  1. 1

    Vymiešame žltky s maslom a cukrom ,pridáme smotanu a pomleté vl. orechy.

  2. 2

    do tortovej formy , naukládame piškoty, a zalejeme plnkou, postupne striedame piškoty a plnku

  3. 3

    na vrch torty môže sa poliať čokoladovou polevou.

Diskusia k receptu

hanina
Nepečené torty sú vždy super! Trošku sa bojím tých tepelne neupravených vajíčok. Ale aj tak ďakujem. Istotne je veľmi chutná.
torticka
No ja by som potrebovala 4 balíčky piškot, jeden by som pri práci zjedla.
Neviete, kto má recept na piškóty?
kucharronald
:) Nejak tam tie žĺtky nesedia....
ja robím vždy bez vajec, a dávam kyslú smotanu....tá tam chutí lepšie :D
huta
tak tie žĺtka a sladkú smotanu , stále sa dava , už roky to je recept hodne starý, práve to je originál torta , áno ja tiež poznám s kyslou smotanou a s čerstvým ovocím, ale to nie je taká torta, nakoniec je to na každom z nás . Ďakujem všetkým
sonickat
určite vyskúšam, aj ked teda je pravda, že aj ja sa trošku bojím tých neupravených vajíčok....
ikaika
osobne tiez nemam rada surove vajcia, ani len zltky, je to riziko....
ches
Tak vyskusajte môj recept .robim to uz vela rokov a vzdy si na tom pochutnaju.
piskoty,marhule konzerva -zavarane.,nakrajame na piskoty aj so stavou,uvarime cokoladovy puding, vsetko to polejeme pudinkom a nechame stuhnut na chladnom mieste,navrch dame slahacku a môzeme jest priamo z misy.Pre dospelych sa môze poliat aj madlovym likerom,.
Na velku noc rada robim vajecny liker s vodky alebo rum,.
ma niekdo nieco podobne? Vyskusam, Dakujem.
huta
ches , tvoj recept určite vyskúšam ,zaujal ma , ďakujem
kuchtik
pre tortičku:
v jednej z mojich KK je recept na piškóty ale priznám sa nemám ho vyskúšaný
2 vajcia, 10 Dg prášk. cukru, 4 PL vriacej vody, 10 Dg hrubej múky, 1 dl mlieka, 10 g amónia
Celé vajcia miešame s cukrom asi 1/2 hod., pridáme mlieko v ktorom je rozmiešané amónium a múku. Vypracujeme cesto, ktoré necháme cez noc stáť, ráno ho premiesime, vyvaľkáme asi na hrúbku 1/2 cm, formičkou vykrajujeme piškóty, dáme na vymastený plech a upečieme.
Ak sa preň rozhodneme, želám, aby sa vydaril

Štamperlíkové piškóty
štamprlík = 5 cl, 2 vajíčka 2 štamperlíky práškového cukru 8 štamperlíkov polohrubej múky 1 zarovnaná mokka kávová lyžička Salajky 1 vanilkový cukor
Vajíčka vymiešame s cukrom do penista. Primiešame múku zmiešanú so Salajkou. Vypracujeme tuhé cesto, necháme ho stáť asi 4 - 6 hodín.Potom vyvaľkáme cesto na hrúbku 0,5 cm a štamprlíkom vykrojíme piškóty. Položíme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Potrieme pomocou pierka vlažnou vodou, aby sme odstránili prebytočnú múku z povrchu. Pozor, nesmiete ich veľmi namočiť.Pečieme vo vyhriatej rúre na 190°C asi 5 - 6 minút. Ešte teplé zložíme z plechu a necháme vychladnúť. Nečakajte, že z vrchu zhnednú. Budú jemne hnedasté zo spodu, ale zvrchu budú biele. Sú tvrdšie ako piškóty z obchodu. Sú vhodnejšie potom aj na všelijaké nepečené zákuzky zo smotany.Skladujeme v plechovej nádobe v chlade (nie v chladničke) najviac 5 dní.
Poznámka: nedoporučujem Salajku zamieňať za sódu bikarbónu alebo prášok do pečiva.
cistinka
Huta, tvoj recept poznám. Robievala ho bývalá kolegyňa z Popradu a veľmi mi chutil....je to iné ako s kyslou smotanou, alebo pudingom....má to celkom inú chuť hlavne vďaka tým orechom....mne to chutilo veľmi, len som si ten recept vtedy nevypýtala....takže som ho našla, vďaka :-)))))
huta
áno ,presne, má inú chuť , kto ju ochutná , ten to spozná, tak ti cistinka dakujem
tatranka
Môj manžel ma tohto typu torty rád a mne to vyhovuje.Presne to robievam ako ty.Krásu dorobím šľahačkou ovocím,čokoládou orieškami.Preto si určite aj túto tvoju tortu odložím do KK.
1x huta




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia