Piškótová roláda

remy - fotkaremy, 17. októbra 2017
Piškótová roláda
Foto: remy

Jednoduchá, chutná roláda ako dezert k raňajkám, alebo len tak ku kávičke.

30 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
120 g
120 g
1 ks
na posypanie




Postup

  1. 1

    Žĺtky vymiešame s cukrom, 2 PL vody, citrónovou kôrou a pol balíčka vanilkového cukru. Bielky vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh.

  2. 2

    Do vymiešaných žĺtkov postupne pridávame preosiatu múku a vyšľahaný sneh. Sneh jemne zapracujeme a primiešame do cesta. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme cca 15-20 minút cca na 180 °C.

  3. 3

    Upečené cesto položíme aj s papierom na pečenie na vlhkú utierku. Chviľku necháme na utierke, cesto zľahla povolíme od papiera a zagúlame do rolády aj s papierom. Cesto odrolujeme späť a natrieme lekvárom podľa chuti. Ja som použil domáci malinový s kúskami jahôd. Cesto s lekvárom zrolujeme na roládu (už bez papiera). Posypeme vanilkovým cukrom a potom cez sitko práškovým cukrom.

  4. 4

    Roládu necháme odstáť aspoň pol hodinku, aby sa lekvár nasiakol do cesta. U nás to nestíha, na tácke nezostáva ani len ten práškový cukor.

Diskusia k receptu

cesminaz
Lekvárové rolády nám robievala moja mama,ked sme boli malý :-) Krásnu ju máš.
remy
Ďakujem vám. Tiež nám ju robievala mama, od nej mám recept :-)
lexi
Otazka ... ake su rozmery plechu please?
kucharka
Keď som videla úvodnú fotku dostala som takú chuť na roládu, že som ju hneď musela urobiť. Ja som dala marhuľový džem. Roláda je chutná a mäkučká. Ďakujem za recept.

( @Lexi , na veľký plech. )


mitzy
Jej, tak toto ma dostalo nenarocnostou! Vyzera skvelo!
havino
Velmi pekna rolada a aj fotka, ja ich osobne tieto len s džemom rolady mám radšej ako s krémom. Aj @kucharka ju ma velmi chutnu.
janikbj
tiež mi pripomenulo krásne detské časy. keď nebolo v sobotu času napiecť, v nedeľu doobedu mamka rýchlo urobila takú roládku s marhuľovým džemom a spokojnosť bola 100% :)
inkaa
Vyzerá velmi pekne a určite aj tak chutí:):):)
mariamka
nostalgická roláda :), mavali sme kazdu nedelu, rada som si/sme tie casy pripomenuli, a chuti rovnako vyborne, dakujem za rcp


ribana
Dostala som velku chuť na roladu . To to je moja prva .Receptik ukladam je fantasticka ako z detstva mnamka a som dala domaci ceresnovy dzem a cerstve borovnice. Dakujem.






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia