Piškótová roláda

kika147 - bez fotkykika147, 5. júla 2014

Tento recept je jeden z tých kvázi rýchlejších. :) Je to nepečená roláda, ktorá chutí ozaj výborne :))

8
porcií
40 minút
príprava

Suroviny

120 g
100 g
2 pl
3 pl
40 g
pár pl
Plnka:
150 g
100 g
150 g (strúhaný)




Postup

  1. 1

    Kakaové piškóty pomelieme (ja som drvila) najemno. Dáme do misky, pridáme preosiaty práškový cukor s preosiatym kakaom a maslo. Prilejeme tuzemský um a toľko mlieka aby sme vypracovali stredne tuhú masu, a tú odložíme na 30 minút do chladničky.

  2. 2

    Pripravíme plnku. Maslo vymiešame s práškovým cukrom, prisypeme strúhaný kokos a spolu premiešame. Plnku odložíme do chladničky.

  3. 3

    Stuhnuté cesto rozvaľkáme medzi dvomi potravinárskymi fóliami na plát. Naň položíme do valčeka sformovanú plnku, spolu stočíme a odložíme do chladničky stuhnúť. Po stuhnutí polejeme rozpustenou bielou polevou. Toto sa nemusí robiť je to chutné aj bez toho. Ide len o celkový vzhľad tej rolády po poliatí :) .

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia