Piškotová roláda s ľahkým krémom

majsterkaMajsterka, recept pridal: 20. februára 2010 15:22Ďalšie jeho recepty

túto roládu som piekla z dlhej chvíle

Suroviny


Postup prípravy receptu

vajíčka rozdelíme,bielka vyšľaháme na pevný sneh,postupne po lyžiciach pridávame kryštálový cukor,pridáme vanilkový cukor a po jednom zapúšťame vaječné žltka,do hotovej peny zamiešame olej a preosiatu hladkú múku,cesto vylejeme na pečiaci papier a upečieme/180 C cca 10 min /Upečené cesto zatočíme do rolády ,vychladnuté rozprestrieme a môžeme jemne potrieť ovocným džemom podľa chuti.Naplníme pripraveným krémom /,časť krému necháme na potretie rolády a jej prípadné ozdobenie/a nacháme vychladnúť

Krém pripravíme nasledovne:mascarpone vymiešame s práškovým cukrom tak aby sa lesklo,do vymiešaného pridáme rozpustenú,vychladnutú čokoládu ,vyšľahanú šľahačku a štipku mletej škorice



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

9 komentárov k receptu
  • tilda, 21. februára 2010 o 18:40
    Dobre by bolo, keby sme vydeli aj fotku ako vyzerá táto roláda. Určite je výborna.


  • zdezda, 8. marca 2010 o 15:10
    Môžem miesto mascarpone použiť bánoveckú nátierku natural, je totiž dostupnejšia a zároveň podporím slovenské výrobky, však?


  • majsterka, 8. marca 2010 o 17:19
    myslím,že by to mohlo byť fajn a dobrá by mohla byť aj lučina - neochutená


  • jerica, 16. marca 2010 o 11:44
    presne tento recept mám aj ja ,je to skutočne rýchlo,a chutí výborne. Keď rozbalím roládu tak ju pokvapkám rumom,natriem džemom,krémom , zviniem , niekedy keď mám banány a nemá ich kto zjesť , tak ich tiež pridám , polejem polevou , roztopím 8dg máslo (rajo)pridám čokoládu na varenie a šup na roládu.


  • franka1, 25. apríla 2011 o 15:39
    Vyborne cesticko, vyskusala som :)


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 4 komentárov)
  • majsterka, 26. apríla 2011 o 18:25
    teším sa,že sa Vám vydarilo,pekný deň


  • marianne, 22. decembra 2012 o 18:08
    @majsterka dakujem Ti ,roladka je super.Plnku som robila svoju,ale piskot.rolada je vynikajuca...


  • babidka, 29. marca 2014 o 21:53
    Mala som chut na nieco mernej narocne na pracu aj na suroviny a kedze som prave urobila domace mascarpone - tak som zvolila tuto roladu . Aj ked som spociatku vahala , ci neupiect piskotu podla mojho osvedceneho receptu - nakoniec som pouzila tvoj recept a musim uznat ...ze je najlepsia :-) Krem je tiez neskutocne dobry a tak som veeelmi spokojna . Dakujem za recept , urcite budem tuto roladu robievat castejsie . No a na ine rolady uz urcite pouzijem iba tuto piskotu .


  • alexa73, 14. apríla 2014 o 13:05
    Roládu som vyskúšala , nemá chybu !!!!!



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist