Piškotová roláda s ľahkým krémom

majsterkaMajsterka, recept pridal: 20. februára 2010 15:22Ďalšie jeho recepty

túto roládu som piekla z dlhej chvíle

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

vajíčka rozdelíme,bielka vyšľaháme na pevný sneh,postupne po lyžiciach pridávame kryštálový cukor,pridáme vanilkový cukor a po jednom zapúšťame vaječné žltka,do hotovej peny zamiešame olej a preosiatu hladkú múku,cesto vylejeme na pečiaci papier a upečieme/180 C cca 10 min /Upečené cesto zatočíme do rolády ,vychladnuté rozprestrieme a môžeme jemne potrieť ovocným džemom podľa chuti.Naplníme pripraveným krémom /,časť krému necháme na potretie rolády a jej prípadné ozdobenie/a nacháme vychladnúť

2

Krém pripravíme nasledovne:mascarpone vymiešame s práškovým cukrom tak aby sa lesklo,do vymiešaného pridáme rozpustenú,vychladnutú čokoládu ,vyšľahanú šľahačku a štipku mletej škorice



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • tilda, 21. februára 2010 o 18:40
    Dobre by bolo, keby sme vydeli aj fotku ako vyzerá táto roláda. Určite je výborna.


  • zdezda, 8. marca 2010 o 15:10
    Môžem miesto mascarpone použiť bánoveckú nátierku natural, je totiž dostupnejšia a zároveň podporím slovenské výrobky, však?


  • majsterka, 8. marca 2010 o 17:19
    myslím,že by to mohlo byť fajn a dobrá by mohla byť aj lučina - neochutená


  • jerica, 16. marca 2010 o 11:44
    presne tento recept mám aj ja ,je to skutočne rýchlo,a chutí výborne. Keď rozbalím roládu tak ju pokvapkám rumom,natriem džemom,krémom , zviniem , niekedy keď mám banány a nemá ich kto zjesť , tak ich tiež pridám , polejem polevou , roztopím 8dg máslo (rajo)pridám čokoládu na varenie a šup na roládu.


  • franka1, 25. apríla 2011 o 15:39
    Vyborne cesticko, vyskusala som :)


  • majsterka, 26. apríla 2011 o 18:25
    teším sa,že sa Vám vydarilo,pekný deň


  • marianne, 22. decembra 2012 o 18:08
    @majsterka dakujem Ti ,roladka je super.Plnku som robila svoju,ale piskot.rolada je vynikajuca...


  • babidka, 29. marca 2014 o 21:53
    Mala som chut na nieco mernej narocne na pracu aj na suroviny a kedze som prave urobila domace mascarpone - tak som zvolila tuto roladu . Aj ked som spociatku vahala , ci neupiect piskotu podla mojho osvedceneho receptu - nakoniec som pouzila tvoj recept a musim uznat ...ze je najlepsia :-) Krem je tiez neskutocne dobry a tak som veeelmi spokojna . Dakujem za recept , urcite budem tuto roladu robievat castejsie . No a na ine rolady uz urcite pouzijem iba tuto piskotu .


  • alexa73, 14. apríla 2014 o 13:05
    Roládu som vyskúšala , nemá chybu !!!!!



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 5/2015: Fašiangy 2 Fašiangy 2
Časopis Varecha v piatok 30. januára v denníku Pravda.


TOPlist