Piškotová roláda s ľahkým krémom

majsterkaMajsterka, recept pridal: 20. februára 2010 15:22Ďalšie jeho recepty

túto roládu som piekla z dlhej chvíle

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

vajíčka rozdelíme,bielka vyšľaháme na pevný sneh,postupne po lyžiciach pridávame kryštálový cukor,pridáme vanilkový cukor a po jednom zapúšťame vaječné žltka,do hotovej peny zamiešame olej a preosiatu hladkú múku,cesto vylejeme na pečiaci papier a upečieme/180 C cca 10 min /Upečené cesto zatočíme do rolády ,vychladnuté rozprestrieme a môžeme jemne potrieť ovocným džemom podľa chuti.Naplníme pripraveným krémom /,časť krému necháme na potretie rolády a jej prípadné ozdobenie/a nacháme vychladnúť

2

Krém pripravíme nasledovne:mascarpone vymiešame s práškovým cukrom tak aby sa lesklo,do vymiešaného pridáme rozpustenú,vychladnutú čokoládu ,vyšľahanú šľahačku a štipku mletej škorice



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • tilda, 21. februára 2010 o 18:40
    Dobre by bolo, keby sme vydeli aj fotku ako vyzerá táto roláda. Určite je výborna.


  • zdezda, 8. marca 2010 o 15:10
    Môžem miesto mascarpone použiť bánoveckú nátierku natural, je totiž dostupnejšia a zároveň podporím slovenské výrobky, však?


  • majsterka, 8. marca 2010 o 17:19
    myslím,že by to mohlo byť fajn a dobrá by mohla byť aj lučina - neochutená


  • jerica, 16. marca 2010 o 11:44
    presne tento recept mám aj ja ,je to skutočne rýchlo,a chutí výborne. Keď rozbalím roládu tak ju pokvapkám rumom,natriem džemom,krémom , zviniem , niekedy keď mám banány a nemá ich kto zjesť , tak ich tiež pridám , polejem polevou , roztopím 8dg máslo (rajo)pridám čokoládu na varenie a šup na roládu.


  • franka1, 25. apríla 2011 o 15:39
    Vyborne cesticko, vyskusala som :)


  • majsterka, 26. apríla 2011 o 18:25
    teším sa,že sa Vám vydarilo,pekný deň


  • marianne, 22. decembra 2012 o 18:08
    @majsterka dakujem Ti ,roladka je super.Plnku som robila svoju,ale piskot.rolada je vynikajuca...


  • babidka, 29. marca 2014 o 21:53
    Mala som chut na nieco mernej narocne na pracu aj na suroviny a kedze som prave urobila domace mascarpone - tak som zvolila tuto roladu . Aj ked som spociatku vahala , ci neupiect piskotu podla mojho osvedceneho receptu - nakoniec som pouzila tvoj recept a musim uznat ...ze je najlepsia :-) Krem je tiez neskutocne dobry a tak som veeelmi spokojna . Dakujem za recept , urcite budem tuto roladu robievat castejsie . No a na ine rolady uz urcite pouzijem iba tuto piskotu .


  • alexa73, 14. apríla 2014 o 13:05
    Roládu som vyskúšala , nemá chybu !!!!!



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 52/2014: Silvestrovské menu Silvestrovské menu
Časopis Varecha v sobotu 27. decembra v denníku Pravda.


TOPlist