Piškotová roláda s ľahkým krémom

majsterkaMajsterka, recept pridal: 20. februára 2010 15:22Ďalšie jeho recepty

túto roládu som piekla z dlhej chvíle

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

vajíčka rozdelíme,bielka vyšľaháme na pevný sneh,postupne po lyžiciach pridávame kryštálový cukor,pridáme vanilkový cukor a po jednom zapúšťame vaječné žltka,do hotovej peny zamiešame olej a preosiatu hladkú múku,cesto vylejeme na pečiaci papier a upečieme/180 C cca 10 min /Upečené cesto zatočíme do rolády ,vychladnuté rozprestrieme a môžeme jemne potrieť ovocným džemom podľa chuti.Naplníme pripraveným krémom /,časť krému necháme na potretie rolády a jej prípadné ozdobenie/a nacháme vychladnúť

2

Krém pripravíme nasledovne:mascarpone vymiešame s práškovým cukrom tak aby sa lesklo,do vymiešaného pridáme rozpustenú,vychladnutú čokoládu ,vyšľahanú šľahačku a štipku mletej škorice



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • tilda, 21. februára 2010 o 18:40
    Dobre by bolo, keby sme vydeli aj fotku ako vyzerá táto roláda. Určite je výborna.


  • zdezda, 8. marca 2010 o 15:10
    Môžem miesto mascarpone použiť bánoveckú nátierku natural, je totiž dostupnejšia a zároveň podporím slovenské výrobky, však?


  • majsterka, 8. marca 2010 o 17:19
    myslím,že by to mohlo byť fajn a dobrá by mohla byť aj lučina - neochutená


  • jerica, 16. marca 2010 o 11:44
    presne tento recept mám aj ja ,je to skutočne rýchlo,a chutí výborne. Keď rozbalím roládu tak ju pokvapkám rumom,natriem džemom,krémom , zviniem , niekedy keď mám banány a nemá ich kto zjesť , tak ich tiež pridám , polejem polevou , roztopím 8dg máslo (rajo)pridám čokoládu na varenie a šup na roládu.


  • franka1, 25. apríla 2011 o 15:39
    Vyborne cesticko, vyskusala som :)


  • majsterka, 26. apríla 2011 o 18:25
    teším sa,že sa Vám vydarilo,pekný deň


  • marianne, 22. decembra 2012 o 18:08
    @majsterka dakujem Ti ,roladka je super.Plnku som robila svoju,ale piskot.rolada je vynikajuca...


  • babidka, 29. marca 2014 o 21:53
    Mala som chut na nieco mernej narocne na pracu aj na suroviny a kedze som prave urobila domace mascarpone - tak som zvolila tuto roladu . Aj ked som spociatku vahala , ci neupiect piskotu podla mojho osvedceneho receptu - nakoniec som pouzila tvoj recept a musim uznat ...ze je najlepsia :-) Krem je tiez neskutocne dobry a tak som veeelmi spokojna . Dakujem za recept , urcite budem tuto roladu robievat castejsie . No a na ine rolady uz urcite pouzijem iba tuto piskotu .


  • alexa73, 14. apríla 2014 o 13:05
    Roládu som vyskúšala , nemá chybu !!!!!



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha v piatok 1. mája v denníku Pravda.


TOPlist