Piškotová roláda s ľahkým krémom

majsterkaMajsterka, 63 ročná žena, Lučenec, 20. februára 2010 15:22
Ďalšie jej recepty »

túto roládu som piekla z dlhej chvíle

Suroviny

4 ks
4 pol.lyžica
1 ks
4 pol.lyžica
1 pol.lyžica
250 ml
100 g
150 g
na špic noža
100 g

Postup prípravy

  1. 1

    vajíčka rozdelíme,bielka vyšľaháme na pevný sneh,postupne po lyžiciach pridávame kryštálový cukor,pridáme vanilkový cukor a po jednom zapúšťame vaječné žltka,do hotovej peny zamiešame olej a preosiatu hladkú múku,cesto vylejeme na pečiaci papier a upečieme/180 C cca 10 min /Upečené cesto zatočíme do rolády ,vychladnuté rozprestrieme a môžeme jemne potrieť ovocným džemom podľa chuti.Naplníme pripraveným krémom /,časť krému necháme na potretie rolády a jej prípadné ozdobenie/a nacháme vychladnúť

  2. 2

    Krém pripravíme nasledovne:mascarpone vymiešame s práškovým cukrom tak aby sa lesklo,do vymiešaného pridáme rozpustenú,vychladnutú čokoládu ,vyšľahanú šľahačku a štipku mletej škorice

ohodnoť recept:
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist