Pirohy

Pirohy s ricottou a marinovanou cviklou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Soľ a krupicový cukor zmiešame dokopy. Neporušené vaječné žĺtky opatrne vložíme do sladko-slanej zmesi a prihrnieme tak, aby boli žĺtky celé prikryté. Necháme cez noc na suchom a chladnom mieste.
  2. Umytú cviklu uvaríme. Očistíme, nakrájame na plátky a namarinujeme v olivovom oleji a citrónovej šťave. Zemiaky uvaríme v šupke a očistíme. Nastrúhame najemno, pridáme vajíčko a polohrubú múku. Vypracujeme hladké cesto. Ricottu dochutíme soľou a korením. Cesto rozvaľkáme a pohárom vykrojíme krúžky. Polovičku potrieme vodou a rozdelíme pomocou lyžičky ricottu. Druhou polovičkou prikryjeme a prstami cesto spojíme.
  3. Pirohy varíme v osolenej vode päť minút. V panvičke medzitým zahrejeme maslo, pirohy preložíme do masla a potom na tanier. Namarinovanú cviklu preložíme k pirohom, prelejeme maslom. Cez noc odstáte žĺtky opláchneme pod studenou vodou, osušíme a postrúhame na pirohy.