Pirohy
Pirohy s ricottou a marinovanou cviklou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup- Soľ a krupicový cukor zmiešame dokopy. Neporušené
vaječné žĺtky opatrne vložíme do sladko-slanej
zmesi a prihrnieme tak, aby boli žĺtky celé prikryté.
Necháme cez noc na suchom a chladnom mieste.
- Umytú cviklu uvaríme. Očistíme, nakrájame na
plátky a namarinujeme v olivovom oleji a citrónovej
šťave. Zemiaky uvaríme v šupke a očistíme. Nastrúhame
najemno, pridáme vajíčko a polohrubú múku.
Vypracujeme hladké cesto. Ricottu dochutíme soľou
a korením. Cesto rozvaľkáme a pohárom vykrojíme
krúžky. Polovičku potrieme vodou a rozdelíme pomocou
lyžičky ricottu. Druhou polovičkou prikryjeme
a prstami cesto spojíme.
- Pirohy varíme v osolenej vode päť minút. V panvičke
medzitým zahrejeme maslo, pirohy preložíme
do masla a potom na tanier. Namarinovanú cviklu preložíme
k pirohom, prelejeme maslom. Cez noc odstáte žĺtky opláchneme
pod studenou vodou, osušíme a postrúhame
na pirohy.
|