Pirohy plnené kapustou a slaninou

redakcia - fotkaredakcia, 14. októbra 2009
4
porcie
40 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

20 g
2 PL
2 PL
400 g
100 g
100 ml
3 ks
Plnka:
800 g
50 g
1 PL
3 PL
2 ks
20 g




Postup

  1. 1

    Droždie, cukor a vodu zmiešame dokopy a necháme 10 minút odpočívať na teplom mieste, aby sa nám vytvoril kvások. Potom zmiešame s ostatnými prísadami a necháme hodinu odstáť. Kapustu postrúhame, osolíme a pretrepeme ju, aby sa objem zmenšil. Potom ju povaríme, scedíme a vytlačíme do sucha. Slaninu nakrájame, upražíme do chrumkava a vyberieme. Vo väčšej panvici rozpustíme maslo a vložíme kapustu, ktorú podusíme a občas miešame, aby sa nepripálila.

  2. 2

    Uvarené vajíčka olúpeme, posekáme nadrobno a zmiešame spolu s kapustou, slaninou, okoreníme, osolíme a dáme vychladiť. Cesto premiesime, vyvaľkáme a vykrojíme kruhy s priemerom asi 8 cm, na ktoré dáme po kl plnky. Preložíme a uzavrieme tak, aby nám vznikli plnené kapsičky alebo pirohy. Okraje poriadne postláčame vidličkou.

  3. 3

    Rozšľaháme vajíčko s PL teplej vody a natrieme ním pirohy. Ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 200 °C do zlatista.

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia