Zapekaný karfiol

Pikantný zapekaný karfiol (fotorecept)

Autor receptu: kecemis

Dalsia inspiracia, chrumkavy a pikantny karfiol.

4-6
porcie
30 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravil som si suroviny. Z minula mi ostalo par hlaviciek brokolice, tak som ich pridal. Da sa pouzit karfiol a brokolica v pomere 1:1.
  2. Do panvice som dal oprazit slaninu. Po ziadanom oprazeni som slaninku vybral z panvice a dal na papierove obrusky.
  3. Ked bola slanina prepecena podla mojich predstav, vybral som ju a dal som do vypeku na drobno nakrajany cesnak a jalapeno. Prazil som par minut. Asi 2 az 4 minuty.
  4. Po oprazeni cesnaku a papricky som ich vybral z panvice do misky. Do vypeku som dal karfiolove a brokolicove ruzicky. Tu sa musim zastavit. V tomto pripade som dal karfiol a brokolicu do vriacej slanej vody na 3 minuty. Potom vychladnute pridam do vypeku a oprazim 1 az 2 minuty. Druhy sposob je, ze surovy karfiol a brokolicu dam do panvice s vypekom, opeciem 1-2 minuty a potom pridam zeleninovy alebo kuraci vyvar. Povarim 4-5 minut. To zalezi na kazdom, ako chrumkave, alebo tvrde to chcete mat.
  5. Pocas opekania karfiolu som nakrajal slaninu na pozadovanu velkost.
  6. Po oprazeny karfiolu som vsetko zmiesal v miske. T.j. oprazeny cesnak, jalapeno, karfiol, brokolicu som posolil a okorenil. Dobre premiesal. Pridal som kapary a premiesal.
  7. Dal som do keramickej nadoby a posypal som premiesanym nastruhanym a syrom chedar a gouda ku ktorym som pridal struhanku. Niekedy vymenim chedar za parmezan.
  8. Po premiesani som vlozil do predhriatej rury na 180 stupnov. Piekol som priblizne 8-10 minut, povrch by mal byt do zlata opeceny.
  9. Po upeceni mozeme servirovat napr. ako prilohu.