Pikantný zajac so zeleninou

frezia - fotkafrezia, 17. novembra 2012
Pikantný zajac so zeleninou
Foto: frezia

Velmi zdravy a chutny recept, prevonany bylinkami,obohateny vitaminom B3, B12.a A. Vhodny pre milovnikov zdravej vyzivy a niecoho noveho.

4
porcie
30 minút
príprava
75 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks (strednej veľkosti)
2 ks
4 strúčiky
1 ks
4 ks
1 kg
300 ml
lyzice 2




Postup

  1. 1

    Ocistime cibulu aj cesnak. Cibulu pokrajame na osminky,cesnak na platky. Citron umyjeme a pokrajame na kolieska. Mrkvu a zemiaky ocistime. Mrkvu pokrajame na kolieska a zemiaky po dlzke na styri casti. Zajaca rozporcujeme,okorenime a nasolime.

    Pikantný zajac so zeleninou - obrázok 1
  2. 2

    V pekaci si rozpalime olej a mäso prudko z oboch stran opecieme a vyberieme.

    Pikantný zajac so zeleninou - obrázok 2
  3. 3

    Vo vypeku oprazime do zlatova cesnak a cibulu. Pridame citron a kratko spolu poprazime.

    Pikantný zajac so zeleninou - obrázok 3
  4. 4

    Pridame zemiaky,mrkvu,osolime,okorenime,pridame vyvar a spolu to vsetko 3-5 minut povarime.

    Pikantný zajac so zeleninou - obrázok 4
  5. 5

    Tymian,bobkovy list ,nove korenie a kapary pridame k zelenine,na to poukladame kusky zajaca a prikryjeme.Dame do vyhriatej rury na 180 °C a dusime asi hodinu.

    Pikantný zajac so zeleninou - obrázok 5
  6. 6

    .Potom odokryjeme a pecieme este asi 15 minut,aby sa nam odparila stava.

    Pikantný zajac so zeleninou - obrázok 6

Diskusia k receptu

izabella929
zajkové mäso mám rada, aj ho mám v mrazáku, urobím ho teraz pikantne.-) dík za recept...
radox1
dobry recept,takto zajac nie je vysuseny,popripade ho este prespikovat a napacovat s rozotretym cesnakom so solou, kor.zeleninou den vopred.
kto che podavat omacku oddelene,je dobre ju sedit,pridat cer.vino,zredukovat a glazirovat maslom.
frezia
@rybarkuchar to jedlo nie je stiplave,ale je pikante od kombinacie pouzitych
ingrediencii.Mozes pouzit aj feferonku,ale zajac ma velmi jemne mäsko a to,co som pouzila staci.
@radox to je uz celkom iny recept nepouzila som ziadnu slaninu a mäsko bolo uplne krehke a stavnate.
Mala som ale mladeho zajaca.(kupeneho v obchode,ale bolo napisane,ze je mlady) Urcite aj bol,lebo bol uplne mäkky a rychlo hotovy.
radox1
ok,vsak pisem-dobry recept,takto zajac nie je vysuseny.cize to znamena ze bol stavnaty.
babidka
To muselo byt velmi chutne !!! Skusam kazdy recept zo zajacinkou , je ich dost malo a teraz je zajacia sezona ...takze sa bude varit zajko podla tvojho receptu :-)
hyacinta
Tak to urobim, mam rada pikantné jedlo :) Pekny recept so zaujimavymi surovinami, zajacik a kapary, vyskusam :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia