Šalát z krúpov a pohánky
Šalát z krúpov a pohánky

Pikantný šalát z jačmenných krúpov a pohánky fotorecept

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 27. mája 2017

Jedli ste už šalát z krúpov a pohánky? Je to na spôsob vlašského šalátu, len namiesto zemiakov sú tam krúpy s pohánkou.

8-10
porcií
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
200 g
1 ks stredná
200 ml
500 g
120 g
120 g
120 g
4 ks stredná
50 g
220 g
300 g




Postup

  1. 1

    Pripravím si suroviny. Mrkvu, kukuricu a hrášok som zohnal v jednom pohári. Salámu krájam na hrubšie slíže, uhorky na drobné kocky a čili posekám na malé kúsky. Čili si zvolte toľko, aké chcete pikantné. Ja som použil pol pohára od Hamé (na druhom obrázku).

    Pikantný šalát z jačmenných krúpov a pohánky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ďalej si pripravím majonézu a biely jogurt, ktorý je hustý. Miešam to asi skoro na polovicu. Tentokrát som dal viac jogurtu.

    Pikantný šalát z jačmenných krúpov a pohánky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Dva litre vody uvarenej v kanvici som nalial do hrnca 4 l. To aby bolo skôr uvarené. Do vrelej vody som dal 200 ml octu a za PL soli. Po opätovnom rozvarení vody som do nej dal umyte krúpy a pohánku. Varil ich 13 minút a teraz do nich pridal krájanú cibuľu. Odstavil zo sporáku a nechal postáť ešte dve minúty. Potom som to prelial cez sitko a opláchol studenou vodou, kvôli ochladeniu.

    Pikantný šalát z jačmenných krúpov a pohánky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Dal som to do väčšej misy a pridal sterilizovanú zeleninu s nakrájanou salámou aj uhorkou. Tiež čili. Cibuľa je s pohánkou a krúpmi dostatočné uvarená. Mierne posolil a dal majonézu a jogurt premiešal. Nechal som to postáť od večera do rána.

    Pikantný šalát z jačmenných krúpov a pohánky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    A ráno nás čakala takáto chuťovka s rožkami na dvore. Slnko už hrialo a vtáky nám do jedenia spievali serenády. Želám aj Vám dobrú chuť.

    Pikantný šalát z jačmenných krúpov a pohánky (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

pilcik
Toto je pre mňa ako ušité. Hlavne dostatočné množstvo čili. Dnes ho večer aj ja robím na zajtra. Vďaka za recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia