Pikantný divinový guláš

Jozef Ševčík
šéfkuchár reštaurácie Pulitzer U zlatého jeleňa v Bratislave, 3. mája 2015
Pikantný divinový guláš
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
10
porcií
25 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 kg
1 kg
40 g
50 g
200 ml
20 g (alebo feferónky)
40 g
50 g
0,5 kg




Postup

  1. 1

    Pokrájané mäso pridáme k cibuľke opra-ženej dozlatista a restujeme, asi po 4 – 5 minútach pridáme červenú papriku, osolíme, krátko podusíme, premiešame, zalejeme vodou, pridáme ostatné suroviny okrem zemiakov a varíme.

  2. 2

    Asi po hodine pridáme nastrúhané zemiaky a dovaríme, kým sa zemiaky úplne nerozvaria, asi ďalších 30 minút a dochutíme. Podávame so žemľovou knedľou.

Diskusia k receptu

zolik
z coho sa sklada korenie sv. Hubert? Mimo Sk asi take tazko kupim.
motyka
@redakcia - prosím tie rôzne druhy korenia sa dajú kúpiť iba na uvedenej emailovej adrese? Alebo sa distribujú aj do obchodnej sieti?
Mnohé z nich som ani nevidela a sú zaujímavé. Určite budú chcieť vedieť aj iné varecháčky a varecháči. Odpoviete? Ďakujem.
tatranocka
Jedine keby mi chýbal (a "E" mi teda nechýbajú )ten zvýrazňovač chuti,inak všetko doma mám:
soľ /max.20%/, jalovec, bobkový list, šalvia, koriander, zázvor, klinček, chilli,zvýrazňovač chuti...
evanaaa
Podobné balené koreniny mávajú aj v niektorých mäsiarstvach ( aj u nás), alebo príležitostne na jarmokoch a rôznych ( aj farmárskych) trhoch, ja som tak kúpila tiež.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia