Bravčové karé

Pikantný chrbát so šošovicovým šalátom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
180 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Bravčove karé očistíme, nasolíme, naporciujeme a jednotlivé porcie zatočíme do fólie. Dáme do pripravenej vody variť pri 60 °C na 3 hodiny. Po uvarení vyberieme, sprudka opečieme na rozohriatej panvici a obalíme v korení.
  2. Zemiaky očistíme, rovnomerne nakrájame na kolieska a dáme konfitovať do rozohriatej masti domäkka. Hotové vyberieme a zľahka opečieme na panvici dozlatista, dosolíme.
  3. Čiernu šošovicu dáme variť do vody alebo vývaru. Varíme domäkka a šošovicu scedíme. Mrkvu, cukinu a šalotku opražíme na panvici do polomäkka, pridáme k šošovici, dosolíme, dokoreníme, pridáme vínny ocot, krátko zahrejeme a zjemníme studeným maslom. Nakoniec pridáme posekané bylinky.