Pikantné marinované a zapečené rezne z krkovičky fotorecept

pusta - fotkapusta, 15. augusta 2014
Pikantné marinované a zapečené rezne z krkovičky (fotorecept)
Foto: pusta

Krkovičku som pokrájala na rezne, najprv som ich marinovala v dijonskej horčici, upiekla na cibuľovom lôžku, pred dokončením som ich potrela pikantnou zmesou a Zobraziť celý popisKrkovičku som pokrájala na rezne, najprv som ich marinovala v dijonskej horčici, upiekla na cibuľovom lôžku, pred dokončením som ich potrela pikantnou zmesou a ešte zapiekla.

4
porcie
10 minút
príprava
45 + 15 minút
na 180 °C

Suroviny

600 g
1 ks
4 strúčiky
podľa chuti
podľa chuti
4 CL
4 CL
50 g
200 ml
3 - 4 PL
100 ml




Postup

  1. 1

    Z krkovičky som odkrojila asi 2 cm hrubé rezne, umyla som ich, osušila papierovou kuchynskou utierkou,...

    Pikantné marinované a zapečené rezne z krkovičky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ...osolila, okorenila čerstvo mletým čiernym korením,...

    Pikantné marinované a zapečené rezne z krkovičky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...potrela dijonskou horčicou z každej strany, prikryla alobalom a odložila som ich na 12 hodín, najlepšie na noc marinovať do chladničky.

    Pikantné marinované a zapečené rezne z krkovičky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na dno pekáčika som rozprestrela cibuľu pokrájanú na mesiačiky.

    Pikantné marinované a zapečené rezne z krkovičky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na lôžko z cibule som položila marinované rezne z krkovičky, pridala som domácu bravčovú masť, podliala vodou, prikryla alobalom a vložila piecť na 45 minút do trúby vyhriatej na 180 stupňov C.

    Pikantné marinované a zapečené rezne z krkovičky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zatiaľ som pripravila pikantnú zapekaciu zmes, do misky som dala prelisovaný cesnak,...

    Pikantné marinované a zapečené rezne z krkovičky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    ...pridala som pikantný Erös Pista - domáci pálivý krém /recept mám tu na Varecha.sk/ a nastrúhanú goudu, nesolila som, lebo krém i syr sú slané dosť,...

    Pikantné marinované a zapečené rezne z krkovičky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    ...pridala som kyslú pochúťkovú smotanu, ktorá zmes ochutí a zjemní...

    Pikantné marinované a zapečené rezne z krkovičky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    ...všetko som spolu dobre zmiešala a zapekacia zmes bola hotová.

    Pikantné marinované a zapečené rezne z krkovičky (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Takto vyzerala krkovička po 45 minútach pečenia,...

    Pikantné marinované a zapečené rezne z krkovičky (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    ...potrela som ju bohate pripravenou zapekacou zmesou a vrátila do trúby už bez alobalu neprikrytú a pri 180 -tich stupňoch C...

    Pikantné marinované a zapečené rezne z krkovičky (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    ...som zapekala ešte 15 minút, kým sa nevytvorila na povrchu chutná chrumkavá pikantná kôrčička, my máme radi troška pripečenú kôrčičku, kto nie, bude zapekať kratšiu dobu podľa seba.

    Pikantné marinované a zapečené rezne z krkovičky (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Horúcu krkovičku som položila na cibuľové lôžko, podliala chutnou šťavičkou, podávala som so zemiakmi pečenými na masle, ale vhodná je aj dusená ryža ako príloha alebo len čerstvá sezónna zelenina a krajec čerstvého domáceho chleba.

    Pikantné marinované a zapečené rezne z krkovičky (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Záber zblízka, dobre vidno zapečenú chrumkavú kôrčičku na povrchu, krkovička po ňou je šťavnatá, mäkkučká ako masielko a má príjemnú pikantnú chuť horčice a korenia z marinovania a veľmi chutnú šťavičku, ktorú možno po vychladnutí natierať na chlieb a doplniť čerstvou zeleninou, je to kalorická bomba síce, ale hriešne dobrá, jej príprava je rýchla a nevyžaduje veľa práce, je to jednoduchý recept, pridávam pre milovníkov pikantných jedál.

    Pikantné marinované a zapečené rezne z krkovičky (fotorecept) - obrázok 14

Diskusia k receptu

pipnat
vábne to moc nevyzerá, ale chuť to môže mať výbornú...aj keď ja by som pre seba zvolila chudšie mäsko:)
používateľ nemá avatar
asu
asu
Recept sa mi páči. Príležitostne vyskúšam. Na pečenie je bravčová krkovička najlepšie mäsko a po cca 60 minútach pečenia tam ostane minimálne množstvo tuku. Dobre si to vymyslela.
pusta
@pipnat , súhlasím, nie všetko chutné vyzerá vždy vábne, kľudne môžeš použiť akékoľvek iné mäsko, ktoré máš rada.
je to hriešne dobré.
dakujem.
pusta
@asu , presne tak.
poteší ma ak vyskúšaš, je to veľmi dobré.
dakujem za pochvalu.
gitka61
Recept urcite vyskusam,tiez mame radsej krkovicku dobre upecenu. Tvoja sa mi paci musi to byt dobra mnamka,len sliny zbiehaju.k.k-Davam 5*****
pusta
@gitka61 , hej, krkovička je vtedy chutná, ak je správne upečená, táto nebola vyklepaná, preto som ju dlhšie piekla a pomaly, aby sa nevysušila a zostala mäkkučká a šťavnatá.
teší ma, že tebe sa môj recept páči :-)
dakujem za pochvalu a 5*
baobab
super , poriadny kus masa , dal by som si , ale bez syra
jozka2
vyzera to dobre.Krkovicka je velmi vdacny kus maska,lebo je po uprave stavnate samo o sebe,ale ja bez syra.Ja posypujem vrch ochutenou struhankou,kde je zamiesany aj postruhany parmesan 5*
pusta
@obor123 , pravda, pravda DDDDD
silne pochybujem, že @radox1 je odkázaný na tvoj názor,on si kľudne povie sám bez teba a ja mu to vôbec nezazlievam, lebo on vie variť.
pusta
@baobab , rada by som ťa pohostila a pre teba spravím bez syra :-)
som rada, že tebe sa recept s poriadnym kusom mäsa páči.
dakujem za pochvalu, od teba ma obzvlášť teší.
pusta
@jozka2 , áno, krkovička je šťavnatý a veľmi chutný kus mäsa :-)
pre teba kľudne aj bez syra a bude to aj tak veľká dobrota :-)
nuž, strúhanka zmiešaná s parmezánom - to je taliansky a výborný spôsob, prečo nie?
@jozka2 , ale aj to je syr :-)))
dakujem za pochvalu a 5*
evanaaa
Ja len nerozumiem, čo myslel @radox1 tým, že, citujem:.....je nezmysel zapekať niečo bez kože, akurát to vyschne.....To mal na mysli tú krkovičku? Alebo, akú kožu, či snáď kozu? mal na mysli?
Robievam krkovičku vždy nejako alebo s niečim zapečenú, na plechu, niekedy aj so zemiakmi, so smotanou (kyslou) som síce neskúšala, ale možno nabudúce........
pusta
@evanaaa , zrejme mal na mysli kus krkovičky v celku a ešte aj na vrchu s kožou. lenže si nevšimol, že tieto rezne sú hrubé asi 2 cm, ktoré sa najprv "varia", teda čiastočne konfitujú v tuku - že nie sú vysušené, je dobre vidno fotke v bode 10, kde v tuku plávajú, potom sa ešte mäsko natrie hrubšou vrstvou zapekacej zmesi a smotana samotná zvláčňuje mäso. toto pozornosti @radox1 evidentne ušlo. :-)))
výsledok je mäkkučké mäso ako masielko a šťavnaté na povrchu s chutnou chrumkavou krustou, ktorá tiež zabránila vysušeniu.
teplota boa nízka a čas potrebný na hrubé rezne z krkovičky.
poteší ma, ak vyskúšaš aj tento spôsob.
dakujem.
bambulka67
dnes som to robila: uuuzasneee...akurat miesto tej stiplavej pasty, ktoru som nemala, som nasekala kapiu a dala domaci chilli olej. dakujem za recept :)
pusta
@bambulka67 , no to som len rada, že si tieto marinované a zapekané rezne z krkovičky robila, a neboli vysušené, ako podaktorí píšu :-)
ale šťavnaté a úžasné ako píšeš ty, po ich vyskúšaní :-)
teší ma, že chutilo, dakujem za skvelú správu.
1x bembo




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia