Pikantné kuracie závitky so smotanou a syrom (fotorecept)
Autor receptu: tinca
Podobný recept robí moja kamoška, u ktorej som bola na návšteve, ja som si ho trošku upravila podľa mojich chutí.
4 porcie |
20 minút príprava |
70 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravíme si suroviny.
- Kuracie stehná vykostené bez kože si naporcujeme, ja som ich prekrojila napoly, aby závitky neboli príliš hrubé. Z uvedených surovín si pripravíme marinádu, ak nemáte chilli omáčku, použite nasekanú chilli papričku. Bylinku si tiež môžete zmeniť, akú máte radi. Stehná zalejeme marinádou, dobre premiešame, aby všade prenikla. Toto si urobíme deň vopred.
- Na druhý deň každý plátok stehna položíme na plátok anglickej slaniny a zavinieme. Ukladáme do zapekacej misy.
- Zalejeme šľahačkovou smotanou a pečieme pri 180 °C do mäkka /cca 1,10 hod./.
Potom posypeme nahrubo strúhaným syrom a ešte zapečieme.
- Môžeme podávať, ja som urobila ako prílohu ryžu, ale tú si zvoľte ľubovoľne. Dobrú chuť!