Pečené kuracie stehná

Pikantné kuracie štvrte s cviklou a oravskou slaninou (fotorecept)

Autor receptu: capko

Starkej recept, ktorý robila pre starkého. Vždy si ho predstavím, ako pri tomto jedle slastne mrnčal a zajedal to krajcom chleba.

4
porcie
35 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny. Mladý cesnak očistíme na strúčiky. Cviklu očistenú krájame na kúsky aj slaninu. Kuracie štvrte osolíme.
  2. Na veľkú panvicu dáme maslo a olej zohriať. Na to dáme cviklu, cesnak, feferóny a slaninu. Okoreníme a posypeme rascou. Nezakrývame a necháme opekať na panvici.
  3. Po 10 minútach je to opečené a ostane len tuk na panvici. Tá voda zo zeleniny sa musí odpariť. Potom so sitkom všetko vyberieme, len tuk ostane v panvici.
  4. Teraz štvrte opečieme prudko z každej strany po štyri minúty.
  5. Opečené mäso dáme na pekáč a obložíme opečenou cviklou so slaninou. Polejeme výpekom a dáme do rúry na hodinu pri teplote 180 °C. Pol hodinu pečieme horný aj dolný ohrev. Potom pol hodinu, len horný ohrev. Pozor každá rúra ja iná, tak prispôsobiť podla vlastnej rúry.
  6. Po hodine pečenia ostane takáto ohromná almázia. Dáme na tanier mäso aj cviklu so slaninou a jednou feferónkou. Najlepšie je to s chlebom.