Pečené kuracie stehná
Pikantné kuracie štvrte s cviklou a oravskou slaninou (fotorecept)
Autor receptu: capko
Starkej recept, ktorý robila pre starkého. Vždy si ho predstavím, ako pri tomto jedle
slastne mrnčal a zajedal to krajcom chleba.
4 porcie |
35 minút príprava |
60 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravíme si suroviny. Mladý cesnak očistíme na strúčiky. Cviklu očistenú krájame na kúsky aj slaninu. Kuracie štvrte osolíme.
- Na veľkú panvicu dáme maslo a olej zohriať. Na to dáme cviklu, cesnak, feferóny a slaninu. Okoreníme a posypeme rascou. Nezakrývame a necháme opekať na panvici.
- Po 10 minútach je to opečené a ostane len tuk na panvici. Tá voda zo zeleniny sa musí odpariť. Potom so sitkom všetko vyberieme, len tuk ostane v panvici.
- Teraz štvrte opečieme prudko z každej strany po štyri minúty.
- Opečené mäso dáme na pekáč a obložíme opečenou cviklou so slaninou. Polejeme výpekom a dáme do rúry na hodinu pri teplote 180 °C. Pol hodinu pečieme horný aj dolný ohrev. Potom pol hodinu, len horný ohrev. Pozor každá rúra ja iná, tak prispôsobiť podla vlastnej rúry.
- Po hodine pečenia ostane takáto ohromná almázia. Dáme na tanier mäso aj cviklu so slaninou a jednou feferónkou. Najlepšie je to s chlebom.