Pikantné bravčové steaky s cesnakovo-maslovou arómou fotorecept

eviana - fotkaeviana, 25. októbra 2013
Pikantné bravčové steaky s cesnakovo-maslovou arómou (fotorecept)
Foto: eviana

...alebo ako sa rýchlo a efektívne zavďačiť hladnému chlapovi :)

3-4
porcie
5 minút
príprava
8 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 plátky
40 g
1 ks
1 - 2 strúčiky
1 - 2 PL (alebo tobasco)
1/2 ČL
dľa potreby




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny - chýba mi tu mleté čierne korenie, mlynček sa mi nezmestil do záberu :) a soľ. Mäso nakrájame na cca 1,5 cm hrubé plátky (á cca 180 g), opláchneme studenou vodou, poriadne osušíme.

    Pikantné bravčové steaky s cesnakovo-maslovou arómou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Dva plátky masla (cca 40 g) si dáme rozpustiť

    Pikantné bravčové steaky s cesnakovo-maslovou arómou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...pridáme nastrúhaný cesnak

    Pikantné bravčové steaky s cesnakovo-maslovou arómou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...pridáme nastrúhanú cibuľu

    Pikantné bravčové steaky s cesnakovo-maslovou arómou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ...pridáme pikantnú paprikovú pastu (alebo tobasco) a čerstvo namleté čierne korenie

    Pikantné bravčové steaky s cesnakovo-maslovou arómou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ...zmiešame do krásne červenej, sakramentsky pikantnej a voňavej kompaktnej masy

    Pikantné bravčové steaky s cesnakovo-maslovou arómou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    ...touto pastou potrieme z oboch strán prvý plát mäsa

    Pikantné bravčové steaky s cesnakovo-maslovou arómou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    ...navrstvíme všetky plátky mäsa na seba, tie ďalšie už zo spodu potierať nemusíme, dostane sa k nim marináda z povrchu mäsa pod ním... až nám vznikne takáto "mäsová torta" :) Necháme aspon 30 minút odstáť aby sa prepojili chute (už som do chladničky nedala). Ale pokojne mäsko takto naložte a odložte do druhého dňa do chladničky.

    Pikantné bravčové steaky s cesnakovo-maslovou arómou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Od svojej sestričky Marušky som dostala takéto chutné minizemiačky ružové, poriadne som ich vyumývala, nechala som ich aj v šupke, povarila som ich cca 2 minutky, scedila a dala na pekáč, jemne pomastila kačacou masťou, osolila a dala piecť - ako prílohu k mäsku.

    Pikantné bravčové steaky s cesnakovo-maslovou arómou (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Rozpálila som steakovú panvicu a dala na ňu opekať mäso - ak maslová masa zostala nalepená len na jednej strane nevadí, pretože vo výpeku sa dostane všade, keď mäsko obrátime. V tejto chvíli som ho aj posolila.

    Pikantné bravčové steaky s cesnakovo-maslovou arómou (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Po 4 minútach obrátime na druhú stranu, aj z tej ho opekáme max. 4 minúty, aby mäsko zostalo vo vnútri šťavnaté.

    Pikantné bravčové steaky s cesnakovo-maslovou arómou (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    ...nakoľko môj chlap nemá rád steaky medium, tak som mu ešte mäso na panvici dala na 4 minúty do rozpálenej rúry na 200 °C. A tu je porcia pre neho. Už počas pečenia chválil, že to neskutočne vonia a keď začal jesť, chváliť neprestal... Tie zemiačiky k tomu boli ideálnou prílohou, môj chlap ani žiadnu zeleninu k tomu nechcel, lebo - citujem: "chcem si vychutnať tú skvelú chuť mäska" ... no jednoducho dnes asi niet spokojnejšieho chlapa :)

    Pikantné bravčové steaky s cesnakovo-maslovou arómou (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

elena
Recept na šťastné manželstvo.
pusta
som sa zasmiala, to je dobrotka nielen pre tvojho chlapa :D zavďačila by si sa aj mne - ani hladná by som nemusela byť :-)
5+
eviana
@elena , usmiala si ma svojou vetou... ale asi na tom naozaj niečo bude :)
eviana
@pusta , teší ma, že som Ti svojim receptom priniesla smiech, ďakujem za Tvoje slová uznania... veľmi rada by som Ti takýto steak pripravila :)
eviana
@izabella929 , mám radosť, že sa Ti moje jedlo páči, potešila si ma svojim komentárom... najlepšie na tomto jedle je to, že s minimom práce efekt naozaj obrovský :)))
paploska
krkovičku nevarím, ale ten môj by si teda dal z tvojej šťavnatej krkovičky :-) a tie zemiaky vyzerajú naozaj chutne eviana. aby sa ale nepovedalo, minule som mu upiekla bôčik :-)
marianne
Toto spravim tomu mojmu,krasne jednoduche a vyzera byt vyborne...dik:-)
tatranka
Krásne a chutne spracovaný recept.Lákavá pochúťka.Šťavnaté a vôňu jedla cítim až k nám pod V.Tatry.A tie zemiačky nemajú chybu!
jamarlen
bravčovina musí byť vždy dobre prepečená....pásomnice číhajú! takže žiadne medium, ružové...
mesiar50
Chutne vyzerajúce jedlo.Dozaista by som ho neodmietol.Šikovná si.
havino
tak drahá je to jasné, máme rovnakých chlapov doma, alebo že by všetci chlapi boli rovnakí ? nejako to bude, ale môj by takéto jedlá jedol, asi aj po raňajkách, aj miesto olovrantu a na večeru tiež samozrejme, pekne si napísala, ešte lepšie navarila, 5*, málo, že? viem, nende vác
mariamka
ty nasa sacramento zienka :) este ze moj chlap nechodi na varechu lebo by tusim dostal slintacku :),, toto urcite ukladam a urobim bod po bode podla teba , jaj ten tvoj chlap sa ma, ze ta ma :))
salinka
No, tiež si myslím, že za týmto pokrmom by sa každý chlap otočil (okrem vegetariánov:-) Páčia sa mi aj tie baby zemiačky.
kimlo
Nadhera! Vidiet ze mas spravneho chlapa ktoremu by si sa sojovymi platkami nezavdacila... :-)
evanaaa
Evka, @eviana , toto je to správne jedlo pre môjho muža, jemu tiež zdravá strava nič nehovorí, ja si radšej uložím tento recept, aby mi nevyprchal z hlavy, len také zemiačky by som asi nezohnala, snáď trochu väčšie. Ale aj mne by chutil. Inak, pravdu má @jamarlen , že bravčové sa dá len prepiecť riadne, nie ako hovädzie. A ešte taká malinká rada, ak sa nenahneváš, ale asi to vieš - mäso sa oplachuje vcelku ( pokiaľ ho nekúpiš už nakrájané).
helca103
V našej rodine sú všetci mäsožravci,takže určite vyskúšam ked budú doma, len ja si už musím dávať pozor na pikantné jedlá.
eviana
@paploska , ďakujem za milé slová... vidím, že aj Ty vieš, ako nakŕmiť chlapa k spokojnosti, aj fajný bôčik je výborná papanica :)
eviana
@marianne , budem rada keď toto jedlo spravíš pre svojho chlapa a ešte radšej budem, keď mi napíšeš že mu chutilo, ďakujem :)
eviana
@tatranka milá, ďakujem za Tvojé milé slová uznania, veľmi si ma nimi potešila :)
eviana
@jamarlen , tých 4 min z každej strany na rozpálenej panvici by nielen teoreticky zabilo všetko živé... milujem klobásy v surovom stave, aj šunku údenú, či sušenú, na mňa si len tak nejaká pásomnica nepríde, ja som aj tak nezmar - a chlapovi som mäsko ešte dopiekla :)
eviana
@mesiar50 , Tvoje pochvalné slová mi spravili radosť, ďakujem... veľmi rada by som Ťa ponúkla :)
eviana
@havino , no nazdar... tak nielenže sme takmer rovnaké my, ale ešte aj chlapov máme "cez kopirak" :))) som sa zasa narehotala, Táni, takto rozosmiať ma len Ty dokážeš... nende vác :))) Ďakujem za hviezdy i milé slová smiechom podfarbené ♥
eviana
@mariamka , tiež to tomu môjmu často hovorím, že sa má, že ma má :))) Ďakujem za milé slová, som rada, že sa Ti papanica páči a budem veľmi rada ak ju vyskúšaš a zachutí Vám :)
eviana
@salinka , no teda... tak nielen za suknáma, ale aj za mäsom :))) Pekne si popísala... súvislô, až mi divnô :))) Ďakujem za Tvoje milé slová :)
eviana
@kimlo , no veru sojove platky by som musela echt porádne poobkladať flákotami mäsa, aby ich požil, aj to si myslím, že by z nich chytil "koprivku" :))) Ďakujem :)
eviana
@evanaaa , ďakujem Ti za milé slová Evulienka, zdravú výživu si kompenzujeme zeleninou a ovocím, tú naštastie máme radi všetku možnú. Mäsko som umyla v celku, až potom vysušila a narezala, plátky mäsa nekupujem. Ďakujem za upozornenie - pravdaže sa nenahnevám, dobre mienená rada sa vždy zíde :). Zemiačiky takéto kedysi sme varievali prasiatkam - sú to také tie drobčeky, čo nestihli v kopci na väčšie narásť, ale prasiatka už nechováme a vyhodiť ich také chutne vyzerajúce by hriechom bolo a veru dobre som spravila, že som ich upiekla, boli skvelé :)
eviana
@helca103 , ďakujem Helenka za Tvoj milý komentár, som rada, že sa Ti moja mäsková rýchlovka páči... mrzí ma, že pikantné jedlá Ti nerobia dobre, ale ubrať z pikantnosti sa vždy dá, to vieš... my tu na juhu to máme "čípóš" radi :)
eviana
@alex37 , ďakujem za milé slová... asi sú tí naši chlapi fakt všetci na jedno kopyto, ale musím priznať, že aj ja mám také rada, nielen môj chlap :)
afataga
sice nie som chlap, ale dala by som si a nahodou, uplne vynimocne ma pravdu, bravcove sa nema jest nedopecene kvoli vselijakym potvoram, napr, pasomnici




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia