Pikantná syrová hrianka

Radovan Žigray
šéfkuchár hotela Privilege v Košiciach, 16. júla 2014
Pikantná syrová hrianka
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

8 krajcov
100 g
200 g
20 ml




Postup

  1. 1

    Hriankový chlieb potrieme maslom. Plátky slaniny grilujeme asi dve minúty a odložíme nabok.

  2. 2

    Nivu popučíme vidličkou, zmiešame s hruškovicou a čiernym korením. Zmes natrieme na hrianky. Navrch položíme plátok slaniny a plátok goudy.

  3. 3

    Grilujeme päť minút, hotové zdobíme petržlenom.

Diskusia k receptu

ubka
hruškovicu by som si dala ako aperitív a nakazila inak lákavo vyzerajúcu hrianku
kakika
robim podobne, zo starsieho chleba (ako na topenicky) - krajce natriem maslom, tavenym syrom, na to rozdrobim nivu, na samy vrch poukladam na drobno nakrajane kusky slaninky a dam zapiect do truby. A odteraz hruskovicu predtym ako aperitiv :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia