Pikantná papriková nátierka

Tibor Samaranský
šéfkuchár reštaurácie Vinum Galéria Bozen v Pezinku, 31. augusta 2014
Pikantná papriková nátierka
Foto: Ľuboš Pilc
35 minút
príprava
15 minút
na 90 °C

Suroviny

1 kg
500 g
20 g
20 ml




Postup

  1. 1

    Papriku poumývame a zbavíme stopky a jadierok. Niekoľko jadierok vo vnútri, ktoré sú na stenách papriky, môžeme ponechať. Ak všetko dobre dopadne, malo by zostať 1,2– 1,3 kg očistenej papriky.

  2. 2

    Všetku papriku spolu pomelieme na mäsovom mlynčeku s dierkami s priemerom asi 3 mm. Pomletú papriku zasypeme soľou a prilejeme olej. Všetko premiešame varechou.

  3. 3

    Naberačkou zmes rozdelíme do pohárov a ich okraje dôkladne očistíme. Sterilizujeme pri teplote 90°C 15 minúť.

Diskusia k receptu

evanaaa
Ja som mlela papriku ( kápiu a feferonku) a miešala so soľou, dala do malých pohárikov, bez toho oleja a bez streilizovania. Nebolo treba......




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia